Anderlecht vs Union Saint-Gilloise, slapende reus weer terug op het hoogste niveau

Peter Vissers
25. juli 2021

Na 48 jaar niet op het hoogste niveau gespeeld te hebben is Union Saint-Gilloise weer terug tussen de groten van het Belgische voetbal en in de eerste wedstrijd spelen ze meteen een Brusselse derby tegen Anderlecht.
Toen Saint-Gilloise in 1935 voor het laatst kampioen van België werd bestonden veel clubs in het huidige Belgische voetbal nog niet eens, maar ondanks staan ze nog steeds derde op de lijst van clubs die het vaakst Belgisch kampioen zijn geworden met 11 titels. Nu 86 later is de club weer in de hoogste divisie en proberen ze de oude glorie te doen herleven.

Dat ze weer terug zijn uit de krochten van het Belgische voetbal heeft deels met de nieuwe voorzitter te maken. Tony Bloom, die ook eigenaar is van het Engelse Brighton and Hove Albion stapte in 2018 in het project met als doel de grote naam uit het verleden ook in het heden weer belangrijk te maken en voor de prijzen te laten vechten. Bij Brighton heeft hij al laten zien dat hij er een goed uitgewerkt transferbeleid op na houdt.

Bij de Bwin app kan je met Android & Iphone wedden.

De club klopte al direct aan de deur door onder andere rechtsback Bart Nieuwkoop bij Feyenoord los te weken en Marcel Lewis, een jeugdspeler van Chelsea, aan zich te verbinden. Of dat genoeg is om direct het gevecht om de topplaatsen aan te gaan lijkt de vraag en tegen Anderlecht krijgen ze direct één van de favorieten van dit jaar voor de kiezen.

Anderlecht wist zich vorig jaar na een moeizaam seizoen vooral in de play-off voor het kampioenschap niet te onderscheiden. Er werd in die laatste fase geen wedstrijd gewonnen waardoor ze troosteloos onderaan de groep eindigden en zich alleen voor de voorronde van de Conference League geplaatst hebben. In dit nieuwe seizoen zal de ploeg van coach Vincent Kompany zich toch opnieuw op het kampioenschap richten. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met de wedstrijd tussen de promovendus en titelkandidaat interessante weddenschappen vinden.

Wedden op Anderlecht vs Union Saint-Gilloise

Het is wel duidelijk dat Anderlecht bij de bookmakers de favoriet is tegen de net gepromoveerde ploeg. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Bwin een quotering van 1.48 aangeboden, terwijl een gelijkspel 4.40 op kan leveren en een uitoverwinning zelfs 6.00.

Of beide ploegen dit seizoen veel scorend vermogen hebben, daarvan kunnen we in deze wedstrijd misschien al een idee krijgen, maar zoals we bij de Super Cup van vorige week al konden zien zijn doelpunten in België vaak wel een garantie, zeker vroeg in het seizoen.

Als je op doelpunten wedt dan kun je bijvoorbeeld odds van 2.75 krijgen als er vier keer of meer gescoord wordt, denk je dat er nog wel meer doelpunten gaan vallen, dan krijg je een quotering van 5.00 voor vijf doelpunten of meer en 8.75 voor zes doelpunten of meer. Denk je dat er helemaal niet gescoord wordt, dan kun je daar 9.50 voor krijgen.

De aftrap van Anderlecht vs Union Saint-Gilloise is aanstaande zondag om 18:30