Wedden op eSports: wat, waar en hoe eSports betting winnen?

Het is een relatief nieuw fenomeen, wedden op eSports. Logisch ook, onze technologie is nog niet zo heel lang geëvolueerd om esports competities aan te bieden. Voor wie geen idee heeft wat eSports is: het gaat hier om electronic sports, ofwel computerspelletjes. We geven je hier graag een overzicht van esports; waar het vandaan komt en hoe het verder zal evolueren, alsook esports wedden opties en gokmogelijkheden op esports. Van verschillende eSports-weddenschappen tot bij welke Nederlandse bookmakers je de beste esports bonus krijgt. Lees verder en ontdek alles over jouw esports betting hier.

wedden op esports Buff.Bet
© BUFF.Bet

eSports: overzicht geschiedenis

Esports draait om computerspelletjes, inderdaad. Zo noemden we die tenminste in de jaren ’90 van vorige eeuw. Sindsdien is er echter veel gebeurd in de gaming wereld, en tegenwoordig gaat het er allemaal wat professioneler aan toe. Momenteel zijn er spelletjes met ronkende titels zoals Call of Duty, Counter Strike: Global Offense (CSGO), League of Legends, World of Warcraft, FIFA, Starcraft, Dota 2, enzoverder. Dat blijven spelletjes in essentie, maar het spelen daarvan wordt meer en meer competitief. Dankzij streaming platformen zoals Twitch, waarbij spelers worden gevolgd door hordes toeschouwers, winnen ze ook aan populariteit.

Tegenwoordig worden er zelfs heuse game toernooien georganiseerd. Meestal spreken we dan ook van eSports als het om professionele spelers gaat. Wie een spel goed genoeg speelt om bij de besten te behoren en deelneemt aan toernooien, kan zichzelf een professionele gamer noemen. En daar kan natuurlijk ook op gewed worden. Er wordt van eSports gesproken als er game competities worden georganiseerd.

Wedden op eSports: evolutie

Behalve op gewone sport, zoals voetbal wedden, kan je dus ook wedden op esports. In het verleden zag dat er lichtelijk anders uit. De eerste computerspelletjes kenden eveneens toernooien. Denk aan het klassieke Pong-spel van weleer, waar je tafeltennis kon spelen tegen de computer en zelfs tegen elkaar. Ook games zoals Pacman brachten toernooien met zich, zij het op andere wijze. Toen werden spelers eenvoudigweg tegen elkaar opgezet door elk individueel op hun console te spelen. Het doel van deze competitieve toernooien was uiteraard om de hoogste score te behalen, en daar kon dus ook op worden ingezet.

Ondertussen is er heel wat veranderd, en zijn computerspelletjes en toernooien heel wat gecompliceerder geworden. Sinds de internetverbinding een enorme boost kende eind jaren ’90, wonnen spellen zoals Quake en Warcraft aan populariteit. Zij worden beschouwd als de voorlopers van esports, zoals we dat nu kennen; dit omwille van de multiplayer functie. In deze tijden is het de normaalste zaak dat je games online kan spelen met vrienden. In een muisklik ben je verbonden met de rest van de wereld. Dankzij het wereldwijde web speel je bijvoorbeeld met een team dat zich over geheel Europa bevindt, terwijl je team tegenstanders in India, Rusland of Zuid-Amerika woont.

eSports: wedstrijden en competities

Er worden ook toernooien gehouden waarbij professionele spelers fysiek worden samengebracht. Dit kunnen nationale of internationale toernooien zij; denk aan Europese of wereldkampioenschappen. Deze worden steeds professioneler en zien er meestal precies zo uit als een sporttoernooi; met kwalificatierondes, groepsfasen en uiteindelijk een knock-outfase. Deze leidt tot een finale winnaar, het is dus een ware competitie. Dankzij deze structuur zijn er dus tal van manieren om te wedden op esports wedstrijden. Bookmakers bonussen zullen je hier overigens bij helpen om meer uit je geld te halen.

