WK 2022 Qatar – Wedden & info

Wie heeft er niet graag een zomertje WK voetbal? Lekker relaxen op een terrasje (als dit dan al kan) met een mooi drankje in handen en misschien nog een weddenschap via je favoriete online bookmakers. Zo kun je deze zomer goed wedden op Nederland WK odds. Dit verwachten de meeste voetbalfans van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Wat is er mis met dit plaatje?

Wedden op WK

Wedden op het WK 2022 kan tussen 21 november & 18 december.

Uh, nee hoor, het WK is toch altijd in de zomer? Helaas niet ditmaal! In 2010 maakte de FIFA bekend dat het WK zich in het jaar 2022 in Qatar afspeelt. Dit was niet zonder enige controversie. De volgende zaken werden languit in de media aangehaald door verschillende prominente figuren:

 1. Een WK in de woestijn is niet prettig voor spelers. De oplossing hiervoor is een gigantische koeling per stadion voor spelers zowel als fans… helaas was dit niet genoeg en resulteerde dit uiteindelijk in een winter toernooi.
 2. Gokken is eigenlijk illegaal in Qatar. Maar wedden op het WK 2022 zal geen probleem zijn.
 3. Omkoopschandaal: FIFA staat wereldwijd bekend voor hun geweldige reputatie als een zelf gereguleerde respectabele organisatie die nooit iets verkeerd doet. Nee hoor, nothing to see here! Move along!
 4. Werkomstandigheden bij het bouwen van de stadions: Qatar is niet het meest ‘mensenrechten vriendelijke’ land wanneer het gaat over geïmporteerde moderne arbeid. Er zouden bij het bouwen van de stadions bijna dagelijks doden zijn gevallen door de hitte van 50°C.
 5. Sociale rechten en clash met andere landen: Een WK gaat voornamelijk het soort fans aantrekken dat graag drinkt & allerlei andere zaken wil aanvangen die in het gastland allemaal niet toegelaten zijn. Dit lijkt geen probleem te zijn, je zal genoeg kunnen drinken op dit WK.

Nou, nu we die dikke vette disclaimer hebben doorgelopen over alle schandalen in de aanloop naar dit WK, kunnen we verder!

Sport en WK odds boosts

 

Jack's Logo
Eindigt over
::
Inter Miami - Chicago Fire - Beide teams scoren @2.25! (alle klanten)
Circus Logo
Eindigt over
::
Verstappen wint GP van Hongarije @100.00! (nieuwe klanten)
Unibet Logo
Eindigt over
::
Van Gerwen - Gilding: Van Gerwen 9 180'ers of meer @3.25 (first to 16 legs @3.25! (alle klanten)
Circus Logo
Eindigt over
::
Word Matchplay Darts: 10% winst boost op bets met 1.30(+) odds en max. € 50 inzet (alle klanten)
ComeOn Logo
Eindigt over
::
500% tot € 50 free bets (min. odd voor verkrijgen free bets 1.50)
Circus Logo
Eindigt over
::
Wekelijks: Wed € 20(+) op 1.60(+) odd van 'Match of the week' en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Eindigt over
::
Wekelijks: Maak tussen ma-zo 4(+) € 5(+) combi bets met 3.00(+) odds en krijg € 5(+) combi free bet
LeoVegas Logo
Eindigt over
::
100% tot € 50 free bets (min. odd voor verkrijgen free bets 1.80)
Toto Logo
Eindigt over
::
500% tot € 50 free bets (min. odd voor verkrijgen free bets 1.50)

 

WK 2022 speelschema

Er bestaan 8 groepen van groep A tot H. Net zoals elk andere wereldkampioenschap wordt de eindronde eerst gespeeld via groepsfases. De eerste twee van elke groep stoten dan door naar de volgende ronde. Het gastland (Qatar) zit traditiegetrouw in groep A als reekshoofd.

Achtste finale – 21 november – 2 december

De winnaar van groep A, speelt tegen de tweede van groep B en winnaar van groep B speelt meteen ook tegen de tweede van groep A. Dit is dan net hetzelfde voor alle andere groepen zodat het hele toernooi parcours vanaf de achtste finale al in zicht is.

