Tipico Nederland Bonus

Met name in Duitsland en Oostenrijk is Tipico een bekende naam. Zowel op het gebied van sportweddenschappen als casino maken ze al jarenlang furore. Tipico is ook, voor de regulering, op de Nederlandse markt actief geweest. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een boete en onze verwachting is dat Tipico niet snel zal terugkeren op de Nederlandse markt. Gelukkig zijn er alternatieven.

Tipico NL alternatieven

Tipico Bonus (internationaal)

Elke goede bookmaker biedt natuurlijk altijd een fijne welkomstbonus aan. Tipico heeft zelf ook een 100% tot 100 euro aanbieding. We gaan even de voorwaarden grondig doornemen.

Voorbeeld

 • Na een registratie kan je deze promo krijgen.
 • 100 euro storting resulteert in een 100 euro maximale bonus
 • Deze bonus moet 6 maal ingezet worden vooraleer deze uitbetaald kan worden
 • Minimum odds zijn 1.50 of meer
 • Vervalt na 30 dagen

Nog wat extra voorwaarden:

 • Minimum 10 euro storting
 • Free bets moeten op odds van 2.00 ingezet worden

Deze bonus valt dus redelijk goed mee, en is zeker een topper.  We zullen dus ontzettend tevreden zijn als Tipico beschikbaar voor Nederlanders is.

Tipico Voetbal & Sportweddenschappen

Nu we de Tipico bonus hebben besproken kunnen we ons richten op de kwaliteit van hun sport aanbod. Er zijn altijd enkele belangrijke zaken bij het wedden op voetbal waar we naar kijken. De hoogte van de odds marges is voor ons persoonlijk altijd het meest belangrijke.

Odds

We keken naar enkele wedstrijden in diverse competities en vonden odds die bijna altijd rond de 5% bookmaker marges schommelen. Dit is redelijk goed in vergelijkbaar met de meeste bookmakers. Als we naar tennis en andere sporten kijken dan zit het soms wel een stukje lager.

Aantal sporten

Het aantal sporten waar je op kan wedden is ook prima. Meer dan 30 sporten vind je op de Tipico website. Dit is natuurlijk meer dan genoeg, zeker als je weet dat voor de meeste sportliefhebbers er enkel voetbal bestaat.

Promoties

Op Tipico vallen er af en toe mooie free bets te rapen. Bij grote wedstrijden zoals de Champions League vind je dus redelijk vaak een dikke promo.

Aantal weddenschappen

Kwa selecties op individuele markten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om volop door te wedden. Alle typische bets zijn beschikbaar van handicaps tot corners. Hier zijn we ook meer dan tevreden mee.

Live weddenschappen

Ook live wedden is heel fijn bij Tipico, op elke weddenschap kan je tijdens de match ook gewoon inzetten op up to date odds terwijl de wedstrijd dus al bezig is. Je kan dan actueel een weddenschap plaatsen gedurende de match net zoals bij elke andere bookie. Zo kun je er dus op inspelen als er bijvoorbeeld iets onverwachts gebeurd in een wedstrijd of als je een doelpunt voelt aankomen door het spelverloop.

Tipico Review – extra informatie

Natuurlijk zijn er nog meer belangrijke zaken buiten het sport aanbod. Hoe zit het bijvoorbeeld met de mobiele capaciteiten van deze bookie? Of de Nederlandse Tipico licentie? Welke betalingsmethoden zijn er beschikbaar en hoe is de klantenservice? Je leest het allemaal hieronder.

Mobiel wedden

Er bestaat een Tipico app die beschikbaar is vanaf elk apparaat. Maar eigenlijk is dit zelfs niet nodig, aangezien er ook een mobiele website is die perfect werkt via mobiel. Of je nu een Android, iPhone of iets anders hebt, toegang krijgen tot je Tipico account gaat via elk toestel.

Legale informatie

Tipico beschikt momenteel dus niet over een Nederlandse licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit en accepteert ook (momenteel) dus geen Nederlandse spelers meer. Wij hopen echter wel dat hier nog een keer verandering inkomt. Momenteel heeft Tipico ook nog geen licentie aangevraagd maar er bestaat nog altijd de kans dat ze dat in de toekomst wellicht toch nog een keer gaan proberen. Mocht dat gebeuren, dan updaten wij uiteraard direct deze pagina met de nieuwste en belangrijkste info

Betalingen

Wil je geld storten op je Tipico account? Dit kan via een hoop opties:

 • Visa/Mastercard: Standaard kredietkaarten zijn altijd toegelaten
 • Neteller, Skrill & PayPal: Ewallet stortingen gebeuren meteen
 • Paysafe kaart: Ook met een Paysafe voucher kan je storten, hoewel meestal niet uitbetalen
 • Sofort & Giropay

De minimum uitbetaling is meestal 10 euro, hoewel banktransfer 25 is! Hoe lang duren deze uitbetalingen? Dit hangt af van waarmee je uitbetaalt. Via Tipico worden betalingen binnen 48 uur verwerkt, een bank transfer. kan dan bijvoorbeeld nog 5 werkdagen maximaal duren. Ewallet uitbetalingen staan dan meestal wel ogenblikkelijk op je account.

Verificatie

Natuurlijk zal je jezelf ook moeten verifiëren bij Tipico. Dit is gelukkig redelijk makkelijk, en werkt net zoals bij elke andere MGA site. Via je identiteitskaart controleren ze jouw leeftijd en persoonsgegevens. Verdere documenten die vaak gevraagd worden; Een bewijs van adres door middel van een rekening (electriciteit, internet, vaste lijn). Een ander vaak gevraagd document gaat over je betalingen, dan zal je moeten bewijzen dat jouw middel effectief op jouw naam staat.

Als Tipico in de toekomst weer in Nederland beschikbaar wordt, dan zou je ook bij Tipico jouw identiteitskaart moeten laten valideren tijdens het registreren van een nieuw Tipico account. In Nederland is dit namelijk wettelijk verplicht en we zien dit bij alle andere bookmakers Nederland ook terug.

Klantenservice

Natuurlijk kan je ook bij Tipico op de klantenservice met al jouw vragen terecht. Bij Tipico kan je dat via de mail mail doen maar ook via de live-chat kun je al jouw prangende vragen stellen die bij mogelijke problemen noodzakelijk kunnen zijn, een chat medewerker van Tipico reageert dan zo snel mogelijk op jouw vraag. Een telefoonnummer is er momenteel niet, hoewel dit redelijk normaal is bij bijna elke bookie op de markt tegenwoordig.

Tipico beschikt momenteel over een MGA licentie, en heeft dan ook een kantoor in Malta zoals vele andere bekende internationale bookmakers.

Besluit?

Tipico is een absolute aanrader. Een prima bonus aanbieding met nog eens goede odds op voetbal erbij en een hoop promo’s doorheen de gemiddelde week. We kunnen enkel hopen dat een licentie in de toekomst alsnog door Tipico wordt aangevraagd zodat ze op onze markt kunnen terugkeren, en dat heel Nederland van deze absolute topsite zal kunnen genieten.