Handicap voetbal weddenschappen

Weet jij wat het verschil is met een normale voetbal handicap weddenschap en een Asian handicap? En wat met al die nummers zoals bijvoorbeeld -1 & -0.5 handicap? Alle uitleg en informatie over handicap wedden vind je op deze pagina, alsook wat tips om succesvol te wedden met handicap betting strategieën. Wedden op voetbal is niet compleet zonder handicap weddenschappen. Maak onderstaand ook gelijk kennis met de meest actuele EK handicap odds.

Wat is een handicap voetbal bet?

Bij een normale 1×2 weddenschap krijg je de keuze om in te zetten op winst, verlies of gelijkspel van een team. Bij een handicap bet heb je de mogelijkheid om één van de twee teams voor de aanvang de van de match met een virtueel doelpunt op achterstand te zetten.

De underdog krijgt dus altijd een plusteken, en de favoriet een minteken, aangezien je deze een achterstand geeft nog voor de wedstrijd begint. Al genoeg gelezen? Meld je aan bij Bet365 voor zeer goede handicap quoteringen!

Hoe werken handicap weddenschappen?

Voorbeeld handicap bet

In dit voorbeeld nemen we een kijkje bij een al gespeelde wedstrijd:Groningen – PSV (Eredivisie Nederland). We bekijken snel even de verschillende mogelijkheden aan de hand van de wed opties van één van de beste bookmakers. Zoals je ziet in de afbeelding van bookmaker Bet365 heb je, naast normale winst of verlies bets, ook enkele andere mogelijkheden.

handicap betting bet365
© bet365 – handicap wedden (13-01-2022)

Goals Handicap

Hier kan je wedden op het verschil van doelpunten waarmee een ploeg moet winnen. Denk jij dat Ajax met 3 doelpunten verschil gaat winnen? Zet dan in op een -2.5 bet op de Amsterdamse club. Als Getafe met 2 doelpunten moet winnen dan zet je in op -1.5 bij Getafe. Het getal is dus het aantal doelpunten dat een team voor, of achterstaat bij de aftrap. We doen dus alsof teams starten met een voor of achterstand.

Asian Handicap uitleg

De Asian handicap gaat nog iets verder. Als je op -0.25, of -0.75 gaat wedden, dan krijg je bij gelijkspel de helft van je geld terug. Opnieuw aan de hand van dit voorbeeld, win je bij -2.25 Asian handicap op Getafe dan bij 3 doelpunten voorsprong of meer je weddenschap, en bij 2 doelpunten krijg je de helft van je geld terug. Alle andere mogelijkheden resulteren in een verliezende bet. Een Aziatische handicap sluit dus meestal gewoon verlies uit.

handicap wedden bet365
© bet365 – vb. asian handicap (13-01-2022)

Als je weet hoe bookmakers odds bepalen dan kan je verwachten dat bij zulke weddenschappen de odds iets lager liggen, omdat je een dubbele kans hebt om geld te winnen. Veel bookmaker bonus voorwaarden sluiten je dan ook uit om van handicaps gebruik te maken voordat je deze hebt vrijgespeeld.

Kijk ook naar onze tabel voor Asian Handicap betting

Handicap Wanneer wint jouw weddenschap?
0 Winst van jouw ploeg & bij gelijkspel je geld terug
-0.25 Winst, bij gelijkspel 50% geld terug
-0.50 Enkel bij winst
-0.75 Winst bij 2 doelpunten verschil min, 50% geld terug bij 1 doelpunt
-1 Winst 2 doelpunten verschil, geld terug bij 1 doelpunt
+0.25 Winst bij 1 doelpunt + gelijkspel geld terug
+0.50 Winst of gelijkspel
+0.75 Winst en bij gelijkspel 50% terug
+1 Winst of gelijkspel, bij verlies met 1 doelpunt 50% terug

Enkele Handicap wedden termen die vaak voorkomen

Er zijn een groot aantal verschillende handicap betting opties waar je gebruik van kan maken. We leggen voor elk van deze termen kort uit wat ze juist betekenen.

Dubbele Kans

Je kan kiezen tussen twee verschillende resultaten bij winst, verlies of gelijkspel. Een dubbele kans weddenschap is dan ofwel ‘Winst/verlies, Winst/gelijkspel, of Verlies/gelijkspel’.

3 way handicap ofte Europese handicap

Je geeft een (virtuele) voorsprong aan één van de ploegen, en afhankelijk van hoe groot deze is krijg je dan hogere quoteringen. De favoriet waarop je wil inzetten geeft je dan bv -1.5, waardoor je ploeg met 2 doelpunten verschil zal moeten winnen. Wed je op -1.0, dan telt een gelijkspel ook mee om je geld terug te krijgen.

Over & Under 

Dit soort weddenschappen zijn redelijk vanzelfsprekend. Je zet bijvoorbeeld in op het aantal corners in een wedstrijd door over of under te kiezen. Denk je dat er meer dan 10 corners komen? Wed dan op +10 corners.

 

 

Waarom wedden met handicaps in plaats van normale bets? 

De keuze is natuurlijk vrij om te doen wat je wil, maar als je jouw winst wilt vergroten bij de bookies dan kan je het beste maximaal gebruik maken van hun wed markten. Soms is het makkelijker om zekerheid in te bouwen op je weddenschappen. Natuurlijk is het makkelijk om in te schatten wie een wedstrijd gaat winnen, maar als je echt meer winst wil pakken dan kan je best ook inzetten op met hoeveel verschil een ploeg kan winnen. Hierdoor worden je odds (en risico) groter, en heb je ook meer winsten.

Het kan dus nooit kwaad om je even te informeren over alle mogelijke opties die je kan benutten bij het succesvol wedden op voetbal.