WK 2022 Qatar – Wedden & info

Wie heeft er niet graag een zomertje WK voetbal? Lekker relaxen op een terrasje (als dit dan al kan) met een mooi drankje in handen en misschien nog een weddenschap via je favoriete online bookmakers. Dit verwachten de meeste voetbalfans van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Wat is er mis met dit plaatje?

Wedden op WK

Wedden op het WK 2022 kan tussen 21 november & 18 december.

Uh, nee hoor, het WK is toch altijd in de zomer? Helaas niet ditmaal! In 2010 maakte de FIFA bekend dat het WK zich in het jaar 2022 in Qatar afspeelt. Dit was niet zonder enige controversie. De volgende zaken werden languit in de media aangehaald door verschillende prominente figuren:

 1. Een WK in de woestijn is niet prettig voor spelers. De oplossing hiervoor is een gigantische koeling per stadion voor spelers zowel als fans… helaas was dit niet genoeg en resulteerde dit uiteindelijk in een winter toernooi.
 2. Gokken is eigenlijk illegaal in Qatar. Maar wedden op het WK 2022 zal geen probleem zijn.
 3. Omkoopschandaal: FIFA staat wereldwijd bekend voor hun geweldige reputatie als een zelf gereguleerde respectabele organisatie die nooit iets verkeerd doet. Nee hoor, nothing to see here! Move along!
 4. Werkomstandigheden bij het bouwen van de stadions: Qatar is niet het meest ‘mensenrechten vriendelijke’ land wanneer het gaat over geïmporteerde moderne arbeid. Er zouden bij het bouwen van de stadions bijna dagelijks doden vallen door de hitte van 50°C.
 5. Voetbaltraditie van Qatar: Er rijzen ook vragen over de voetbalgeschiedenis van het land. Het lijkt meer op een prestige project dat met heel veel geld werd aangetrokken als statement… ah nee, dit is zo voor elk groot sport evenement ;).
 6. Sociale rechten en clash met andere landen: Een WK gaat voornamelijk het soort fans aantrekken dat graag drinkt & allerlei andere zaken wil aanvangen die in het gastland allemaal niet toegelaten zijn. Dit lijkt geen probleem te zijn, je zal genoeg kunnen drinken op dit WK, en zelfs Israel is ook welkom.

Nou, nu we die dikke vette disclaimer hebben doorgelopen over alle schandalen in de aanloop naar dit WK, kunnen we verder!

WK 2022 speelplan

Er bestaan 8 groepen van groep A tot H. Net zoals elk andere wereldkampioenschap wordt de eindronde eerst gespeeld via groepsfases. De eerste twee van elke groep stoten dan door naar de volgende ronde. Het gastland (Qatar) zit traditiegetrouw in groep A als reekshoofd.

Achtste finale – 21 november – 2 december

De winnaar van groep A, speelt tegen de tweede van groep B en winnaar van groep B speelt meteen ook tegen de tweede van groep A. Dit is dan net hetzelfde voor alle andere groepen zodat het hele toernooi parcours vanaf de achtste finale al in zicht is.

Kwartfinale – 3 december – 6 december

Er blijven nog 8 teams over die via hetzelfde parcours spelen. De matchen die de groepswinnaars van A bevatten, spelen dan tegen de winnaars van de groep C reeks. Dit is ook weer net hetzelfde voor alle andere wedstrijden.

Halve finale – 13 – 14 december

Met nog enkel 4 landen, is de finale in zicht. De winnaar tussen groep A & C matchen speelt dan tegen de winnaar groep E & G wedstrijden. Net zo hetzelfde met de overblijvende groepen (B & D tegen F & H).

Finale WK 18 december 2022

Het einde is in zicht, en in het Lusailstadion wordt de laatste wedstrijd gespeeld. Natuurlijk heb je nog de match voor de derde plaats op 17 december, maar zoals altijd kraait hier geen haan naar.

WK Favorieten

Natuurlijk worden de odds concreter net voor de aanvang van het wereldkampioenschap voetbal. Toch bestaan er al enkele voorlopige odds met de voornaamste favorieten.

 • Brazilië – 8.00 quotering
 • Frankrijk – 8.00 quotering
 • Duitsland – 10.00 quotering
 • Engeland –  11.00 quotering

Als we even dieper kijken dan vinden we ook de odds van Nederland en Belgie.

 • Belgie – Ook rond de 11.00 odds
 • Nederland – Rond de 15.00 odds

Voor een volledig overzicht van alle WK favorieten, sturen we je naar onze speciale pagina hierover. Hoe dichter bij de WK start, hoe meer gedetailleerd deze zal zijn.

WK Bookmakers

Er valt altijd een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee soorten fans tijdens een groot kampioenschap. De fans die eerder hun geld in alle voetbaltenues & andere gadgets steken, en degene die naar echte WK bookmakers zoeken. Wij concentreren ons duidelijk op de laatste categorie.

In onze overzichtspagina vind je meteen alle beste WK bookmakers die voor Nederlanders & Belgen gebruikt kunnen worden. Wil je meer informatie over hoe we deze precies selecteren? Surf dan naar de pagina via de link!