Wedden op Sport

Onderstaand vind je de populairste sporten waar je op kan wedden en een korte aanvullende uitleg per sport. Op de subpagina’s kun je vervolges meer uitgebreide informatie lezen. Ook geven we je onderstaand algemene informatie over sportweddenschappen.

Wedden op sport menu

 

Als je onze blog leest, dan zullen deze onderwerpen het meeste aan bod komen:

Sport Omschrijving
VoetbalVoetbal Onze grootste focus ligt uiteraard op voetbal binnen de Benelux waaronder Eredivisie wedden. Ook grote competities worden vaak in ons nieuwsoverzicht vertegenwoordigd. Denk aan Bundesliga wedden. Uiteraard wordt het WKEK en de Gold Cup ook niet vergeten. maar ook Voetbal transfers wedden. Ajax wedden en Feyenoord wedden krijgt aandacht. Een Super League Wedden pagina was uiteindelijk overbodig. In 2024 is ook de wedden op Africa Cup en Marokko odds Africa Cup relevant. 
TennisTennis Voor elke Grand Slam kan je bij ons ook terecht voor up to date informatie over de grootste favorieten & outsiders. Hoewel er vaak minder focus ligt bij de bookmakers zelf op deze sporten vind je af en toe wel mooie promo’s in onze artikels terug. Je kunt o.a. lezen over wedden op Australian Open 2024
MMAMMA Buiten UFC berichten we vaak over andere vechtsporten zoals bijvoorbeeld de events van Glory met Badr Hari en Nico Verhoeven. Boksen wordt ook vaak vertegenwoordigd via onze nieuwsoverzicht. Bekijk nu zeker ook wedden op Tommy Fury – KSI Toto en Jake Paul vs Ryan Bourland odds. Ook Glory Grand Prix bookmakers voorbeschouwing hebben we voor jou!
WielrennenWielrennen Ben jij fan van wielrennen? Wij ook! Daarom zetten wij graag tijdens elke grote klassieker of ronde onze schrijvers in om uit de kast te komen met de laatste nieuwtjes en promoties; Van Tour de France tot Parijs – Roubaix. Ook aan veldrijden wedden besteden we aandacht met het wedden op NK veldrijden in het bijzonder. Het klassiekseizoen begint uiteraard met wedden op Milaan San Remo!
DartsDarts Of het nu het WK darts is of de Premier League of darts, het maakt niet uit, we volgen het allemaal! Met Nederlandse toppers als Michael Van Gerwen staat ons team elk event te popelen om artikels te leveren over de favorieten.
Formule 1Formule 1 Ben je fan van super bolides die tegen bijna onmenselijke snelheden voorbij je ogen vliegen? Voor de belangrijkste F1 parcours proberen we graag ook altijd een nieuwsberichtje mee te schrijven, zeker dankzij Nederlands toptalent Max Verstappen.
NFLFormule 1 Volg je American Football op de voet en ben je dus een groot fan van de NFL? Dan ben je bij ons NFL overzicht op de juiste plek! Elke seizoen leven we hier toe naar de play-offs met als grootste evenement natuurlijk de Super Bowl.

Ook zijn er nog een aantal andere evenementen waar we aandacht aan besteden, namelijk:

Hoe werken weddenschappen net?

Een weddenschap is een vorm van kansspel waarbij je inzet met geld op het resultaat van een bepaald evenement. De aanbieder (bookmaker) biedt dan odds aan op elke uitslag (1×2 – winst, gelijkspel of verlies) en betaald uit bij winnende weddenschappen.

Je kunt inzetten op een hele hoop andere soorten weddenschap buiten je typische 1×2 bets. Er bestaan een plethora aan mogelijkheden zoals bijvoorbeeld wedden op de hoeveelheid:

  • Corners
  • Doelpunten
  • Penalties

Verder heb je nog specifieke andere opties om combinaties mee te maken:

  • Score voor de rust
  • Score na de rust
  • Full time score
  • Kwalificatie van een ploeg
  • Doelpunten voor de rust, …,

Een andere mogelijkheid is om op de correcte score in te zetten. De eerste doelpuntenmaker (bv Messi) is ook een relatief populaire optie. Gokken op over of under aantal doelpunten is ook popualair. Statistieken zoals expected goals worden hierbij vaak meegenomen.

Handicap wedden is ook een optie. In plaats van op de juiste uitslag te wedden kan je teams een voor of nadeel geven om de odds te veranderen door middel van een extra doelpunt toe te voegen. Een -1 handicap betekent dus dat jouw team met een 0-1 achterstand aan de wedstrijd begint, en dus meteen 2 goals moet scoren om de wedstrijd te winnen.

