Real Madrid vs Liverpool, een moeilijke strijd voor een plaats in de halve finale

Peter Vissers
5. april 2021

Liverpool lijkt op de weg terug na een lastige periode in de Premier League. Ook Real Madrid heeft een lastig seizoen, maar doen nog wel volop mee voor het landskampioenschap. De herhaling van de finale van 2017/18 staat op het programma in de kwartfinale van de Champions League.
De Engelsen die in de competitie een reeks van zes thuisnederlagen op rij geboekt hebben, hadden in de vorige ronde van het miljardenbal weinig moeite met RB Leipzig. Misschien wel mede doordat beide wedstrijden vanwege restricties in Boedapest gespeeld werden plaatsten ‘the reds’ zich zonder veel problemen voor de kwartfinale met twee 2-0 overwinningen.

Wil je een mooie promo voor deze match? Kijk bij ladbrokes en je vindt meteen deze fijne actie waar je bij een bet van 10 euro, 30 euro extra kan winnen.

Real Madrid - Liverpool promotie bij Ladbrokes
© Ladbrokes

In de kwartfinale treft Liverpool recordkampioen Real Madrid, tot nog toe de enige club die de Champions League twee keer op rij gewonnen heeft sinds de naamsverandering in 1992. De Spanjaarden kwalificeerden zich relatief makkelijk voor de kwartfinales door twee zeges op stuntploeg Atalanta Bergamo. In 2016, 2017 en 2018 won de Koninklijke de trofee zelfs drie keer op rij en de finale van die laatste overwinning is een kopie van deze wedstrijd.

Veel van de spelers die in 2018 in die finale stonden zijn er ook nu nog bij. Onder andere, Sergio Ramos, de aanvoerder van Real Madrid is echter geblesseerd geraakt bij het Spaanse elftal en lijkt deze wedstrijd te moeten missen. Ook Eden Hazard moet deze wedstrijd missen na een operatie en Dani Carvajal en Federico Valverde zijn ook afwezig voor deze wedstrijd in Madrid.

Bij Liverpool zijn de problemen in de verdediging nog lang niet opgelost. De lang geblesseerden Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip en gelegenheidsverdediger Jordan Henderson zijn ook in Madrid niet beschikbaar. Ondanks dat gemis heeft Liverpool in de laatste drie wedstrijden de nul weten te houden. Dat geeft genoeg mogelijkheden om te wedden op voetbal.

Wedden op Real Madrid tegen Liverpool

Bij de bookmakers is Liverpool favoriet om door te gaan naar de volgende ronde. Deze eerste wedstrijd schatten ze de kansen ongeveer gelijk in, Ladbrokes biedt bijvoorbeeld een quotering van 2.60 voor een overwinning van de thuisploeg en 2.62 voor een overwinning van Liverpool.

Het is misschien nog wel interessanter om te kijken naar het aantal doelpunten in deze wedstrijd. Ondanks de verdedigende problemen krijgt Liverpool maar weinig doelpunten tegen. Dat komt deels omdat de backs en de middenvelders de wat onervaren verdediging een stuk meer steun geeft ten koste van de aanvallende intenties. Dus ondanks de fantastische voorhoede met Mo Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino of Diogo Jota, lijkt het spektakel af te hangen van de aanvallende intenties van de bezoekers. Zeker omdat Real Madrid gezien wordt als één van de beste ploegen in de omschakeling.

Voor een 0-0 krijg je odds van 12.00. Lijkt je dat toch te riskant en wed je liever op bijvoorbeeld under 1.5 doelpunt dan krijg je alsnog 3.85 terug. Denk je daarentegen dat deze wedstrijd met het ontbreken van al die verdedigers toch op een doelpuntenfestijn uitloopt, dan kun je een quotering van 11.00 krijgen voor over 5.5 doelpunten. Een bookmaker bonus kan je momenteel jammer genoeg niet krijgen op de Belgische markt.

De aftrap van Real Madrid vs Liverpool is aanstaande dinsdag om 21:00

Ladbrokes Nieuws