Portugal vs Servië, winnaar mag rechtstreeks naar het WK

Robert Brondel
11. november 2021

Met een gelijk aantal punten beginnen beide ploegen aan deze wedstrijd, maar vanwege het betere doelsaldo plaatst Portugal zich bij een gelijkspel voor Qatar 2022. De verliezer mag naar de play-off. 

Portugal moest donderdag nog op bezoek bij Ierland, maar een 0-0 was het wat teleurstellende resultaat., Hoewel het voor de situatie van de Portugezen in de groep weinig verandert – ook met een overwinning tegen Ierland zou Portugal zich niet kunnen permitteren te verliezen van Servië – zal Portugal er toch een vervelende nasmaak aan overgehouden hebben.

Portugal verloor namelijk ook nog Pepe met een rode kaart en daarom zal bij er tegen Servië zeker niet bij zijn. Dat is een tegenvaller voor de thuisploeg, want Pepe is ondanks zijn 38 jaar doorgaans nog steeds basisspeler in de ploeg van bondscoach Fernando Santos.  

Daarnaast lijkt Santos de beschikking te hebben over al zijn supersterren. Zo werden Ruben Dias, Joao Cancelo en Diogo Jota tegen Ierland nog aan de kant gehouden zodat ze niet tegen een onnodige gele kaart aan zouden lopen en zo de allesbepalende laatste groepswedstrijd zouden moeten missen. Dus ook Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes die doordat ze nu ook bij Manchester United samenspelen steeds beter op elkaar ingespeeld zouden moeten raken. 

Servië lijkt geen blessuregevallen in de vaste groep te hebben en heeft ook geen schorsingen. De ploeg van bondscoach Stojkovic had een prima opwarmer in de oefenwedstrijd tegen WK-gastheer Qatar, dat met 4-0 aan de kant geschoven werd. Met Fiorentina spits in vorm Dusan Vlahovic, Ajax-aanvoerder Dusan Tadic, topscorer in de Britse Championship Aleksandar Mitrovic en Luka Jovic van Real Madrid is er in ieder geval genoeg scorend vermogen beschikbaar. 

In maart van dit jaar eindigde deze wedstrijd in Servië nog in 2-2. Dat was een controversiële eindstand, want aan het einde van de wedstrijd werd een bal van Cristiano Ronaldo die over de doellijn ging niet goedgekeurd door Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistent, die geen beschikking hadden over doellijntechnologie, tot woede van de superster en de rest van Portugal. Als Portugal zich niet kwalificeert, zal het deze situatie nog lang herinneren. Wil je wedden op voetbal, dan is deze bepalende wedstrijd een interessante optie. 

Wedden op Portugal vs Servië

Ondanks dat Servië zonder personele problemen naar deze wedstrijd toeleeft zijn ze bij de bookmakers toch de duidelijke underdog. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij BetCity namelijk een quotering van 1.35, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers op 10.00 ligt. Check ook de Betcity bonus.

Met Cristiano Ronaldo zijn doelpunten bijna gegarandeerd bij Portugal en ook de bezoekers hebben een sterke aanvalslinie, dus kun je ook wedden op het aantal doelpunten. Je krijgt bijvoorbeeld een quotering van 1.79 als er minimaal drie keer gescoord wordt. Tegelijkertijd is Portugal ook een ploeg die alles achterin prima dicht kan houden, want een 0-0 is voldoende om zich voor het WK te kwalificeren. 

Mocht je daarop in willen zetten neem je natuurlijk wel een gokje met zoveel aanvallende kwaliteiten bij beide ploegen, maar de odds van 12.00 zijn dan ook niet verkeerd. 

portugal servie match

De aftrap van Portugal vs Servië is aanstaande zondag om 20:45 in Lissabon.

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.