Young Boys vs Ajax: kwartfinale Europa League binnen handbereik?

Peter Vissers
17. maart 2021

De return van Young Boys tegen Ajax in de achtste finale van de Europa League lijkt een formaliteit voor de Amsterdammers, ze gaan deze wedstrijd in met een 3-0 voorsprong na de overwinning in de Johan Cruijff Arena.

In Zwitserland heeft Ajax naast de bekende afwezigen niet al te veel personele problemen. Sebastian Haller is nog steeds niet beschikbaar vanwege de administratieve fout en ook Andre Onana moet deze wedstrijd uitzitten vanwege zijn dopingschorsing.

Young Boys - Ajax voorbeschouwing
© BetFIRST

Daarnaast is Noussair Mazraoui, die een probleem heeft met zijn gezichtsvermogen nog steeds niet van de partij en is Daley Blind nog een twijfelgeval. Toch zal trainer Erik ten Hag deze wedstrijd vol vertrouwen tegemoet zien. Ajax was in de heenwedstrijd heer en meester en had de Young Boys sensatie van dit seizoen, Jean-Pierre Nsame, stevig in de broekzak.

Young Boys – Ajax odds

Wedden op Young Boys vs Ajax geeft wat interessante mogelijkheden bij verschillende Online bookmakers. Gaat Ajax bijvoorbeeld voor de punten op de coëfficiënten ranglijst en dus vol voor een overwinning in de return? Betfirst denkt van wel, hoewel de Amsterdammers niet torenhoog favoriet zijn voor de wedstrijd in Zwitserland, krijg je een quotering van 2.10 bij een overwinning van Ajax, tegen 3.20 voor een thuisoverwinning.

Young Boys - Ajax odds Europa League
© BetFIRST

 

Met de redelijk complete selectie die ten Hag tot zijn beschikking heeft lijkt een overwinning voor Ajax prima haalbaar. Ook de Zwitsers hebben weinig personele problemen naar deze wedstrijd toe. Alleen keeper David von Ballmoos, die de eerste wedstrijd ook al moest missen met een hersenschudding is nog een twijfelgeval. Voor de rest heeft Young Boys de gehele selectie ter beschikking in Bern.

Ook in deze wedstrijd worden weer doelpunten verwacht, alhoewel dat vorige week uiteindelijk tegenviel, Ajax wist toen pas in de laatste minuten afstand te nemen van de Zwitsers. Staat ten Hag dit keer wel toe dat het een open wedstrijd wordt, of zal de trainer ervoor kiezen om zo weinig mogelijk energie aan deze wedstrijd te verspillen en het professioneel met weinig doelpunten uitspelen.

Voor minder dan drie doelpunten in de gehele wedstrijd, krijg je 2.45 terug, maar denk je dat dit wel eens doelpuntenfestijn kan worden zoals in de vorige Europese thuiswedstrijd van Young Boys (4-3 tegen Bayer Leverkusen), dan kun je daar goed mee verdienen. Voor zeven doelpunten of meer krijg je namelijk odds van 20.00 terug. Wedden op voetbal met spektakel dus!

Toch denkt ook Betfirst dat er gescoord gaat worden. Je krijgt namelijk een quotering van 1.54 als beide teams scoren, tegen odds van 2.45 als dat niet gebeurt.

Nsame is volgens Betfirst dé kandidaat om deze wedstrijd het net te doen bollen, nog voor Dusan Tadic. De meest interessante speler om op te wedden voor een doelpunt is misschien wel Nicolas Tagliafico, de linksback die afgelopen weekend nog scoorde is altijd mee met corners en ondanks zijn geringe lengte misschien wel de beste kopper van dit Ajax, je krijgt 29.00 voor een doelpunt van de Argentijn.

De aftrap van Young Boys vs Ajax is aanstaande donderdag om 20:55

BetFIRST Nieuws