Wedden op de Eredivisie

Het mag geen verrassing heten dat wedden op de Eredivisie populair is in Nederland. Van het plaatsen van een Toto Feyenoord en Ajax wedden tot inzetten op degradatiekandidaten, het gebeurt allemaal veelvuldig! Wij helpen jou bij een keuze tussen de verschillende Eredivisie bookmakers en tonen je ook actuele Eredivisie odds, zowel voor odds kampioen Eredivisie als wekelijkse odds per wedstrijd. Elke week blikken we eveneens speciaal vooruit op een duel.

Beste Bookmakers Eredivisie 2023!

Onder aan deze pagina vind je een uitgebreide lijst met Eredivisie bookmakers en een uitgebreide toelichting. We kunnen je reeds op voorhand zeggen dat we één grote favoriet hebben, dat is Livescore Bet. Zowel op het gebied van quoteringen als weddenschap aanbod steken zij er bovenuit, meld je gelijk aan!

 

Odds Kampioen Eredivisie Bookmakers

De actuele quoteringen voor de winnaar van de Eredivisie vind je onderstaand overzicht. We updaten de eredivisie kampioen odds op wekelijkse basis. De odds kampioen Eredivisie zijn afkomstig van Livescore Bet, onze favoriet van de betting sites Nederland voor Eredivisie sportweddenschappen!

 

Team Livescore Bet odds (23/11/23) Livescore Bet odds (30/11/23)
PSV 1.25 1.25
Feyenoord 4.35 4.00
AZ 15.00 15.00
Twente 34.00 41.00
Ajax 801.00 751.00

 

Eredivisie odds voor de aankomende wedstrijden

Wedden op de aankomende speelronde? Wanneer het seizoen actief is wordt er elk weekend gespeeld in de Eredivisie, op vrijdag, zaterdag en zondag. In de Eredivisie odds vergelijking hieronder zie je de beste eredivisie odds voor de komende wedstrijden op te wedden op Eredivisie. Met de odds krijg je meteen een goed beeld van de voorspelling voor elke wedstrijd van de bookmakers en zie je ook direct welke bookmaker de beste odds heeft voor jouw weddenschap. Je hoeft slechts op een odds te klikken die je wilt kiezen, en de weddenschap wordt direct toegevoegd aan jouw wedformulier bij de desbetreffende bookmaker.

Wedstrijd van de week: Feyenoord – PSV (3/12 12.15u)

Hét duel van dit weekend is natuurlijk de topper tussen Feyenoord en PSV. De Eindhovenaren gaan momenteel aan kop met 39 punten uit 13 duels en zijn daarmee nog zonder puntverlies. Feyenoord staat 2e met 32 punten uit 13 duels en kan het gaat dus verkleinen tot 4 punten. PSV op haar beurt staat bij winst reeds 10 punten los en kan daarmee dus een voorschot op de titel nemen. Het contrast midweeks was ook groot, Feyenoord verloor teleurstellend thuis van Atletico Madrid en liep hierdoor overwintering in de Champions League mis terwijl PSV juist wel won bij het Spaanse Sevilla en zich daarmee verzekerde van de volgende ronde. Naar onze mening is PSV dus ook absoluut favoriet in dit duel, maar verrassend genoeg is de odd voor winst van PSV met 3.00 hoger dan de 2.25 van Feyenoord. Gelijkspel staat aan 3.60 genoteerd. Wij gaan voor winst PSV, volg jij ons of ga je voor Rotterdamse glorie?

Vorm topploegen – Eind oktober (odds 25/10/23)

De odds voor de Eredivisie winnaar veranderen continue en zijn grotendeels afhankelijk van de resultaten en vorm van de teams. Aan het eind van elke maand bekijken we hoe de verschillende teams ervoor staan om jou een extra inschatting te kunnen geven welke Eredivisie weddenschap veel value heeft!

