Wedden op Tennis

Eén van de moeilijkste zaken voor online bookmakers is wedden op tennis. Ondanks het feit dat de favoriet super makkelijk te voorspellen valt, tegen de verwachtingen in, is het inschatten van de odds hiervoor een heel pak moeilijker!

De echte kunst van een succesvolle tennis wedder zit hem dus in het inschatten van deze werkelijke winstkansen. Outsiders winnen bijna nooit in het tennisspel. Ga maar eens kijken naar de grootste toernooien van het jaar (bv Grand Slams). Het zijn bijna uitsluitend net dezelfde gezichten die keer op keer de finale bereiken!

Wedden op Tennis hoofd afbeelding

Blessures en opgaves spelen vaak meer een nuttige rol dan de tegenstanders wanneer het gaat over de topspelers.

Voor elk groot toernooi analyseren wij gelukkig voor jouw altijd de grootste kanshebbers! Lees hieronder nog wat extra tips die je helpen bij het wedden op sport.

Wil je een echte tennis connaisseur worden? Dan kan je best het verschil tussen alle verschillende soorten tennisvelden leren kennen. Dit heeft allemaal een effect op de prestaties van verschillende tennissers. Wij trachten dit nog verder uit te leggen.

Wedden op Tennis bij Bet365

Enkele verschillen tussen tennis ondergronden

Er zijn vier soorten terrein waarop tennis wordt gespeeld. Elk terrein heeft zijn eigen voor- en nadelen, waardoor sommige spelers betere of slechtere kansen krijgen op winst.

Hard court

Dit is zoals je hoogstwaarschijnlijk jezelf kan voorstellen, jij genie, Een harde ondergrond. Dit zijn lagen rubberachtig materiaal met ofwel beton of asfalt als bodem. Twee van de 4 Grand Slams hebben Hardcourt als terrein.

Typische kenmerken

 • Het meest voorkomende veld – hierdoor kan je jezelf dus best hierin specialiseren
 • Dankzij dit type ondergrond loopt het spel veel sneller, wat spelers met krachtige services (en forehands) enkel ten goede komt

De spin van de bal op deze velden hangt af van het precieze materiaal dat gebruikt werd.

Grasveld

Een grasveld is kwa prestige het mooiste wat tennis heeft te bieden. Wimbledon is het enige Grand Slam toernooi dat deze ondergrond nog gebruikt. In heel het jaar wordt er maar 4 weken op gespeeld! Nu weet je dus meteen waarom dit type veld bijna nooit nog gebruikt wordt.

Typische kenmerken

 • De bal draait heel wat trager op dit type ondergrond
 • Vroeger waren serve & volley de beste spelers op dit terrein, tegenwoordig gebeurt alles van de baseline
 • Moeilijk te vinden, door de grote onderhoudskosten

Artificieel gras

Dit is eigenlijk heel vergelijkbaar met normaal gras. Het is voornamelijk gewoon een stuk goedkoper. Geen enkele Grand Slam gebruikt dit type grond.

Typische kenmerken

 • Net zoals bij traditioneel gras, botst de bal iets minder vlot
 • Het kost heel wat minder bij onderhoud, en kan veel meer per jaar gebruikt worden
 • Bij regen droogt het veel sneller uit

Clay court ofwel Gravel

Clay courts zijn heel goedkoop en zijn ook gemakkelijker kwa lopen. Het voelt meer natuurlijk aan dan alle andere velden omdat het veel zachter is. Roland Garros is de enige Grand Slam waar je op Clay kan spelen.

Typische kenmerken

 • Heel zacht, waardoor het makkelijk is om te sliden
 • Je zien heel vaak rare bots ballen
 • Behoorlijk wat onderhoudskosten
 • Heel goed voor technische spelers met een groot uithoudingsvermogen

Algemene tennis wed tips & uitleg over weddenschappen

Net zoals bij andere sporten is de meest voorkomende weddenschap een “match winner” of een “outright winner”. Dit betekent dus dat je ofwel op de winnaar van het hele toernooi wedt, of gewoon op die van individuele matchen.

Enkele andere populaire opties:

Handicaps

Handicap wedden is ook in tennis heel populair. De handicap geeft dan het aantal ‘games’ waarmee een speler ofwel virtueel voor, of achter komt te staan aan het begin van de wedstrijd. een -2.5 handicap betekent dat een speler dus met drie spelletjes verschil moet winnen.

Over/under

Hier zet je in op het aantal games dat in totaal gespeeld wordt. Bij mannen zijn er maximaal 5 sets. (behalve in sommige gevallen waar je met 2 sets verschil enkel mag winnen) De score kan dus oplopen tot 50+ punten, met een minimum van 18 (6-0 sets, drie maal).

Exacte score

Dit is een heel makkelijk concept, en we leggen dit verder ook niet uit. Meestal is dit niet de meest slimme bet die je kan maken.

Als je het onderste uit de kan wil halen zal je dus vaak op weddenschappen zoals overs/under moeten wedden. Ook handicaps zijn heel belangrijk om de odds in je voordeel te laten vallen. De favorieten zijn de makkelijke bets, maar het gaat dus vaak om even te kunnen inschatten of de underdog niet beter dan verwacht is? Dit kan dus makkelijk aan de hand van het aantal totaal gespeelde spelletjes.

Om zo veel mogelijk uit jouw ervaring te halen moet je zeker niet vergeten op de speciale acties van de Nederlandse bookmakers in de gaten te houden. Veel Bookmakers bieden constant een speciale sportweddenschappen bonus ofwel een bookmaker bonus aan om jou als nieuwe speler op weg te helpen.