Kwartfinale – 3 december – 6 december

Er blijven nog 8 teams over die via hetzelfde parcours spelen. De matchen die de groepswinnaars van A bevatten, spelen dan tegen de winnaars van de groep C reeks. Dit is ook weer net hetzelfde voor alle andere wedstrijden.

Halve finale – 13 – 14 december

Met nog enkel 4 landen, is de finale in zicht. De winnaar tussen groep A & C matchen speelt dan tegen de winnaar groep E & G wedstrijden. Net zo hetzelfde met de overblijvende groepen (B & D tegen F & H).

Finale WK 18 december 2022

Het einde is in zicht, en in het Lusailstadion wordt de laatste wedstrijd gespeeld. Natuurlijk heb je nog de match voor de derde plaats op 17 december, maar zoals altijd kraait hier geen haan naar.

Alle WK 2022 stadions

 • Lusasil Stadium
 • Al Bayt Stadium
 • Al Janoub Stadium
 • Ahmad Bin Ali Stadium
 • Khalifa International Stadium
 • Education City Stadium
 • Stadium 974
 • Al Thumama Stadium

 

WK Qatar 2022 poules

Op 1 april 2018 vond de WK loting plaats voor het wereldkampioenschap in Qatar. Hieronder een overzicht van alle wk 2022 poules, waaronder de poule van Nederland op het WK.

Poule A Poule B Poule C Poule D
Qatar Engeland Argentinië Frankrijk
Ecuador Iran Saudi-Arabië Australië
Senegal USA Mexico Denemarken
Nederland Wales Polen Tunesië

 

Poule E Poule F Poule G Poule H
Spanje België Brazilië Portugal
Costa Rica Canada Servië Ghana
Duitsland Marokko Zwitserland Uruguay
Japan Kroatië Kameroen Zuid-Korea

 

Wedden op de WK Favorieten

Natuurlijk worden de odds concreter net voor de aanvang van het wereldkampioenschap voetbal. Toch bestaan er al voorlopige WK favorieten odds. Als we verder kijken dan de landen in vorm zoals Brazilië, Frankrijk en Engeland, komen we uiteindelijk ook Nederland en België tegen in de lijst. Beide hebben een hogere odd en worden dus als underdog bestempeld door de bookmakers. Houd er rekening mee dat de wk odds hieronder een momentopname is en deze kunnen elk moment veranderen.

Voor een volledig overzicht van alle WK 2022 favorieten, sturen we je naar onze speciale pagina hierover. Hoe dichter bij de WK start, hoe meer gedetailleerd deze zal zijn.

landen betcity bet365
BetCity bonus bet365 bonus
Brazilië 4.25 4.33
Frankrijk 9.50 8.50
Engeland 11.50 9.00
Argentinië 6.75 6.50
Spanje 11.00 9.00
Duitsland 12.50 12.00
Nederland 14.00 13.00
België 21.00 19.00

 

WK Bookmakers

Er valt altijd een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee soorten fans tijdens een groot kampioenschap. De fans die eerder hun geld in alle voetbaltenues & andere gadgets steken, en degene die naar echte WK bookmakers zoeken. Wij concentreren ons duidelijk op de laatste categorie.

In onze overzichtspagina vind je meteen alle beste WK bookmakers die voor Nederlanders & Belgen gebruikt kunnen worden. Wil je meer informatie over hoe we deze precies selecteren? Kijk dan naar ons overzicht van de beste Nederlandse bookmakers! Ook vind je hieronder de beste welkomstbonus van verschillende Nederlandse bookmakers.

500% tot € 50

Min. storting & min. quotering

€ 10 / 1.50

Rondspeel voorwaarden

Free bets direct beschikbaar na eerste bet

100% tot € 100

Min. storting & min. quotering

€ 10 / 1.50

Rondspeel voorwaarden

Free bet beschikbaar na eerste weddenschap