Nederland vs Letland, een overwinning tegen het zwakke Letland is noodzakelijk

Peter Vissers
26. maart 2021

Na de onthutsende 4-2 nederlaag tegen Turkije afgelopen woensdag kan het Nederlands elftal zich geen misstappen meer permitteren. Letland lijkt een goeie tegenstander om de zure nasmaak van de vorige wedstrijd weg te spoelen.
Na de domper in Istanbul, waar een dodelijk effectief Turkije dankbaar gebruik maakte van de geboden kansen is Oranje op zoek naar eerherstel. In de Johan Cruijff Arena lijkt Letland de ideale tegenstander. De laatste ontmoeting in Nederland tussen de twee ploegen in werd in 2014 zelfs met 6-0 gewonnen.

Een hoge uitslag ligt weer op de loer voor de mannen van de geplaagde bondscoach Frank de Boer. Er wordt na de nederlaag waarschijnlijk wel wat gesleuteld aan de opstelling. Zo ligt het voor de hand dat Kenny Tete en Marten de Roon naar de bank verhuizen ten faveure van de meer aanvallend ingestelde Davy Klaassen en Denzel Dumfries.

Ook op doel kan er een verandering plaatsvinden. Maarten Stekelenburg zou wel eens de voorkeur kunnen krijgen boven Tim Krul, die tegen Turkije alles behalve overtuigde. De 38-jarige keeper die door de dopingschorsing van Andre Onana bij toeval weer eerste keeper is van Ajax is na bijna 5 jaar afwezigheid ook meteen weer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Krul mocht tegen Turkije toch beginnen door een blessure in de warming-up van Jasper Cillessen, die inmiddels weer terug naar huis is. Verder is het de vraag of Steven Berghuis en Donyell Malen hun basisplaats behouden.

Wil je wedden op voetbal, dan heeft het waarschijnlijk niet zoveel zin om op een overwinning van het Nederlands elftal te wedden, want daar krijg je vrijwel niets voor terug. De Letten waren in 2004 nog EK-ganger in de groep van Oranje, het Nederlands elftal boekte toen een relatief gemakkelijk 3-0 zege. Inmiddels zijn ze naar een bedenkelijk niveau gezakt en is Letland één van de matigste teams in Europa.

Nederland - Letland odds WK kwalificatie
© Bwin

Wedden op Nederland vs Letland odds

Het heeft zoals gezegd niet zoveel zin om op een overwinning van Nederland in te zetten bij de bookmakers. Bwin geeft je een quotering van 1.01 voor een Nederlandse overwinning. Vandaar dat het leuker is om naar de handicap te kijken, want dan worden de Bwin odds een stuk interessanter.

De handicap is vooral goed voor het wedden op wedstrijden zoals deze, waar het verschil zo groot is dat het geen zin heeft om op de winnaar te wedden. Als je bijvoorbeeld op een Nederlandse overwinning wedt, terwijl Nederland in jouw weddenschap met een denkbeeldige 4-0 achterstand begint, krijg je een quotering 2.85. Nederland moet dan dus met vijf doelpunten verschil winnen, om voor jou de weddenschap te winnen. Met een handicap van 0-6, kan je zelfs 7.75 winnen. Dan moet Oranje dus wel met zeven doelpunten verschil winnen. Na de nederlaag tegen Turkije zal het Nederlands elftal gebrand zijn te laten zien dat ze nog steeds dé favoriet zijn om deze groep te winnen, dus een grote uitslag lijkt allesbehalve ondenkbaar.

Nederland vs Letland begint zaterdag om 18:00 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam