Cash out feature: Is vroegtijdig uitcashen slim?

Heel wat online bookmakers bieden tegenwoordig vroegtijdige uitbetalingen van je weddenschappen aan. We kijken even naar de berekeningen en of het eventueel wel een goed idee is om op deze opvallende cash out knop te drukken.

Wat is een Cash out feature?

Wat is de cash out feature?

De cash out feature betekent dat jij, gedurende een duel, in een vroegtijdig stadium jouw weddenschap kunt laten uitbetalen. Dit kan doorgaans tijdens alle fases van een duel. Voorbeeld, jij hebt een weddenschap van 10 euro op een quotering van 2.50 gespeeld dat PSV wint. Bij winst krijg je dus 25 euro uitbetaald. Nu maakt PSV in de 70e minuut 1-0. De kans dat jouw weddenschap goed gaat, is dus aanwezig. De bookmaker geeft jou nu de gelegenheid om voor een bedrag van 17,50 euro de weddenschap reeds uit te cashen. Mocht je dit doen, win je dus 7,50 euro minder dan wanneer je tot het einde had gewacht en PSV had gewonnen. Mocht PSV echter uiteindelijk niet winnen heb je voor zekerheid gekozen en toch 17,50 euro gecashed.

Waarom best geen cash-out gebruiken?

Net zoals op de quoteringen voor aanvang van de wedstrijd, berekend een bookmaker ook bij een cash out een bepaalde marge. In het bovengenoemde voorbeeld van PSV, zou het bijvoorbeeld in werkelijkheid fair zijn om gezien de stand en resterende minuten een cash out van 20 euro aangeboden te krijgen. De bookmaker bouwt echter ook zelf enige zekerheid in en biedt daarom een lager bedrag, in dit voorbeeld 17,50eu.

Wanneer wel cash-out gebruiken?

De voornaamste reden is dan ook gewoon om je winst te garanderen en je gerust te stellen dat je geen verlies lijdt op je inzet, ookal kost het je enige ‘value’. Theoretisch gezien is dit geen goede reden, in de praktijk kun je echter blij zijn met je winst.

Een klein scenario wanneer het misschien het theoretisch ook de moeite waard is om uit te cashen, is wanneer het over heel veel geld gaat tijdens een combinatie weddenschap bij je laatste wedstrijd die gewoonweg moet winnen. Als je de mogelijkheid hebt om hier je winst veilig te stellen tegen een deftige prijs, dan kan je dit misschien best overwegen. De cash out marge van dit enkele duel, weegt vaak niet op tegen de waarde van de gehele weddenschap.

Voornaamste tips vooraleer je van cash outs gebruik maakt

Emoties zijn de belangrijkste factor bij dit facet van je sport gokken. Gok met geld dat je kan verliezen, en maak slimme weddenschappen, en je zal veel minder geneigd zijn om tijdens bepalende momenten snel van gedacht te veranderen.

Impulsiviteit is dus niet gewenst, en één van de grootste boosdoeners bij sportweddenschappen die je winsten snel doen verdwijnen. Als je een bet hebt gemaakt, moet je proberen vertrouwen blijven te hebben in de kwaliteit van deze weddenschap, met vertrouwen in jezelf, zal je zelden meer op deze knop hoeven te drukken.