Wedden op de Eredivisie

De Nederlandse Eredivisie staat wereldwijd bekend voor onze jeugdopleidingen van onder andere Ajax en PSV. Vanuit deze opleidingen zijn geweldige spelers opgebracht die vervolgens vaak voor veel geld worden verkocht. Naast de jeugd word er in de Eredivisie ook veel gescoord wat het aantrekkelijk kan maken om te bekijken, maar natuurlijk ook om te wedden. De klassieke top 3 van Feyenoord, Ajax en PSV scoorde in de eerste 17 wedstrijden van het 2022/23 seizoen bijvoorbeeld een gemiddeld aantal van wel 2.57 goals per wedstrijd. Deze clubs zijn klassiek gezien ook de clubs waar het meest over gepraat wordt bij Eredivisie wedden. Op deze pagina vindt je alles wat je moet weten voor wedden op Eredivisie waaronder de beste eredivisie odds.

Eredivisie odds voor de aankomende wedstrijden

Wedden op de aankomende speelronde? Wanneer het seizoen actief is wordt er elk weekend gespeeld in de Eredivisie, op vrijdag, zaterdag en zondag. In de Eredivisie odds vergelijking hieronder zie je de beste odds voor de komende wedstrijden op te wedden op Eredivisie. Je hoeft slechts op een odds te klikken die je wilt kiezen, en de weddenschap wordt direct toegevoegd aan jouw wedformulier bij de desbetreffende bookmaker.

Odds Eredivisie winnaar: Wie wordt er kampioen in 2022/23?

De strijd om de titel voor dit seizoen is inmiddels al in volle gang. Halverwege het seizoen zijn er 5 teams die nog altijd dicht bij elkaar in de buurt zitten bovenin de ranglijst. Feyenoord, AZ, PSV, Ajax en ook nog FC Twente dat een uitstekende eerste seizoenshelft kende. Hieronder vindt je de beste wedden op Eredivisie winnaar odds voor het seizoen van 2022/23. Let op dat deze odds een momentopname zijn van 25 januari 2023 en elk moment kunnen veranderen.

Eredivisie winnaar odds
Feyenoord 2.55 2.55 2.55
Ajax 2.75 2.75 2.75
PSV 3.25 3.25 3.25
AZ 11.00 11.00 11.00
FC Twente 51.00 51.00 51.00

Andere interessante Eredivisie weddenschappen

Naast het wedden op Eredivisie kampioenschap zijn er natuurlijk nog veel meer weddenschappen mogelijk voor de Eredivisie. Zo zijn er bij de meeste bookies wel 100+ weddenschappen mogelijk voor elke wedstrijd. Hieronder benoemen we onze favoriete Eredivisie weddenschappen.

Over/onder is een goede manier om op bijvoorbeeld een aantal goals in een wedstrijd te wedden. Denk jij dat er 3 keer gescoord gaat worden in een Eredivisie wedstrijd? Dan kun je wedden op over 2.5 goals. Andersom kan dit natuurlijk ook als je denkt dat er weinig gaat gebeuren in een wedstrijd, dan zou je kunnen inzetten op onder 1.5 of 2.5 als je denk dat er niet meer dan 1 of 2 goals gaan vallen. Dit soort weddenschappen bieden meer variatie dan altijd in te zetten op de winnaar van een wedstrijd.

Doelpuntenmaker is ook iets waar je op kan inzetten. Weet jij welke spits in vorm is en ben je er zeker van dat hij gaat scoren, dan kun je inzetten op Eredivisie spelers die volgens jou gaan scoren die wedstrijd.

Combinatieweddenschappen zijn een interessante manier op jouw odds te verhogen. Weet jij bijvoorbeeld welk team gaat winnen en weet je ook dat dit met meer dan 2.5 goals is? Dan kun je inzetten op een combi bet. Als beide weddenschappen dan uitkomen krijg je meer winst dan als je los had ingezet op beide wedstrijden. Echter win je helemaal niks als niet alle Eredivisie weddenschappen in jouw combinatie juist waren.

Op de afbeelding hieronder zie je nog een voorbeeld van een heel aantal categorieën waar je op kan wedden op de Eredivisie wedstrijden bij Betcity. Waaronder wie de eerste of tweede helft wint en hoeveel doelpogingen een team krijgt in een wedstrijd.

Betcity Eredivisie wedden

Wedden op Nederlands voetbal: andere belangrijke evenementen

Naast de Eredivisie zijn er ook nog 2 bekers te winnen en natuurlijk wordt er ook gespeeld voor een plek in het Europees voetbal. Wedden op Johan Cruyff Schaal en wedden op KNVB beker kunnen dan natuurlijk ook niet overgeslagen worden in dit overzicht. Hieronder lees je meer over alle andere Nederlandse voetbal evenementen waar je op kan inzetten naast Eredivisie wedden.