Hoe werken handicap weddenschappen?

Sportweddenschappen bij Betcity

 

Mocht je denken dat je gemakkelijk geld kunt verdienen met de juist bet types, dat is helaas niet zo. Bookmakers zijn er om winst te maken zoals je hier kunt lezen: hoe maken bookmakers winst.

Het is geen kinderspel… net zoals bij elke andere discipline in het leven zijn er winnaars en verliezers. Er zijn in dit geval helaas een stuk meer verliezers dan winnaars. De bookmakers bepalen hun odds vaak ook op een manier zodat ze ongeacht het resultaat altijd winst maken.

De laatste truc van de bookies om winst te maken is het opleggen van limieten.

Wat is het verschil tussen wedden op verschillende sporten?

Er valt een groot onderscheid te maken tussen twee soorten sporten; Individuele en team sporten. Bij team sporten heb je bijna altijd meer markten om op te wedden.

‘Race sporten’ zoals wielrennen en Formule 1 zijn dan ook weer helemaal anders

Voornamelijk in het wielrennen heb je vaak meerdere favorieten uit de bijna 200 renners die een grote ronde kunnen winnen. Bij Formule 1 zijn er enkel 10 teams per seizoen met elk twee auto’s, dus is het iets makkelijker om een winnaar te kiezen.

Iets typisch voor dit soort sporten is dat het compleet acceptabel is om op meerdere favorieten in te zetten per race. Omdat de kansen per coureur of piloot lager liggen, is dit niet zo’n dom idee. Vaak kan je ook op “top drie” type weddenschappen inzetten om een beetje meer zekerheid in te bouwen.

Combinatieweddenschappen

Combinatieweddenschappen is populair, je speelt op meerdere wedstrijden in 1 weddenschap. Als er ook maar één niet juist is, verliest de volledige weddenschap… indien je alles correct voorspelt, dan kan je vaak een relatief hoge odd hebben! Hoe meer weddenschappen en hoe hoger de odds van de individuele matchen, hoe hoger de totale potentiële winst.

Wat is nu net het probleem met dit soort weddenschappen? En waarom geven bookmakers zo vaak extra odds boosts bij dit type bets?

Omdat je niet op enkel 1 wedstrijd individueel inzet, wordt het dus uiteraard steeds moeilijker om de weddenschap te winnen als je bets blijft toevoegen. De odds kunnen in dit geval dan ook aantrekkelijker gemaakt worden, omdat het gros van al deze weddenschappen bijna nooit wint. Af en toe krijgt de bookie een grote rekening te betalen als er eens een 330.00 odds weddenschap wint, maar over het algemeen maakt dit weinig uit aangezien het heel winstgevend is voor hen. Denk dus ook zeker niet dat een combinatieweddenschap je snel veel geld op gaat leveren. Het winnen van een combinatieweddenschap is vaak lastig en we raden aan om dit enkel voor de lol te doen, niet met de verwachting van winst.

Waar kan ik het best wedden op sport?

Als je een kijkje neemt in onze bookmakers lijst dan vind je automatisch altijd de beste bookies terug die op elk vlak goed scoren. Als we even enkel naar puur en alleen sport kijken zonder promo’s en bonus erbij te rekenen dan komen we bij deze twee sites uit.

Wat maakt een goede sport bookmaker?

Allereerst kijken we naar de kwaliteit van de odds. De odds marges kan je zien als zien als de winst die een bookmaker pakt op elke weddenschap. Dit wordt altijd uitgedrukt in een percentage. Een winstmarge van rond of onder de 5% is altijd goed, hoe lager hoe beter!

Een andere manier om net hetzelfde te berekenen is om de ‘payout marges’ te berekenen. DIt is dus net hetzelfde maar omgekeerd, 95% is dan de uitbetaling marge waar we naar op zoek zijn.

Andere factoren die ook belangrijk zijn – het aantal sporten

Wat is het nut van een bookie waar je niet op je favoriete sporten of competities kan inzetten? Gelukkig heeft bijna elke zelf respecterende goksite tegenwoordig zowat elke sport beschikbaar op hun website. Uiteraard zijn de voetbalmarges bijna altijd veel beter dan deze op bijvoorbeeld tafeltennis. Bekendheid van een sport is zowat de belangrijkste factor in het bepalen van de quoteringen. Hoe bekender, hoe makkelijker het inschatten van de odds (en dus hoe scherper deze staan in vergelijking met de werkelijkheid)

Het aantal selecties speelt ook een rol

Hoe meer selecties per individuele markt, hoe meer mogelijkheden voor goede sportweddenschappen.