Vitesse vs AZ, strijd der subtoppers na Europese week

Sander Cement
27. november 2021

Drie dagen nadat beide ploegen in de Conference League een belangrijk punt pakten staan ze tegenover elkaar in de Eredivisie.

Vitesse moest donderdag aan de bak in Frankrijk. De Arnhemmers kwamen uit bij Stade Rennes met 2-0 en 3-1 achter, maar door een gelijkmaker in de 90ste minuut heeft de ploeg nog alle kans om zich uit de moeilijke groep te werken in het nieuwe Europese toernooi. De groep van AZ was op papier een stuk makkelijker en dat bleek ook in de praktijk zo te zijn. AZ pakte in Tsjechië een punt tegen FK Jablonec en plaatst zich daarom met een wedstrijd te gaan al als groepswinnaar voor de achtste finale van de Conference League.

In de competitie gaat het tot nog toe een stuk lastiger voor de Alkmaarders. Ze staan op een teleurstellende twaalfde plaats en leden dit seizoen in eigen land al zes nederlagen. De thuisploeg gaat het beter af, de Arnhemmers staan na dertien wedstrijden op een vijfde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal.

AZ lijkt voor deze wedstrijd niet met blessures te maken te hebben, maar toch is er nieuws bij de Alkmaarders. Centrale verdediger Timo Letschert maakt per direct geen deel meer uit van de selectie. Letschert kreeg al bijna geen speelminuten meer na een dramatische fout tegen FC Twente en in onderling overleg hebben speler en club besloten niet met elkaar verder te gaan. Daardoor heeft AZ met Sam Beukema nog maar één centrale verdediger achter de hand.

Ook bij Vitesse is vrijwel iedereen beschikbaar voor deze wedstrijd. Danilo Doekhi en Markus Schubert keren waarschijnlijk weer terug in de basis, nadat ze voor de wedstrijd in Frankrijk een schorsing uitzaten. Alleen van Oussama Darfalou is het nog niet duidelijk of hij weer op tijd beter is. Wil je wedden op voetbal, dan kun je voor deze wedstrijd interessante weddenschappen vinden.

Betcity Free bet promo
© Betcity

Inzetten op Vitesse vs AZ

Ondanks dat AZ lager staat op de ranglijst zijn ze volgens de legaal wedden bookmakers de favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de bezoekers krijg je bij BetCity namelijk een quotering van 2.20, terwijl die voor een overwinning van Vitesse op 3.20 ligt. Een gelijkspel levert je een quotering van 3.75 op. Dat AZ als de favoriet wordt gezien is enigszins verrassend na de uitloop van belangrijke spelers afgelopen zomer en de positie op de ranglijst, maar het blijft een ploeg om rekening mee te houden.

Je kunt voor deze wedstrijd op doelpuntenmakers wedden. Voor een doelpunt van Vangelis Pavlidis is er bijvoorbeeld een quotering van 2.65 beschikbaar. De Griekse spits weet nog niet helemaal te overtuigen, maar laat bij vlagen zien dat hij wel degelijk goed kan voetballen. Bij Vitesse krijgen de vleugelverdedigers alle vrijheid om op te komen. Maximilian Wittek heeft in de competitie nog niet gescoord, maar staat in Europa al op vier doelpunten in negen wedstrijden. Een doelpunt van de linksback geeft odds van 9.50. Voorin is Lois Openda de belangrijkste troef bij de Arnhemmers, voor de Belgische aanvaller ligt er een quotering van 3.15 klaar.

De aftrap van Vitesse vs AZ is aanstaande zondag om 21:00.

Over de auteur

Sander Cement kent als geen ander alle Nederlandse bookmakers. Hij is altijd op de hoogte van alle bonussen en al het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Nederlandse bookies. Hij schrijft hier dan ook met veel passie over bij sportweddenschappen-bonus.com.