Wedden op Johan Cruyff schaal

De Johan Cruyff schaal wordt elk jaar gespeeld tussen de landskampioen en de bekerwinnaar bij de aanvang van het seizoen. Het is enkel 1 wedstrijd die beslist wie deze geweldige beker ter ere van een voetbal titaan wint.

KNVB Beker

De KNVB Beker loopt naast de competitie met rechtstreekse uitschakeling als de Beker van Nederland. Alle teams van Nederland maken een kans om mee te doen, dus het zijn niet enkel Eredivisie teams. Jammer genoeg voor hen, wint er telkens een grote club deze beker.

Europese tickets

Europese tickets worden momenteel ingedeeld als volgt. De nummer 1 plaatst zich rechtstreeks voor de groepsronde van de Champions League. De tweede in de stand speelt de voorrondes van de CL, de nummer drie komt meteen in de groepsfase van de Europa League. Hiernaast heb je nog twee teams die elk de voorrondes van de Europa League moeten spelen.

Eredivisie bookmakers

Bij alle Nederlandse bookmakers kun je wel gokken op de Eredivisie maar een aantal bookmakers springen er voor ons toch zeker wel uit. Dat kan komen door de beste odds, of doordat ze meer soorten weddenschappen aanbieden dan de concurrentie of een hele hoop andere redenen dat hun onderscheid voor wedden op Eredivisie. Hieronder vindt je onze 5 beste Eredivisie bookmakers.

1. BetCity

✅  BetCity Bonus
✅  Betcity Odd boosts

Betcity is de populairste bookmaker uit Nederland en als Nederlandse bookmaker richten ze zich dan natuurlijk ook veel op Eredivisie wedden. Met misschien wel de beste Eredivisie odds en Betcity Eredivisie promoties zit je Bij Betcity op de juiste plek voor Eredivisie wedden.

2. Circus

✅  Circus Bonus
✅  Circus super odds voor Eredivisie

Circus is ook actief bezig in Nederland en biedt met hun wekelijkse selectie van x50 Eredivisie odds boosts elke week aantrekkelijke acties. Als nieuwe speler kun je zo vrijwel elke week een mooie actie claimen voor inzetten op Eredivisie topclubs.

3. Jack’s

✅  Jack’s Bonus
✅  Jack’s odds boost

Jack’s is voor vele al wel bekend in Nederland en biedt online ook veel selecties aan voor Eredivisie sportweddenschappen. Met aantrekkelijke odds en reguliere promoties is Eredivisie gokken bij Jack’s dan ook helemaal geen slecht idee.

4. Bet365

✅  Bet365 Bonus
✅  Groot wedden aanbod

Als de grootste bookmaker ter wereld kan Bet365 natuurlijk niet missen in dit lijstje. Als je de Eredivisie op TV kijkt heb je hun advertenties vast al langs het veld gezien. Voor de Eredivisie biedt Bet365 dan ook een aantrekkelijk en uitgebreide selectie aan Eredivisie weddenschappen.

5. Unibet

✅  Unibet Bonus
✅  Unibet odd boosts

Unibet is weer actief hun opmars aan het maken in Nederland en niet zonder reden. Unibet biedt een van de betere Eredivisie odds van alle bookmakers en is daarnaast ook een goede plek voor Eredivisie live scores en evenementen te volgen. Wedden op Eredivisie bij Unibet is dan ook geen slechte keuze.

Wie won de Eredivisie de laatste jaren?

In het overzicht hieronder zie je de laatste Eredivisie winnaars van Eredivisie seizoen 2014/15 tot heden. Ook als je wilt wedden op Eredivisie winnaar kan dit een goed beeld geven van wie de best presterende clubs zijn in de Eredivisie de laatste jaren. Tot en met 2022 is Ajax de club met de meeste kampioenschappen met 35 landstitels. Gevolgd door PSV met 24 titels en Feyenoord met 15 titels. Opvallend in de tabel hieronder is dat er geen Eredivisie kampioen 2019/20 is. In dit jaar is het seizoen niet afgespeeld in verband met het coronavirus, hierdoor is er geen kampioen aangewezen.

Seizoen Eredivisie kampioen Aantal punten
2022/23
2021/22 Ajax 83
2020/21 Ajax 88
2019/20 Geen kampioen
2018/19 Ajax 86
2017/18 PSV 83
2016/17 Feyenoord 82
2015/16 PSV 84
2014/15 PSV 88