Ajax vs AZ: kan Ajax goeie reeks tegen AZ voortzetten?

Robert Brondel
10. december 2021

#Ad – De Amsterdammers wisten al vijf wedstrijden op rij in winst om te zetten en verloor dit seizoen nog maar één keer, terwijl AZ dit seizoen nog niet meedoet om de prijzen. Voorspelling van Ajax – AZ Alkmaar op zondag 12 december 2021.

De afgelopen jaren was dit nog één van de toppers in de Eredivisie weddenschappen, maar de Alkmaarders lijken dit seizoen een stapje terug hebben moeten doen. De ploeg leed in eigen land al zes nederlagen en staat daarom op een enigszins teleurstellende achtste plaats. De matige start van AZ komt echter niet geheel als een verrassing. De club verkocht in de zomer vijf van zijn dragende spelers en kreeg daar bar weinig voor in de plaats, waardoor trainer Pascal Jansen het dit seizoen met een jonge onervaren ploeg moet doen. 

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel voor de Alkmaarders, in een relatief zwakke groep wist AZ zich probleemloos voor de achtste finales van de Conference League te plaatsen, waardoor ze na de winter nog volop kans hebben op Europees succes. Dat laatste geldt ook voor Ajax. De Amsterdammers hebben een spectaculaire groepsfase van de Champions League achter de rug en met de 4-2 winst van afgelopen dinsdag wisten de Amsterdammers al hun groepswedstrijden te winnen. Ze werden daarmee pas de zevende club ooit die dat bereikte (Liverpool werd een dag later de achtste club). 

Ook in de competitie gaat het tot nog toe goed met de Amsterdammers. Ajax heeft dan wel een aantal wedstrijden gehad waarin ze niet door de verdediging van de tegenstander heen kwamen, het doelsaldo na 15 wedstrijden van 49 doelpunten voor en twee tegen spreekt boekdelen. Ook Feyenoord en PSV presteren dit seizoen echter prima, dus kan de ploeg zich in de Eredivisie geen misstappen permitteren. Wil je wedden op voetbal, dan is deze belangrijke pot in de Eredivisie een interessante wedstrijd om geld op in te zetten. 

odds ajax - az alkmaar
Ajax – AZ odds – Bet365 (10 december 2021, kunnen nog veranderen)

Wedden op Ajax vs AZ in de Eredivisie

Dat de thuisploeg de favoriet is in de opnieuw lege Johan Cruijff Arena mag geen verrassing zijn. AZ wist dan wel drie van de laatste zes onderlinge ontmoetingen winnend af te sluiten, het krachtsverschil is dit seizoen zo groot, dat een overwinning voor de bezoekers niet voor de hand ligt. Mocht je daar echter toch op willen wedden, dan is daar bij Bet365 een quotering van 11.00 voor beschikbaar. Een overwinning van Ajax levert je 1.22 op en een gelijkspel is 7.00 waard. Lees ons Bet365 review en geniet bovendien van hun sportsbook bonus van 20 euro.

Als je op Ajax wilt wedden, maar de quotering van 1.22 niet interessant vindt, kun je ook op de Asian handicap wedden. Zo is Ajax -2.5 een quotering van 2.425 waard. Om die weddenschap te winnen moet Ajax dan wel met drie doelpunten verschil winnen. Wil je juist op AZ wedden met wat minder risico, dan kun je bijvoorbeeld op AZ +1.5 wedden voor odds van 2.25. Je wint die weddenschap als AZ met maximaal één doelpunt verschil verliest. De aftrap van Ajax vs AZ is aanstaande zondag om 16:45.

 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.

Bet365 Nieuws