Anderlecht vs Standard Luik, houdt Anderlecht goede vorm van voor winterstop vast?

Robert Brondel
14. januari 2022

In de eerste wedstrijd na de korte winterstop neemt Anderlecht het in de Jupiler Pro League op tegen het in gevaar verkerende Standard Luik. Onze voorbeschouwing voor deze match van 16 januari 2022.

Lees verder om te ontdekken bij welke Belgische bookmaker je kan wedden op Anderlecht – Standard. In het verleden is dit wel eens de absolute topper geweest, maar dat lijkt op dit moment een ver verleden. Standard Luik staat op het moment namelijk maar net boven de degradatiestreep. Het beeld is wel een beetje vertekend, want de gasten hebben nog twee inhaalwedstrijden op het programma staan en kunnen met twee overwinningen zelfs in het linkerrijtje komen. 

Toch gaat het niet goed in Luik. De ploeg zette coach Mbaye Leye eerder dit seizoen al op straat om hem te vervangen met Luka Elsner, die na een goed seizoen bij KV Kortrijk de overstap maakte naar Luik. De Sloveen heeft het tij nog niet echt kunnen keren en de laatste drie wedstrijden werden allen verloren, waardoor de club nog steeds in de onderste regionen van de ranglijst bungelt. 

Tapsoba niet mee, wel voldoende support

In deze wedstrijd kan Elsner niet beschikken over Abdoul Tapsoba, die met Burkina Faso actief is op het Afrikaans kampioenschap. De trainer kan mogelijk al wel gebruik maken van Gilles Dewaele, die hij nog kent van Kortrijk en deze week bij les rouges tekende. Datzelfde geldt mogelijk ook voor Joachim Van Damme, Mathieu Cafaro en Renaud Emond, die de ploeg allemaal in de winterstop kwamen versterken. 

Bij Anderlecht gaat het na een matig begin wel redelijk goed. De ploeg van coach Vincent Kompany staat maar twee punten achter Club Brugge en doet nog helemaal mee voor de plaatsen in de kampioensgroep. Kompany lijkt over een volledig fitte selectie te beschikken, maar zoals bij elke ploeg kunnen coronabesmettingen ook bij Anderlecht de situatie zomaar drastisch veranderen. 

Wedden op Anderlecht vs Standard Luik

Het is duidelijk dat de nummer drie van de Jupiler Pro League bij de bookmakers de favoriet is voor de wedstrijd tegen Standard Luik. Voor een overwinning van Anderlecht krijg je bij Betway namelijk een wedden quotering van 1.47, terwijl die voor de bezoekers op 6.00 ligt. 

Anderlecht Standard wedden

In België wordt er vaak makkelijk gescoord en voor de winterstop had met name Anderlecht het vizier vaak op scherp staan. De ploeg is dan ook samen met Union Saint-Gilloise de meest scorende ploeg van de Jupiler Pro League, dus is de kans op doelpunten aanwezig. Je krijgt bijvoorbeeld een quotering van 1.57 voor minimaal drie gescoorde doelpunten. 

Als je echter naar de statistieken van Standard Luik kijkt, lijkt het misschien juist beter om op weinig doelpunten te wedden, zeker omdat daar de quoteringen beter voor zijn. Standard houdt namelijk alleen hekkensluiter Beerschot VA achter zich als het gaat om gescoorde goals en de ploeg lijkt het dan ook meer van de verdedigende kracht te moeten hebben dan van de aanval. Je krijgt bijvoorbeeld odds van 2.25 als er maximaal twee doelpunten vallen, 4.33 als er niet meer dan één goal gescoord wordt en zelfs een quotering van 13.00 voor een doelpuntloos gelijkspel. 

De aftrap van Anderlecht vs Standard Luik is aanstaande zondag om 18:30. Lees alles over Betway Belgie of wed meteen via de knop.