Wie zijn de Eurovisie Songfestival favorieten bij de bookmakers?

Het is weer tijd voor het Eurovisie Songfestival. Na een afgelaste versie van vorig jaar bekijken we weer alle ESC 2021 favorieten odds en proberen een voorspelling te wagen over wie het Eurovision Song contest wint. Na de verdiende overwinning van Nederlandse winnaar Duncan Laurence krijgt Nederland de eer om dit jaar als gastland het hele festival te organiseren in Rotterdam. Wil je graag wedden op het Songfestival? Dat kan hier ook met deze quoteringen!

Update: Dit waren de favorieten van 2020, we updaten zo snel mogelijk deze pagina wanneer alle nieuwe liedjes bekend zijn.

Vlag van EU

Als favoriet kiezen wij & de betting sites momenteel Ijsland met hun lied “Think about things”. Wil je weten wie er nog kans maakt op met de eindzege weg te lopen dan blijf je best verder lezen! We gaan ook kort even in op de voornaamste outsiders & underdogs volgens de bet sites.

Halve finale begint op 12 mei
Finale start op zaterdag 16 mei om 21:00

Top favorieten en kanshebbers Eurovisie Songfestival 2020

Hier zijn ze, de online bookmakers komen af met hun top favorieten odds voor het Eurovisie Songfestival.

IJsland: Daoi & Gagnamagnia – Think about things

De vlag van IJsland

We blijven deze post updaten telkens wanneer er verandering komt bij de grote favorieten voor Eurosong winst. En toen wij hoorden dat Ijsland afkwam met deze onschrijfbaar genoemde artiest, bleven we niet bij de pakken zitten. In zijn pyjama op het podium, dat zien we meteen al graag in de eurosong kanshebbers kandidaten. Als je dacht dat je deze melodie ooit al eens hoorde, dan zeg ik duidelijk… waarschijnlijk wel. Maar hoorde je ze ooit al eens live in pyjama’s & met lui in elkaar stekende dans choreografie? Nee? Dat dachten wij ook niet! Een grote tip voor alle muziekliefhebbers zonder talent, indien je het niet van je muzikale kunsten moet hebben, probeer dan iets anders te doen. Draag een pyjama op het podium, en doe mee aan het EurovisieSong content. Works like a charm!

 

Litouwen: The roop – On fire

De vlag van Litouwen

Topfavoriet voor de Eurovisie Songfestival editie 2020 overwinning is dit keer Litouwen met het lied ‘On Fire’. En ‘on fire’ he is, een typische rustige ballade met piano en een hiphop beat met nog eens teksten over zelfverbetering. Voeg er nog eens een paar ‘lalala’s’ toe, met nog eens een vreemde buitenaardse elektronisch klinkende synth en je hebt een winnaar! Kan de Baltische staat het ESC winnen? Kunnen zij de eer ontvangen om volgend jaar heel wat staatsgeld uit te geven aan het jaarlijkse muziek evenement. Deze pop rock band van de Litouwse hoofdstad Vilnius kan misschien wel eens voor heel wat furore zorgen.

 

Roemenië: Roxen – Cherry Red

Roemenie vlagOok één van de grote kanshebbers is de Roemeense ‘Roxen’, een sterke vrouw die zingt over heartbreaks, en als je toevallig dat van haar breekt, zij die van jou ook. Ze gelooft ook niet meteen in liefde zonder voorwaarden, en kan je het haar kwalijk nemen? Deze onafhankelijke, ‘auto tuned up’ zangeres biedt met haar moderne boodschap over relaties een ware dance track aan, met alle beats die je net ook in alle andere dance tracks kan terugvinden! En net daarom, is zij één van de grote favorieten op het Euro Songfestival contest. Is het eindelijk tijd voor de Roemenen om internationaal aanzien te krijgen voor iets dat niet met vampieren te maken heeft?

 

Italie: Diodato – Fai rumore

De vlag van ItalieVanaf het eerste woord en geluid weet je dat het hier om een gevoelige man gaat. Een mooie piano intro gevolgd door de teerhartige zangstem van deze Diodato die oplaait zoals de wind, of andere dingen die oplaaien, zoals misschien een gordijn… of een t-shirt dat niet zo goed past. Het zou mooi zijn moesten we twee woorden Italiaans kunnen verstaan, helaas is dit niet het geval. Toch zijn we onder de indruk van deze ballade. We gaan er vanuit dat Diodato een beetje problemen met de liefde heeft. Misschien bedroog zijn ex hem, en is zij weggelopen met de hond en de kindjes? Hij weet het precies ook niet zo goed, maar de Euro songfestival bookmakers weten wel dat hij één van de potentiële winnaars is!