Deze game-wedstrijden gaan vaak gepaard met de grootsheid van echte sportevenementen: een ruim publiek, goed betaalde spelers, sponsor contracten en natuurlijk… de mogelijkheid om weddenschappen te plaatsen. Er zijn tal van aanbieders en competities waarop je kan wedden over de hele wereld. Vooral Azie lijkt een grote markt te zijn voor eSporters. Volgende esports wedstrijden en toernooien vinden wij als Europeanen het interessantst om jouw bets op in te zetten:

  • League of Legends World Championship: het toernooi voor liefhebbers van het LoL-spel. Naast de LoL Pro League, LoL Master Series en en alle LoL Champions Cups is dit wereldwijd het belangrijkse LoL toernooi.
  • DreamHack: is ’s werelds grootste esports conventie. Het vindt al plaats sinds 1994 en speelt zich op meerdere internationale locaties af. Er worden tornooien gehouden voor spellen zoals CS:GO en Fortnite.
  • Code Wars: Vooral FIFA heeft hier zijn plaats gevonden op deze Indiaanse competitie.
  • de CapCom Cup: old school gamers zijn hier welkom om hun beste skills te bewijzen op dit Street Fighter toernooi.
  • European Gaming League: alweer interessant voor Europa en het VK, waar deze competitie zich op richt.
  • Fortnite World Cup: het Fortnite-spel won immens aan populariteit de afgelopen jaren. Inmiddels is het een van de grootste FPS-games ooit geworden. Dit wereldbeker toernooi heeft een prijzenpot van maar liefst dertig miljoen dollar! Laat staan de Fortnite odds die bookmakers aanbieden: dat is al eens de moeite waard om te wedden op Fortnite.

Dat zijn zowat de voornaamste evenementen die wij je kunnen aanraden om op te gokken. Als je graag ook wil profiteren van een flinke wedbonus kan dat via 1 van onze bookmakers met eSports aanbod, zoals bijvoorbeeld Circus. Lees verder voor de interessantste eSports bonus.

eSports wedden: soorten bets

Van Pokemon tot World of Warcraft, PUBG en CSGO weddenschappen: om te winnen op esports weddenschappen zijn er een aantal zaken belangrijk, zoals statistieken volgen. Verder dien je ook te weten hoe de esports weddenschappen precies werken en welke je zoal kan verwachten. We bieden je een overzicht van de soorten weddenschappen die je vaak tegenkomt op esports wedstrijden en toernooien:

  • single bets (enkelvoudige weddenschappen): een weddenschap met slechts 1 mogelijke uitslag, bijvoorbeeld ‘Match Winner’ (=winnaar van de wedstrijd). Als je weet waarover je praat in jouw favoriete spel, gok dan op de winnende ploeg of ‘First Blood’-markten voor mooie resultaten.
  • multiple bets (meervoudige weddenschappen): bets waarbij verschillende mogelijke uitslagen met elkaar combineren. Combinatie van bijvoorbeeld ‘Match Winner’ en ‘Winner Map 1’. Je wint enkel wanneer je de resultaten op je beide selecties correct hebt ingeschat, dan worden je odds vermenigvuldigd en kan je dus veelzeggend meer winnen.
  • live bets: er wordt tijdens de wedstrijd live ingezet. De odds kunnen hier sterk fluctueren door welke actie er op dat moment in het spel gebeurt.
  • speciale weddenschappen: afhankelijk van welke bookmaker en welk spel, zijn er verschillende. Vb. ‘Total Kills’: het aantal moorden dat een speler pleegt; ‘Total Bombs Planted/Defused’: het aantal bommen geplant of onschadelijk gemaakt.
esports betting odds example buffbet
© BUFF.Bet

Beste eSports welkomstbonus

Wij als jagers van de beste sportweddenschappen bonussen hebben voor jou een prima welkomstbonus esports gevonden. Bij BUFF.Bet kan je terecht voor sportweddenschappen op jouw favoriete esport games zoals CS-GO, LoL, Dota2, King of Glory, FIFA en Starcraft 2. Lees alles over de BUFFbet bonus, die je vast zal bekoren als eSports fan.

Of je nu liefst op veilig speelt en pre-match inzet op de winnaar van je favoriete game wedstrijd, of graag live tijdens de wedstrijd wedt op esports. Het kan allemaal bij BUFFBet. Wie graag live esports bet, kan bij BUFF.Bet ook live het event volgen via de stream. Ontdek de esports bonus bij BUFFBet en hun vele andere gunstige promoties en speel op BUFFBet esports weddenschappen!