Cash out feature: Is vroegtijdig uitcashen slim?

Heel wat online bookmakers bieden tegenwoordig vroegtijdige uitbetalingen van je weddenschappen aan. We kijken even naar de berekeningen en of het eventueel wel een goed idee is om op deze opvallende cash out knop te drukken.

Wat is een Cash out feature?

Waarom best geen cash-out gebruiken?

Afhankelijk van hoe serieus je bezig bent met wedden op voetbal, dan weet je iets over expected value. Dit is de waarde van je weddenschap vergeleken met de werkelijke quoteringen.

Stel je zet 100 euro in op Ajax to win @ 1.80, bij winst kan je dan 80 euro extra verwachten. Is de waarde van je bet dan 80 euro? Natuurlijk niet!

De odds die je krijgt zijn de odds van de bookmaker zelf, indien de werkelijke kans dat Ajax de wedstrijd wint hoger ligt, dan is de bookmaker bet gunstiger.

Stel dat de werkelijke odds 1.50 zijn, dan betekent dit dat je op je 100 euro bet, 30 euro meer winst verwacht wanneer je 1.80 odds krijgt bij de bookmakers!

Waarom is mijn cashout dan geen goed idee?

Bookies geven je de mogelijkheid om uit te cashen tegen minder gunstige marges dan wanneer je het risico pakt om te wachten op het eindresultaat. Je betaalt dus een soort van verzekeringspremie om geen risico te nemen, en dit kan een flinke marge zijn afhankelijk van de betting site.

Een druk op de knop, levert je dus gegarandeerd winst op, ten koste van “expected value”. Deze hypothetische euro’s die je zou verdienen moest je het risico nemen om niet uit te cashen.

Waarom wel op de knop drukken?

De voornaamste reden is dan ook gewoon om je winst te garanderen en je gerust te stellen dat je geen verlies lijdt op je inzet. Helaas is dit geen goede reden, en als je bang bent om geld te verliezen bij je sportweddenschappen dan kan je beter niet wedden.

Een klein scenario wanneer het misschien wel de moeite waard is om uit te cashen, is wanneer het over heel veel geld gaat tijdens een combinatie weddenschap bij je laatste wedstrijd die gewoonweg moet winnen. Als je de mogelijkheid hebt om hier je winst veilig te stellen tegen een deftige prijs, dan kan je dit misschien best overwegen.

Voornaamste tips vooraleer je van cash outs gebruik maakt

Emoties zijn de belangrijkste factor bij dit facet van je sport gokken. Gok met geld dat je kan verliezen, en maak slimme weddenschappen, en je zal veel minder geneigd zijn om tijdens bepalende momenten snel van gedacht te veranderen.

Impulsiviteit is dus niet gewenst, en één van de grootste boosdoeners bij sportweddenschappen die je winsten snel doen verdwijnen. Als je een bet hebt gemaakt, moet je proberen vertrouwen blijven te hebben in de kwaliteit van deze weddenschap, met vertrouwen in jezelf, zal je nooit meer op deze knop hoeven te drukken.