Wedden op Voetbal Strategie: Winstgevende Tips Sport

Er wordt wel eens gezegd: ”kennis is koning”. Via deze weg willen we echter gelijk zeggen dat er geen specifieke winstgevende theorie voor sportweddenschappen bestaat die wij met je kunnen delen. Wel helpt het natuurlijk als je op de hoogte bent van alle feiten over sport en sportweddenschappen en kiest voor een aanbieder waar je het meeste waar krijgt voor je geld. Via onderstaande artikels helpen wij jou graag een handje op weg om wegwijs te geraken in de sportweddenschappen-wereld.

Volg onze tips voor winstgevend wedden op voetbal & sport

Bekijk ook deze artikels over voetbal wedden:

Thuisvoordeel voetbal
Hoe maken bookmakers winst
Handicap wedden
Virtueel Voetbal
Veilig wedden
Cash out functie
Stortingsmiddelen
Virtueel voetbal
Expected goals
Bankroll Management
Beste betting exchanges

Competities

Champions League favorieten
Wedden op de Eredivisie
Wedden op de Bundesliga
Wedden op het WK
Wedden op Gold Cup 

1. Zet in met de beste odds

Er zijn een gigantische hoeveelheid voetbal gokken sites beschikbaar, met elk hun sterke en zwakke punten. Het is dan ook belangrijk om deze te kennen vooraleer je gaat inzetten op specifieke sporten. Sommige bookies specialiseren zich dan ook op bepaalde markten, en via hun jarenlange ervaring met deze uitgekozen sporten kunnen ze dan veel beter de odds inschatten. Het resultaat hiervan leidt tot meer winstgevende quoteringen op deze markten, met kleinere sportsbook marges die de bookmaker zelf aanhoudt.

Sportsbook marges: Dit is het percentage dat de bookie voor zichzelf rekent bij de weddenschap. Een odd voor winst of verlies van 2.0 op beide resultaten levert een winstmarge van 0% op voor de sportsbook. Dit zal helaas nooit het geval zijn. De meeste odds marges liggen rond de 5%, met sommige uitschieters die rond de 4% of zelfs beter liggen. Hoe lager hoe beter dus. Voor poker kan je het dus vergelijken met de ‘Rake’, bij casino is het een ‘Return to player’ ratio.

2. De meeste winstgevende odds zijn beschikbaar net voor de match – en voor grote events

Professionele wedders plaatsen bijna nooit een week op voorhand hun bets. Hoe dichter bij de aanvang van een sportevenement, hoe meer zekerheid er in de quoteringen zit. Hierdoor kunnen de marges dus verlaagd worden, waardoor het aantrekkelijker wordt om in te zetten op deze events. Bij sommige goksites liggen de odds zelfs boven de 7% enkele dagen voor de aanvang, die snel verlaagd worden onder de 5% vanaf enkele uren voor de aftrap. We gaan er vanuit dat je ook wat weet over het thuisvoordeel voetbal?

Een andere tip gaat over de grotere evenementen. Wedden op de Champions League favorieten is bijna overal gunstiger dan bijvoorbeeld de tweede klasse van Nederland. De reden hiervan, is dat het veel gemakkelijker is voor de sportsbooks om de odds correct in te schatten van de CL in vergelijking met de lagere afdelingen. Hoe minder informatie beschikbaar is, hoe moeilijker en risicovoller het is voor de bookie. Ook al zijn de quotes gunstiger op deze grotere competities, let wel op dat de sportsbook meer vertrouwen in hun odds heeft omdat deze hoogstwaarschijnlijk ook dichter tegen de realiteit liggen.

3. Maak gebruik van zoveel mogelijk statistieken & voetbal nieuws

Cijfers zijn je beste vriend wanneer het gaat om voetbal wedden. Je kan tegenwoordig zowat alles opzoeken, zoals onderlinge resultaten, huidige vorm, blessures, …, Is er een grote Europese match vlak voor of een paar dagen na de partij? Deze factoren beïnvloeden allemaal de mogelijke opstellingen en tactieken van de managers.

Ken je de XG (expected goals) van beide teams? Scoort je team heel vaak meer dan twee goals? En ze spelen tegen een nonchalante ploeg met een vliegenvanger die hun netten droog moet houden? Misschien kan je dan best eens naar +2.5 handicap bets kijken. Wat meteen naar onze volgende tip leidt!

4. Er zijn meer soorten bets dan 1/X/2

Het is weliswaar het eenvoudigste om gewoon op een winnaar in te zetten, maar als je echt top weddenschappen uit de kast wil halen dan zal je dieper moeten speuren. Als je de bookmakers op heterdaad wil betrappen bij kleine foutjes met hun noteringen, kijk je het best naar de minder bekende markten. We denken hier een beetje aan handicap weddenschappen. Zelfs grotere sites zijn niet onschendbaar wanneer het komt aan quoteringen in te schatten.

5. Gebruik de beste promoties op zoveel mogelijk sportsbooks

Dankzij een gigantisch hoge concurrentie voor jou trouwheid bieden de goksites nogal vaak redelijk gunstige promo’s aan. Vanaf je eerste stortingsbonus tot allerlei sportweddenschappen bonus mogelijkheden na je registratie krijg je vaak een hoop odds boosts, free bets, & zelfs af en toe cash back. Niets houdt je tegen om jezelf bij zoveel mogelijk sites te gaan registeren om alle promoties te pakken.

 

6. Voor de betting experts – gebruik Surebet strategie

Er zijn talloze systemen die zeggen winstgevende weddenschappen te kunnen opleveren. Het belangrijkste systeem dat je moet weten en 1 die in theorie echt werkt is de “surebet” strategie. Wat zijn nu juist surebets? Omdat elke bookie meestal net iets andere odds heeft op dezelfde wedstrijden, kan je deze informatie gebruiken in een onfeilbare strategie.

Stel, Jack’s heeft voor verlies of gelijkspel van Ajax een odd van 2.0, terwijl winst of gelijkspel 2.0 bij Betcity is. Omdat je exact 50/50 zit, kan je dus nooit verliezen bij deze weddenschap. Dit is uiteraard een extreem voorbeeld, aangezien bij gelijkspel je bij beide inzetten nog altijd wint, maar dit is een beetje het principe maar dan enkel tegen kleinere marges meestal.

Wat zijn de nadelen van dit systeem? Om echt groot winst te pakken zal je heel snel, heel veel moeten inzetten. Meestal gaat het om kleine percentages, dus als je 100 euro op beide bets zou inzetten dan heb je misschien een netto winst van € 10 op sommige bets. Het is dus veel research, en veel ballen om zo groot in te zetten. Tevens moet je natuurlijk hopen dat een bookmaker niet je weddenschap annuleert. Aangezien je hier nooit zeker van bent, laten wij deze wedstrategie zelf voor wat hij is.