Italië vs Engeland, langverwachte finale voor Engeland

Peter Vissers
11. juli 2021

Voor eigen supporters neemt Engeland het in hun eerste Europese finale op tegen Italië. Hoewel het dicht bij elkaar ligt, zijn de Engelsen volgens de bookmakers lichtelijk favoriet met het thuisvoordeel. Gaan we een goeie finale zien?
Beide ploegen moesten diep gaan in de halve finales. Tegen Spanje waren de Italianen lange tijd de mindere ploeg, maar toch kwamen ze op voorsprong door een doelpunt van de in vorm zijnde Enrico Chiesa. Door een gelijkmaker van invaller Álvaro Morata ging de wedstrijd naar een verlenging. Omdat er verder niet meer werd gescoord moesten er uiteindelijk strafschoppen aan te pas komen. Missers van Dani Olmo en Morata waren genoeg om Manuel Locatelli’s misser uit te wissen en daarom mag Italië voor het eerst sinds het gewonnen WK van 2006 naar een finale.

De Engelsen, die al vrijwel het hele toernooi op Wembley spelen, hadden het zwaar met Denemarken. Engeland was het grootste gedeelte van de wedstrijd veel beter, maar het lukte na de 1-1 halverwege maar niet om de Deense te slechten. In de verlenging moest er een makkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Danny Makkelie aan te pas komen om de wedstrijd in Engels voordeel beslissen.

De Engelsen staan voor het eerst sinds de WK-winst van 1966 weer in een internationale finale en doen dat met een jonge goed georganiseerde ploeg. Bondscoach Gareth Southgate lijkt voor de finale zijn gehele selectie fit en beschikbaar te hebben, hoewel het niet zeker is of hij weer voor dezelfde elf als in de halve finale gaat kiezen.

Italie Engeland: odds boosts tijdens EK finale 2020
© Betway

Voor het Italië van coach Roberto Mancini lijkt alleen Leonardo Spinazzola niet beschikbaar. De belangrijke linksback liep in de kwartfinale tegen België een zware blessure op en moest het toernooi verlaten. Wil je wedden op voetbal, dan kun je deze finale extra spannend voor jezelf maken met een paar interessante EK weddenschappen.

Wedden op Italië vs Engeland: EK finale

Vanwege de reisrestricties kunnen er maar weinig Italiaanse toeschouwers naar Engeland afreizen voor deze wedstrijd. Mede daarom zijn de Engelsen volgens de bookmakers de lichte favoriet voor het winnen van de titel. Bij Betway krijg je een quotering van 1.77 als Engeland aan het einde van deze wedstrijd de beker in de lucht mag houden en 2.00 als Italië hem wint.

Je kunt ook een aantal leuke boosts krijgen voor deze wedstrijd. Als Raheem Sterling, die tegen Denemarken een fantastische wedstrijd speelde, het eerste doelpunt maakt, dan krijg je daar odds van 9.50 voor. Denk je dat er aardig wat doelpunten gaan vallen, dan zijn daar ook verschillende boosts voor. Zo krijg je een quotering van 4.50 als er in de eerste 15 minuten al gescoord wordt, en krijg je 4.75 als Engeland in beide helften een doelpunt maakt. Harry Kane doet nog mee voor de topscorerstitel dit toernooi, met één doelpunt wordt hij gedeeld topscorer, maar denk je dat hij misschien wel alleen topscorer wordt, dan kun je 9.50 krijgen voor twee of meer doelpunten van de spits die na een moeizame groepsfase helemaal los is gekomen.

De aftrap van de langverwachte EK-finale is aanstaande zondag om 21:00 op Wembley in Londen.