Wie zijn de favorieten voor Parijs – Nice 2021?

Erik de Kort
4. maart 2021

Op zondag start in Saint-Cyr-l’Ecole de eerste etappe van Parijs – Nice. Met twee aankomsten bergop en een mooie tijdrit maken we ons op voor een prachtige editie. Wie zijn de kanshebbers van de 79e Parijs – Nice?

Hoe ziet Parijs-Nice er dit jaar uit?

Vorig jaar werd de 78e Parijs-Nice een dag voor het einde afgeblazen en won Schachmann het klassement. Dit jaar doen ook Roglic en Geoghegan Hart mee. De eerste twee dagen is het oppassen geblazen aangezien het flink kaan waaien in maart in de Franse binnenlanden. Op dag drie is er een tijdrit van 14,4 kilometer op een glooiend parcours. Dit kan wel eens een prooi zijn voor Primosz Roglic.

Direct na de tijdrit staat er al een mooie heuvelrit op het programma met 3500 hoogtemeters en aankomst bergop. Wat deze etappe extra lastig maakt is de onregelmatige slotklim van 7.3 kilometer met stevige klimpercentages. De voorlaatste etappe is een prachtige bergrit met drie beklimmingen richting La Colmiane. De laatste klim is maar liefst 16.3 kilometer lang met een gemiddelde van 6,33% Hier zullen de grootste verschillen gemaakt worden en het eindklassement beslist worden.

Zelfs op de laatste dag van Parijs-Nice blijft het genieten. Hoewel de etappe met 110,5 kilometer kort is zijn er zes beklimmingen en vindt de finale plaats bergafwaarts. De laatste jaren hebben we al kunnen zien dat zulke finales in Parijs – Nice zinderend kunnen zijn en zelfs nog voor de nodige verrassingen kunnen zorgen. Nu je weet hoe het parcours eruit ziet kunnen we gaan kijken wie er favoriet zijn bij de online bookmakers.

Wie zijn de kanshebbers dit jaar?

Bij sportweddenschappen bonus kijken we al lange tijd uit naar deze prachtige editie van Parijs – Nice. Zeker nu het deelnemersveld toch ook grote namen kent, zal het des te interessanter zijn om deze ritten te gaan bekijken. We kunnen drie topfavorieten benoemen waarbij Primoz Roglic met stip op één staat. Ook Aleksandr Vlasov en Geoghegan Hart worden tot de topfavorieten gerekend.

Dan zijn er ook nog Ritchie Porte, Pello Bilbao, Ion Izagirre en Wout Poels die zomaar eens kans kunnen maken op het podium of zelfs de overwinning. Het parcours is zeker gunstig voor Ritchie Porte maar ook Wout Pouls zal wel eens goed voor de dag kunnen komen.

Als we kijken naar outsiders, zien we dat de winnaar van vorig jaar genoemd wordt. Schachmann, Benoot, Steven Kruijswijk en David Gaudu worden niet als topfavoriet gezien maar kunnen wel verrassen en zeker goed meekomen in de top van het klassement.

bookmaker favorieten bij parijs nice

©Betway

De verwachting bij de bookmakers

Bij Betway zien we dat dat de bookmakers het niet allemaal eens zijn met onze voorspelling. Roglic Primoz is wel de onbetwiste topfavoriet met 1.80 maar we zien dat Maximilian Schachman op de tweede plek staat met 7.0. Ritchie Porte heeft de derde plek te pakken met negen keer je inzet. Hoewel wij Tao Geoghegan Hart, de winnaar van de Giro, als tweede kanshebber zien krijg je bij Betway elf keer je inleg als je op deze Britse Sky renner inzet. Via de link hieronder kun je direct gaan inzetten bij Betway. Je kunt natuurlijk ook kiezen om onze Betway review te lezen en zo meer info te vergaren over deze bookmaker.