Denemarken vs België, is Denemarken over schrik Eriksen heen?

Peter Vissers
16. juni 2021

Vijf dagen na het drama met Christian Eriksen neemt Denemarken het in eigen huis op tegen België, kunnen de Denen hun aandacht weer op het voetbal richten?
Afgelopen zaterdag rond kwart voor zeven hield de voetbalwereld een uur lang de adem in. Christian Eriksen was zojuist op het veld onwel geworden en beelden van geschrokken spelers en huilende toeschouwers gingen de wereld over.

Hij kon nog op het veld gereanimeerd worden en naar omstandigheden ging het al snel weer redelijk goed met Eriksen. De Denen en de Finnen moesten echter vrijwel direct weer doorvoetballen. De UEFA gaf behalve direct uitspelen alleen de volgende dag om het middaguur als mogelijkheid om de wedstrijd uit te spelen en de ploegen kozen er unaniem voor om de wedstrijd direct uit te spelen.

Denemarken Belgie odds EK groep B
© BetFIRST

Het effect van het Eriksen incident

De wedstrijd werd geheel tegen de verhouding in door de Finnen gewonnen, maar daar maalde op dat moment in Denemarken bijna niemand om. Nu vijf dagen later kunnen de koppies weer vooruit en moet de aandacht weer op het voetbal. Het is twijfelachtig of de Denen dit in deze korte tijd gaat lukken. Het lijkt onmogelijk dat de spelers de emotionele rollercoaster van de afgelopen dagen zo snel achter zich kunnen laten.

De wedstrijd zal ongetwijfeld beginnen met een eerbetoon aan de aanvallende middenvelder van Internazionale, die ook een aantal goeie vrienden bij de Belgische ploeg heeft. Wil je wedden op voetbal, dan is belangrijk om de impact van deze situatie op de spelers in proberen te schatten. Zullen de Denen kracht kunnen halen uit het feit dat ze weer met Eriksen gesproken hebben, of zal de stress van de afgelopen dagen juist nog steeds een verlammende werking op de spelers hebben?

Wil je wedden op EK? Pak dan deze geweldige promoties:

Enkele top promoties op Denemarken – Belgie

Wedden op Denemarken vs België

Ondanks de traumatische ervaring van de Deense spelers (nog buiten het feit dat ze met Eriksen ook nog hun waarschijnlijk belangrijkste speler missen), is de quotering van Denemarken relatief laag bij de EK bookmakers. Bij Betfirst krijg je namelijk een quotering van 4.35 voor een thuisoverwinning. Je krijgt 2.05 voor een overwinning van het sterke Belgische team en dat lijkt een hele goeie optie.

Ondanks dat de Rode Duivels de favoriet zijn voor deze wedstrijd zijn zowel Kevin de Bruyne, Axel Witsel als Eden Hazard nog niet 100% fit en hun inzetbaarheid tegen Denemarken is twijfelachtig. Na de overwinning tegen Rusland zal Roberto Martinez waarschijnlijk geen risico’s willen nemen, dus zullen we ze hooguit als invaller zien.

Bij Denemarken moeten de doelpunten waarschijnlijk van Martin Braithwaite of Jonas Wind komen, en omdat de spitsen heel ver van het niveau van bijvoorbeeld Romelu Lukaku afzitten kun je wedden op nul doelpunten van Denemarken deze wedstrijd. Daar krijg je odds van 2.35 voor aangeboden. Van de Rode Duivels worden er uiteraard wel doelpunten verwacht, en dat wordt vooral vanaf drie doelpunten of meer echt interessant. Dan krijg je namelijk een quotering van 4.70 en dat gaat bij meer doelpunten steil omhoog.

De aftrap van Denemarken vs België is aanstaande donderdag om 18:00 in Kopenhagen en de wedstrijd staat onder leiding van Björn Kuipers

BetFIRST Nieuws