 

PSV – 1.66

Na 9 competitieduels zijn de Eindhovenaren als enige ploeg nog altijd zonder puntverlies in de Eredivisie. Het doelpuntensaldo van 30 voor en 3 tegen is daarnaast ook erg indrukwekkend te noemen. Europees bleek Arsenal wel een maatje te groot (4-0) en werd tegen Sevilla en Lens met pijn en moeite een punt gehaald. Op het middenveld en voorin heeft de ploeg van Bosz zal van keuzes en woedt er een grote concurrentiestrijd, achterin is de lichting schaarser. Europees werd dit al zichtbaar, of dit ook in de competitie zo zal zijn, zullen de komende weken uitwijzen. Met Ajax thuis en Twente uit zijn er 2 serieuze krachtmetingen, zelf denken wij dat PSV deze overleeft en zien we ze als favoriet voor de titel.

 

Feyenoord – 3.00

Na het kampioenschap van vorig seizoen, is de hoop in Rotterdam groot om dit nogmaals over te doen. In het begin van de competitie werd een paar keer puntverlies geleden maar inmiddels zijn de Rotterdammers weer in topvorm en noteren de 3e plek. Europees maakte het ook indruk met een winstpartij op Celtic en zeer goed spel uit bij Atletico. Lazio is de volgende horde. De individuele kwaliteiten van PSV lijken net wat meer aanwezig te zijn dan bij Feyenoord, maar Slot heeft bewezen een ware vechtmachine te kunnen creeeren. In de komende 6 weken wachten duels met Twente, AZ en PSV. Dit allemaal naast de Europese duels. Kan Feyenoord dit fysiek aan? Gimenez lijkt enige tijd uitgeschakeld, als de rest fit blijft kan Feyenoord zomaar in het kielzog van PSV meegaan.

 

AZ – 6.50

AZ zag in de zomer verschillende sterkhouders vertrekken maar wist zoals zo vaak ook weer dito opvolgers neer te zetten. Met 25 punten uit 9 duels en een 2e plek zal er dan ook niemand zijn in Alkmaar die op papier iets te klagen heeft. In de praktijk is het echter niet altijd even goed. Met name Europees viel AZ al eens door de ondergrens en ook tegen bijvoorbeeld Fortuna Sittard liet het in de 1e helft enorm slecht spel zien. AZ kan frivool zijn, maar met momenten ook heel erg matig. Naar onze mening zullen ze punten blijven pakken, maar dit zal niet voldoende zijn om een serieuze uitdager voor de titel te worden. Buiten Feyenoord uit heeft AZ een relatief makkelijke november maand, voorlopig zal AZ dus wel nog meegaan in de top is onze verwachting.

 

FC Twente – 41.00

FC Twente begon de competitie ongenaakbaar maar in oktober werden toch hier en daar punten verspeeld. De odds voor de eindwinst van de Eredivisie zijn zodoende ook gestegen van 15.00 midden oktober naar 41.00 eind oktober. Er zullen weinigen zijn die verwachten dat FC Twente dit jaar mee zal draaien om de titel. Een naaste uitdager zijn voor de top plekken willen ze in Enschede echter maar al te graag. Wij denken dat FC Twente zich met AZ kan mengen in de strijd om plek 3. Mogelijk dat ze Ajax hier in een later stadium ook weer voor gaan tegenkomen.

 

Ajax – 151.00

Niet snel eerder zal de odd voor Eredivisie winnaar voorspellen Ajax zo hoog hebben gestaan zo vroeg in het seizoen. De odd spreekt boekdelen wat de kansen van Ajax zijn, zelf schatten wij deze eigenlijk nog lager in. Met slechts 8 duels gespeeld is de achterstand van Ajax reeds 22 punten op PSV en de 17e plek nog pijnlijker. Trainer Steijn is inmiddels ontslagen maar zijn opvolger zal van het beperkte spelersmateriaal ook niet gelijk een geoliede machine kunnen maken. De titel zal voor Ajax dan ook een utopie zijn, wel kunnen ze uiteraard voor een top 3 plek gaan. Door de goede Europese resultaten van de Nederlandse ploegen in de laatste jaren zijn er vanaf komend seizoen 2 directe CL plaatsen en 1 voorronde. Genoeg dus nog om voor te spelen!

