Union Saint-Gilloise vs Club Brugge, kan Union ook in tweede wedstrijd verrassen?

Peter Vissers
30. juli 2021

Na de uitzege op Anderlecht, de eerste zege op het hoogste niveau in 48 jaar, ontvangt Union Saint-Gilloise nu de kampioen van afgelopen jaar.
In de eerste competitiewedstrijd deed promovendus Union Saint-Gilloise geen moment onder voor het Anderlecht van Vincent Kompany. Met name Duitse aanvaller Deniz Undav was een plaag voor de Anderlechtse defensie en het was dan ook geen verrassing dat hij, zij het met twee intikkers, een groot aandeel had in de overwinning van Saint-Gilloise. Dat Union direct de Brusselse derby wist te winnen zal de verwachtingen bij de nieuweling in de hoogste divisie van België alleen maar hoger maken.

Momenteel krijg je geen bookmaker bonus bij Belgische bookies.

Bekijk de odds tussen Union - Club Brugge in de JPL
© Circus

Club Brugge daarentegen had niet zo’n goede start van het seizoen. Tegen Eupen kwam Brugge in de tweede helft nog wel op voorsprong na een benutte penalty van Bas Dost, maar 20 minuten later had Eupen het helemaal omgedraaid en leken ze op een 1-2 overwinning af te stevenen. Uiteindelijk wist toptalent Charles de Ketelaere in de 13e minuut van de blessuretijd de gelijkmaker nog op het scorebord te zetten.

Voor deze wedstrijd lijkt Belgische international Hans Vanaken weer terug te zijn, na deelname aan het EK van afgelopen zomer. Simon Mignolet is weer op de weg terug van een blessure. De keeper mocht mee naar het EK, maar moest het toernooi halverwege met een blessure verlaten. Hij is weer in training, maar het lijkt erop dat hij deze wedstrijd nog niet gaat halen. Ruud Vormer is er wel gewoon weer bij. De aanvoerder moest de Super Cup wedstrijd tegen RC Genk nog missen omdat hij als hoogrisicocontact was aangemerkt, maar tegen Eupen stond hij al gewoon weer in de basis. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met de kampioen tegen de verrassende promovendus een aantal interessante weddenschappen vinden.

Wedden op Union Saint-Gilloise vs Club Brugge

Ondanks de verrassende overwinning op Anderlecht is Union bij de bookmakers nog gewoon de duidelijke underdog voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de promovendus krijg je bij Circus een quotering van 5.25, terwijl die voor de titelhouder op 1.74 ligt. Een gelijkspel in het Stade Joseph Marien in Brussel, waar voor het eerst in 48 jaar weer voetbal in de hoogste divisie te zien is, levert een quotering van 3.70 op.

Dat Union kan scoren hebben ze meteen in de eerste wedstrijd laten zien. Tegen Anderlecht vonden ze al drie keer het net, maar zouden ze dat tegen Club ook kunnen? Die hebben namelijk in beide wedstrijden die ze dit seizoen gespeeld hebben al twee doelpunten tegen gehad. Als je dus denkt dat Union Saint-Gilloise opnieuw minimaal drie doelpunten gaat scoren, dan krijg je daar odds van 7.75 voor.

Denk je daarentegen dat Club Brugge echt nog een stapje te hoog is en deze wedstrijd makkelijk met minimaal drie doelpunten verschil gaat winnen, dan is er voor een Club Brugge -2 handicap een quotering van 6.50 beschikbaar.

De aftrap van Union Saint-Gilloise vs Club Brugge is aanstaande zondag om 13:30.

Circus Nieuws