WK darts: Barney in 2e ronde tegen voormalig wereldkampioen

Sander Cement
22. december 2021

Verschillende Nederlanders komen deze dagen in de tweede ronde in actie, maar het mooiste affiche is waarschijnlijk die tussen de twee voormalig wereldkampioenen, Raymond van Barneveld en Rob Cross.

‘Barney’ is weer terug op het hoogste niveau en had met de Filipijn Lourence Ilagan een relatief makkelijke eerste ronde. De volgende tegenstander is echter van een heel ander niveau. Rob Cross, in 2018 nog winnaar van het prestigieuze toernooi, is dit jaar als elfde geplaatst en speelt zijn eerste wedstrijd van dit toernooi tegen de Nederlander.

Dat van Barneveld weer op dit toernooi staat is een klein wonder. De 54-jarige Nederlander kampte de laatste jaren veelvuldig met mentale problemen en zette aan het einde van 2019 nog een punt achter zijn carrière na de kansloze uitschakeling in de eerste ronde van het WK. Toch kwam hij al binnen een jaar op zijn beslissing terug en liet hij zien dat hij nog steeds kan darten. Barney won in februari een Players Championship toernooi, waarmee hij zich voor de grotere toernooien wist te plaatsen.

Wedden op Rob Cross vs Raymond van Barneveld

Voor deze wedstrijd is Rob Cross de favoriet bij de bookmakers, voor een overwinning van de Engelsman kun je bij BetCity een quotering van 1.53 krijgen, terwijl die voor Barney op 2.50 ligt.

Betcity Free bet promo
© Betcity

Toch is van Barneveld zeker niet kansloos in deze wedstrijd. Hoewel hij op de Tv-toernooien dit jaar nog geen aansprekende resultaten liet zien, gooide hij in juli nog een gemiddelde van 115.73 per drie pijlen, zijn hoogste gemiddelde ooit gemeten bij de PDC. De 31-jarige Cross zal dus niet met een gerust hart naar deze wedstrijd toeleven, zeker omdat hij dit jaar behalve de zege op het EK geen aansprekende resultaten geboekt heeft.

Naast van Barneveld komt er op donderdag nog een Nederlander in actie. Danny Noppert neemt het in zijn tweede ronde partij op tegen Jason Heaver. De nummer 18 van de plaatsinglijst is de relatief onbekende Engelsman, die nog maar net in de top 100 van de wereldranglijst staat, nog niet eerder tegengekomen en is dus de grote favoriet voor deze wedstrijd. Bij Bet365 krijg je voor een overwinning van ‘The Freeze’ een quotering van 1.28 en van Heaver ligt die op 3.75.

Een dag eerder krijgen we nog een Nederlandse outsider voor succes te zien in het Alexandra Palace in Londen. Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenbode speelt dan zijn eerste wedstrijd van dit WK in de tweede ronde tegen Boris Koltsov. De Rus baarde eerder dit toernooi al opzien door Jermaine Wattimena kansloos naar huis te sturen, dus is de als 17de geplaatste van Duijvenbode gewaarschuwd. Voor een overwinning van de Nederlander is er bij BetCity een quotering van 1.33 beschikbaar, terwijl die voor de Rus op 3.30 ligt.

De winnaars voegen zich bij onder andere Michael van Gerwen en regerend wereldkampioen Gerwyn Price in de derde ronde die na de kerst van start gaat.

Op woensdag 22 december is Dirk van Duijvenbode vs Boris Koltsov om 21:00 en een dag later speelt Noppert om 20:10 tegen Heaver en is de titanenstrijd tussen voormalig wereldkampioenen Cross en van Barneveld om 22:00.

Over de auteur

Sander Cement kent als geen ander alle Nederlandse bookmakers. Hij is altijd op de hoogte van alle bonussen en al het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Nederlandse bookies. Hij schrijft hier dan ook met veel passie over bij sportweddenschappen-bonus.com.