WED OP EREDIVISIE WINNAAR

 

Welke wed opties zijn populair

Naast de standaard 1×2 weddenschap op de winnaar kun je ook nog andere weddenschappen plaatsen. De keuze is enorm maar onderstaand maken we een keuze uit 3 populaire varianten.

Over/onder is een goede manier om op bijvoorbeeld een aantal goals in een wedstrijd te wedden. Denk jij dat er 3 keer gescoord gaat worden in een Eredivisie wedstrijd? Dan kun je wedden op over 2.5 goals. Andersom kan dit natuurlijk ook als je denkt dat er weinig gaat gebeuren in een wedstrijd, dan zou je kunnen inzetten op onder 1.5 of 2.5 als je denk dat er niet meer dan 1 of 2 goals gaan vallen. Dit soort weddenschappen bieden meer variatie dan altijd in te zetten op de winnaar van een wedstrijd.

Doelpuntenmaker is ook iets waar je op kan inzetten. Weet jij welke spits in vorm is en ben je er zeker van dat hij gaat scoren, dan kun je inzetten op Eredivisie spelers die volgens jou gaan scoren die wedstrijd.

Combinatieweddenschappen zijn een interessante manier op jouw odds te verhogen. Weet jij bijvoorbeeld welk team gaat winnen en weet je ook dat dit met meer dan 2.5 goals is? Dan kun je inzetten op een combi bet. Als beide weddenschappen dan uitkomen krijg je meer winst dan als je los had ingezet op beide wedstrijden. Echter win je helemaal niks als niet alle Eredivisie weddenschappen in jouw combinatie juist waren.

Wedden op Nederlands voetbal: andere belangrijke evenementen

Naast de Eredivisie zijn er ook nog 2 bekers te winnen en natuurlijk wordt er ook gespeeld voor een plek in het Europees voetbal. Wedden op Johan Cruyff Schaal en wedden op KNVB beker kunnen dan natuurlijk ook niet overgeslagen worden in dit overzicht. Hieronder lees je meer over alle andere Nederlandse voetbal evenementen waar je op kan inzetten naast Eredivisie wedden.

Wedden op Johan Cruyff schaal

De Johan Cruyff schaal wordt elk jaar gespeeld tussen de landskampioen en de bekerwinnaar bij de aanvang van het seizoen. Het is enkel 1 wedstrijd die beslist wie deze geweldige beker ter ere van een voetbal titaan wint.

KNVB Beker

De KNVB Beker loopt naast de competitie met rechtstreekse uitschakeling als de Beker van Nederland. Alle teams van Nederland maken een kans om mee te doen, dus het zijn niet enkel Eredivisie teams. Jammer genoeg voor hen, wint er telkens een grote club deze beker.

Europese tickets

Europese tickets worden momenteel ingedeeld als volgt. De nummer 1 plaatst zich rechtstreeks voor de groepsronde van de Champions League. De tweede in de stand speelt de voorrondes van de CL, de nummer drie komt meteen in de groepsfase van de Europa League. Hiernaast heb je nog twee teams die elk de voorrondes van de Europa League moeten spelen.

Hoe zijn de Eredivisie tickets voor dit seizoen verdeeld? Op het moment van schrijven zitten we in het weekend van de laatste speelronde van de Eredivisie. Dat betekend ook de definitieve verdeling voor de Europese Tickets voor de Nederlandse teams die naar de Champions League, de Europa League maar ook naar de voor Nederland belangrijke Conference League gaan. Een team is al zeker, Feyenoord gaat naar de Champions League. PSV staat een wedstrijd voor het einde op een Champions League play-off plek maar kan nog worden ingehaald door Ajax. Ajax daarentegen kan dus ook nog zowel Champions League als Europa League halen. De Conference League ticket gaat met de huidige stand naar AZ.

