Wedden op de Eredivisie

De Nederlandse Eredivisie staat wereldwijd bekend voor onze jeugdopleidingen van onder andere Ajax en PSV. Vanuit deze opleidingen zijn geweldige spelers opgebracht die vervolgens vaak voor veel geld worden verkocht. Naast de jeugd word er in de Eredivisie ook veel gescoord wat het aantrekkelijk kan maken om te bekijken, maar natuurlijk ook om te wedden. Alle teams in de Eredivisie samen, en dus ook de klassieke top 3 van Toto Feyenoord, Ajax wedden en PSV scoorde in het hele seizoen van 2022/23 gemiddeld bijvoorbeeld wel een aantal van ongeveer 2.3 goals per wedstrijd, dat is een stuk meer dan in de meeste Europese competities. Ajax, PSV en Feyenoord zijn klassiek gezien de clubs waar het meest over gepraat wordt bij Eredivisie wedden. Vooral AZ en soms ook FC Twente weten de laatste jaren ook echter langzaam meer strijd te bieden aan de klassieke top. Op deze pagina vindt je alles wat je moet weten voor wedden op Eredivisie waaronder de beste eredivisie odds.

Eredivisie odds voor de aankomende wedstrijden

Wedden op de aankomende speelronde? Wanneer het seizoen actief is wordt er elk weekend gespeeld in de Eredivisie, op vrijdag, zaterdag en zondag. In de Eredivisie odds vergelijking hieronder zie je de beste odds voor de komende wedstrijden op te wedden op Eredivisie. Met de odds krijg je meteen een goed beeld van de voorspelling voor elke wedstrijd van de bookmakers en zie je ook direct welke bookmaker de beste odds heeft voor jouw weddenschap. Je hoeft slechts op een odds te klikken die je wilt kiezen, en de weddenschap wordt direct toegevoegd aan jouw wedformulier bij de desbetreffende bookmaker.

Odds Eredivisie winnaar: Wie wordt er kampioen in 2023/24?

Het seizoen 2022/23 zit er inmiddels op, met grote dominantie is Feyenoord de kampioen geworden in het laatste seizoen. De strijd om de titel voor voor het seizoen 2023/24 zal in augustus weer van start gaan. De laatste jaren zien we dat 4 of 5 teams het de eerste seizoenshelft voor het zeggen hebben bovenin: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en soms FC Twente. 1 of twee daarvan haken vaak ik de loop van het seizoen af. Hieronder laten we alle laatste odds zien voor de kampioen voor de van de Eredivisie van het komende seizoen. Natuurlijk zijn deze voorafgaand aan het seizoen nog niet bekend, zodra de bookmakers de eerste odds publiceren zullen wij deze in de tabel hieronder constant bijwerken.

Eredivisie winnaar odds betcity jack-s-casino unibet
Feyenoord 🏆 🏆 🏆
Ajax
PSV
AZ
FC Twente

Over/onder is een goede manier om op bijvoorbeeld een aantal goals in een wedstrijd te wedden. Denk jij dat er 3 keer gescoord gaat worden in een Eredivisie wedstrijd? Dan kun je wedden op over 2.5 goals. Andersom kan dit natuurlijk ook als je denkt dat er weinig gaat gebeuren in een wedstrijd, dan zou je kunnen inzetten op onder 1.5 of 2.5 als je denk dat er niet meer dan 1 of 2 goals gaan vallen. Dit soort weddenschappen bieden meer variatie dan altijd in te zetten op de winnaar van een wedstrijd.

Doelpuntenmaker is ook iets waar je op kan inzetten. Weet jij welke spits in vorm is en ben je er zeker van dat hij gaat scoren, dan kun je inzetten op Eredivisie spelers die volgens jou gaan scoren die wedstrijd.

Combinatieweddenschappen zijn een interessante manier op jouw odds te verhogen. Weet jij bijvoorbeeld welk team gaat winnen en weet je ook dat dit met meer dan 2.5 goals is? Dan kun je inzetten op een combi bet. Als beide weddenschappen dan uitkomen krijg je meer winst dan als je los had ingezet op beide wedstrijden. Echter win je helemaal niks als niet alle Eredivisie weddenschappen in jouw combinatie juist waren.

Op de afbeelding hieronder zie je nog een voorbeeld van een heel aantal categorieën waar je op kan wedden op de Eredivisie wedstrijden bij Betcity. Waaronder wie de eerste of tweede helft wint en hoeveel doelpogingen een team krijgt in een wedstrijd.

Betcity Eredivisie wedden

Wedden op Nederlands voetbal: andere belangrijke evenementen

Naast de Eredivisie zijn er ook nog 2 bekers te winnen en natuurlijk wordt er ook gespeeld voor een plek in het Europees voetbal. Wedden op Johan Cruyff Schaal en wedden op KNVB beker kunnen dan natuurlijk ook niet overgeslagen worden in dit overzicht. Hieronder lees je meer over alle andere Nederlandse voetbal evenementen waar je op kan inzetten naast Eredivisie wedden.

Wedden op Johan Cruyff schaal

De Johan Cruyff schaal wordt elk jaar gespeeld tussen de landskampioen en de bekerwinnaar bij de aanvang van het seizoen. Het is enkel 1 wedstrijd die beslist wie deze geweldige beker ter ere van een voetbal titaan wint.

KNVB Beker

De KNVB Beker loopt naast de competitie met rechtstreekse uitschakeling als de Beker van Nederland. Alle teams van Nederland maken een kans om mee te doen, dus het zijn niet enkel Eredivisie teams. Jammer genoeg voor hen, wint er telkens een grote club deze beker.

