Gibraltar vs Nederland, Dit keer een beter doelsaldo voor Oranje?

Peter Vissers
30. maart 2021

De vraag lijkt niet óf Nederland deze wedstrijd gaat winnen, maar met hoeveel doelpunten verschil oranje van het dwergstaatje kan winnen.
De gezichten stonden op lachen na de 2-0 thuisoverwinning van het Nederlands Elftal tegen Letland afgelopen weekend. 

De magere score was volgens bondscoach Frank de Boer dan ook geen afspiegeling van wat er zich op het veld afspeelde. Met ballen tegen de paal en lat had Nederland een hogere score kunnen behalen, maar het afmaken liet duidelijk te wensen over.

Bij Bwin krijg je een speciale promo met verbeterde odds op een aantal wedstrijden:

Wed op +3.5 doelpunten op deze wedstrijden tijdens WK kwalificaties
© Bwin

Drie dagen na de 2-0 krijgt oranje alweer een nieuwe kans om aan het doelsaldo te werken, ditmaal tegen Gibraltar. Het dwergstaatje dat voornamelijk semi-professionals op het veld heeft staan is één van de minste ploegen in Europa en tegen het grote Nederland lijkt er voor de thuisploeg weinig eer te behalen. Voor bijvoorbeeld Memphis Depay is het een ideale wedstrijd om op te schuiven op de topscorerslijst van de nationale ploeg. De aanvalsleider staat nu op 21 doelpunten en heeft er nog drie nodig om Dirk Kuyt en Marco van Basten voorbij te gaan en zo de top 15 in te schuiven.

de Boer heeft opnieuw vrijwel de gehele selectie tot zijn beschikking en dat betekent dat er wisselingen plaats kunnen vinden om andere jongens die nog niet veel gespeeld hebben een kans te geven. Zeker met het drukke programma van veel van de topspelers op het oog. Dat kan invloed hebben op de uitslag en op het aantal gescoorde doelpunten. Wil je wedden op voetbal, dan heb je met deze wedstrijd genoeg kansen om goed geld te verdienen.

Wedden op Gibraltar vs Nederland

Vanwege het gigantische verschil in kwaliteit tussen de twee ploegen heeft het geen zin om op een overwinning van Nederland of juist van Gibraltar te wedden. Voor een Nederlandse overwinning krijg je vrijwel niets en op een thuisoverwinning wedden lijkt ook geen realistische optie bij de bookmakers.

Daarom is het verstandig om naar de handicap of de Asian handicap te kijken. Daarmee wordt het belangrijk met hoeveel doelpunten verschil de Hollanders gaan winnen. Bij de Asian handicap heb je alleen winnen of verliezen, omdat ze altijd met een half doelpunt werken is een gelijkspel in je weddenschap uitgesloten.

Je kunt bij Unibet bijvoorbeeld op een Gibraltar overwinning met +4.5 handicap wedden. Deze 4.5 staan voor denkbeeldige doelpunten. Dat betekent dus dat Nederland niet met meer dan vijf doelpunten verschil mag winnen om toch je weddenschap op ‘een Gibraltar overwinning’ te winnen. Je krijgt daar in dit geval een quotering van 1.93 voor.

Bij de gewone handicap kun je dus wel op een ‘gelijkspel’ wedden. Met een handicap van 6-0 kun je odds van 6.10 krijgen. Maar dan moet de einduitslag van de wedstrijd dus wel een Nederlandse overwinning met precies zes doelpunten verschil zijn. Een overwinning van Nederland bij dezelfde handicap levert je een quotering van 4.25 op. Daarvoor moet Nederland dus met zeven doelpunten of meer winnen op het schiereiland.

De aftrap van Gibraltar vs Nederland is aanstaande dinsdag om 20:45