Het meest interessante wat kan gebeuren, of wat de meeste opschudding teweeg zou brengen, is wanneer PSV verliest en Ajax wint in de laatste ronde. In dat scenario veranderd de hele top. Ajax pakt dat toch de CL ticket, PSV zakt naar plek 3 voor de Europa League. PSV heeft echter al een Europa League ticket dus een van die tickets zakt een plek naar plek 4, AZ dus. AZ zou dus, zelfs op de vierde plek in dit moeilijk scenario Europa League kunnen halen. AZ moet dan wel zelf winnen van PSV en Ajax moet winnen op bezoek bij FC Twente. Alles is dus nog mogelijk in de laatste ronde.

  • Champions League: Feyenoord Rotterdam
  • Champions League play-off: n.t.b
  • Europa League: n.t.b
  • Conference League: n.t.b
  • Conference League play-off: n.t.b

Eredivisie bookmakers

Bij alle Nederlandse bookmakers kun je wel gokken op de Eredivisie maar een aantal bookmakers springen er voor ons toch zeker wel uit. Dat kan komen door de beste odds, of doordat ze meer soorten weddenschappen aanbieden dan de concurrentie of een hele hoop andere redenen dat hun onderscheid voor wedden op Eredivisie. Hieronder vindt je onze 5 beste Eredivisie bookmakers.

1. Livescore Bet

✅  Livescore Bet Bonus
✅  Groot wedden aanbod

Als onderdeel van Livescore Group kan Livescore Bet natuurlijk niet missen in dit lijstje. Als je de Telegraaf leest, heb je hun advertenties vast al voorbij zien komen. Voor de Eredivisie Livescore Bet een aantrekkelijk en uitgebreide selectie aan Eredivisie weddenschappen.

2. Jack’s

✅  Jack’s Bonus
✅  Jack’s odds boost

Jack’s is voor vele al wel bekend in Nederland en biedt online ook veel selecties aan voor Eredivisie sportweddenschappen. Met aantrekkelijke odds en reguliere promoties is Eredivisie gokken bij Jack’s dan ook helemaal geen slecht idee.

3. BetCity

✅  BetCity Bonus
✅  Betcity Odd boosts

Betcity is de populairste bookmaker uit Nederland en als Nederlandse bookmaker richten ze zich dan natuurlijk ook veel op Eredivisie wedden. Met misschien wel de beste Eredivisie odds en Betcity Eredivisie promoties zit je Bij Betcity op de juiste plek voor Eredivisie wedden.

4. Circus

✅  Circus Bonus
✅  Circus super odds voor Eredivisie

Circus is ook actief bezig in Nederland en biedt met hun wekelijkse selectie van x50 Eredivisie odds boosts elke week aantrekkelijke acties. Als nieuwe speler kun je zo vrijwel elke week een mooie actie claimen voor inzetten op Eredivisie topclubs.

5. Unibet

✅  Unibet Bonus
✅  Unibet odd boosts

Unibet is weer actief hun opmars aan het maken in Nederland en niet zonder reden. Unibet biedt een van de betere Eredivisie odds van alle bookmakers en is daarnaast ook een goede plek voor Eredivisie live scores en evenementen te volgen. Wedden op Eredivisie bij Unibet is dan ook geen slechte keuze.

Wie won de Eredivisie de laatste jaren?

In het overzicht hieronder zie je de laatste Eredivisie winnaars van Eredivisie seizoen 2014/15 tot heden. Ook als je wilt wedden op Eredivisie winnaar kan dit een goed beeld geven van wie de best presterende clubs zijn in de Eredivisie de laatste jaren. Tot en met 2022 is Ajax de club met de meeste kampioenschappen met 35 landstitels. Gevolgd door PSV met 24 titels en Feyenoord met 15 titels. Opvallend in de tabel hieronder is dat er geen Eredivisie kampioen 2019/20 is. In dit jaar is het seizoen niet afgespeeld in verband met het coronavirus, hierdoor is er geen kampioen aangewezen.

Seizoen Eredivisie kampioen Aantal punten
2023/24
2022/23 Feyenoord 82
2021/22 Ajax 83
2020/21 Ajax 88
2019/20 Geen kampioen
2018/19 Ajax 86
2017/18 PSV 83
2016/17 Feyenoord 82
2015/16 PSV 84
2014/15 PSV 88