Europese tickets

Europese tickets worden momenteel ingedeeld als volgt. De nummer 1 plaatst zich rechtstreeks voor de groepsronde van de Champions League. De tweede in de stand speelt de voorrondes van de CL, de nummer drie komt meteen in de groepsfase van de Europa League. Hiernaast heb je nog twee teams die elk de voorrondes van de Europa League moeten spelen.

Hoe zijn de Eredivisie tickets voor dit seizoen verdeeld? Op het moment van schrijven zitten we in het weekend van de laatste speelronde van de Eredivisie. Dat betekend ook de definitieve verdeling voor de Europese Tickets voor de Nederlandse teams die naar de Champions League, de Europa League maar ook naar de voor Nederland belangrijke Conference League gaan. Een team is al zeker, Feyenoord gaat naar de Champions League. PSV staat een wedstrijd voor het einde op een Champions League play-off plek maar kan nog worden ingehaald door Ajax. Ajax daarentegen kan dus ook nog zowel Champions League als Europa League halen. De Conference League ticket gaat met de huidige stand naar AZ.

Het meest interessante wat kan gebeuren, of wat de meeste opschudding teweeg zou brengen, is wanneer PSV verliest en Ajax wint in de laatste ronde. In dat scenario veranderd de hele top. Ajax pakt dat toch de CL ticket, PSV zakt naar plek 3 voor de Europa League. PSV heeft echter al een Europa League ticket dus een van die tickets zakt een plek naar plek 4, AZ dus. AZ zou dus, zelfs op de vierde plek in dit moeilijk scenario Europa League kunnen halen. AZ moet dan wel zelf winnen van PSV en Ajax moet winnen op bezoek bij FC Twente. Alles is dus nog mogelijk in de laatste ronde.

  • Champions League: Feyenoord Rotterdam
  • Champions League play-off: n.t.b
  • Europa League: n.t.b
  • Conference League: n.t.b
  • Conference League play-off: n.t.b

Eredivisie bookmakers

Bij alle Nederlandse bookmakers kun je wel gokken op de Eredivisie maar een aantal bookmakers springen er voor ons toch zeker wel uit. Dat kan komen door de beste odds, of doordat ze meer soorten weddenschappen aanbieden dan de concurrentie of een hele hoop andere redenen dat hun onderscheid voor wedden op Eredivisie. Hieronder vindt je onze 5 beste Eredivisie bookmakers.

1. BetCity

✅  BetCity Bonus
✅  Betcity Odd boosts

Betcity is de populairste bookmaker uit Nederland en als Nederlandse bookmaker richten ze zich dan natuurlijk ook veel op Eredivisie wedden. Met misschien wel de beste Eredivisie odds en Betcity Eredivisie promoties zit je Bij Betcity op de juiste plek voor Eredivisie wedden.

2. Circus

✅  Circus Bonus
✅  Circus super odds voor Eredivisie

Circus is ook actief bezig in Nederland en biedt met hun wekelijkse selectie van x50 Eredivisie odds boosts elke week aantrekkelijke acties. Als nieuwe speler kun je zo vrijwel elke week een mooie actie claimen voor inzetten op Eredivisie topclubs.

3. Jack’s

✅  Jack’s Bonus
✅  Jack’s odds boost

Jack’s is voor vele al wel bekend in Nederland en biedt online ook veel selecties aan voor Eredivisie sportweddenschappen. Met aantrekkelijke odds en reguliere promoties is Eredivisie gokken bij Jack’s dan ook helemaal geen slecht idee.

4. Bet365

✅  Bet365 Bonus
✅  Groot wedden aanbod

Als de grootste bookmaker ter wereld kan Bet365 natuurlijk niet missen in dit lijstje. Als je de Eredivisie op TV kijkt heb je hun advertenties vast al langs het veld gezien. Voor de Eredivisie biedt Bet365 dan ook een aantrekkelijk en uitgebreide selectie aan Eredivisie weddenschappen.

5. Unibet

✅  Unibet Bonus
✅  Unibet odd boosts

Unibet is weer actief hun opmars aan het maken in Nederland en niet zonder reden. Unibet biedt een van de betere Eredivisie odds van alle bookmakers en is daarnaast ook een goede plek voor Eredivisie live scores en evenementen te volgen. Wedden op Eredivisie bij Unibet is dan ook geen slechte keuze.

Wie won de Eredivisie de laatste jaren?

In het overzicht hieronder zie je de laatste Eredivisie winnaars van Eredivisie seizoen 2014/15 tot heden. Ook als je wilt wedden op Eredivisie winnaar kan dit een goed beeld geven van wie de best presterende clubs zijn in de Eredivisie de laatste jaren. Tot en met 2022 is Ajax de club met de meeste kampioenschappen met 35 landstitels. Gevolgd door PSV met 24 titels en Feyenoord met 15 titels. Opvallend in de tabel hieronder is dat er geen Eredivisie kampioen 2019/20 is. In dit jaar is het seizoen niet afgespeeld in verband met het coronavirus, hierdoor is er geen kampioen aangewezen.

Seizoen Eredivisie kampioen Aantal punten
2023/24
2022/23 Feyenoord
2021/22 Ajax 83
2020/21 Ajax 88
2019/20 Geen kampioen
2018/19 Ajax 86
2017/18 PSV 83
2016/17 Feyenoord 82
2015/16 PSV 84
2014/15 PSV 88