 

Zweden: Dotter – Bulletproof (nog onbeslist)

Zweedse vlagHet opvallendste aan dit lied “bulletproof” van de Zweedse Dotter is het feit dat we dit al 500 keer gehoord hebben in andere lieden. Plagiaat is een beetje ‘het go to kenmerk’ voor de grote eurosong kanshebbers. Net daarom scoort deze, zichzelf herhalende, synthpop hit zo goed. Waarom zou je iets origineels schrijven, als je gewoonweg oude dingen kan recycleren? Dotter betekent trouwens ook ‘echter’ in haar Zweedse moedertaal. We moeten ‘echter’ besluiten dat, we liever iets meer diepgang in de structuur van ESC bookmaker kanshebbers verwachten.

 

Wil je wedden op het Eurovisie Songfestival 2020? Pak één van de beste aanbiedingen op de markt met de Svenbet bonus!

De Nederlandse & Belgische inzendingen

Ook de Nederlanders & Belgen zijn weer beiden van de partij. Bij de Belgen kiest de nationale televisiezender (VRT) zelf de kandidaat, en mag Hooverphonic dit jaar (na 3 eerdere verzoeken te weigeren) de Belgische vlag vertegenwoordigen. De titel van het lied is ‘Release me’, en wordt momenteel volop gepromoot door de Belgische staat om Europa te veroveren.

Nederland: Jeangu Mcrooy – Grow

De vlag van Nederland

Ook Nederland ontbreekt niet in onze lijst, hoewel ze dit keer niet bij de meest verwachte winnaars behoren. Deze Surinamer heeft een heel rustig liedje waarin hij zingt over het verliezen van de controle. Neem niets persoonlijk, neem niets kwalijk, probeer het allemaal een beetje samen te houden wanneer je ouder wordt. Leuke boodschap, we worden natuurlijk allemaal een beetje ouder en hebben deze wijze woorden tegenwoordig heel hard nodig in tijden van moeilijkheid. Deze heel volwassen jongen leerde al wat lessen in zijn langdurige leven van 26 jaar. Kan deze moderne filosoof iets doen wat zelfs Nietzsche nooit kon verwezenlijken? Jawel, je wist het misschien zelf ook niet, maar het was altijd de grote droom van deze Duitse filosoof om het Eurosongfestival te winnen.

Wie zijn de underdogs & outsiders?

Voor de eurovisie songfestival underdogs gaan we kijken naar landen zoals Bulgarije, Noorwegen en zelfs Australië.

Bulgarije: Viktoria

Bulgarije vlagOok al is het lied nog niet bekend, de Bulgaarse Viktoria zorgt voor soulful & catchy R&B songs. Het is misschien een beetje pop-achtig, maar valt best wel mee als relaxatie muziek. Tot zover wij horen gebruikt ze geen auto tune, wat ook mooi meegenomen is aangezien het meestal live moet gebeuren op het eurovisie songfestival. Bij gokken op outsiders zou je dan ook denken dat het belangrijk is om effectief ook te kunnen zingen. Vandaar dan dat we deze als outsider beschouwen ook, omdat de regel geldt; Hoe beter het lied? Hoe minder kans op winst.

Op verdere underdogs wordt het nog even wachten tot alle inzendingen bekend zijn. Momenteel beschikken we over een lijst met landen die nog niet volledig is.

 

Wedden op Eurovisie Songfestival 2020

Zoals je misschien al weet kan je het best bij Svenbet op het songfestival inzetten. Indien je liefst nog meer keuze hebt kan je ook even een kijkje nemen in ons sport bonus overzicht. Waar alle beste bonussen op een rij staan die je allemaal kan gebruiken tijdens eurovisie in Rotterdam.

Tips nodig om te wedden op ESC 2020? 

  • Speur onze nieuwsberichten af net voor het festival begint en wordt op de hoogte gehouden van de beste promo’s
  • Gebruik een bonus om meer winst te pakken
  • Zet in op landen met goede relaties met hun buren: Zoals je weet, Belgen & Nederlanders stemmen nooit op de Duitsers
  • Pak de allergrootste bonus op de markt! Krijg € 500 Simple Casino bonus waar je trouwens ook kan storten met iDEAL

 

Alle Eurovisie odds op een rij

Land
Ijsland 5.00 5.00 5.00 5.75
Litouwen 6.50 6.00 6.00 6.75
Bulgarije 7.00 6.00 7.50 /
Rusland 9.00 6.00 6.00 9.00
Zwitserland 10.00 9.00 9.00 10.00
Italië 11.00 10.00 12.00 12.00
Nederland 21.00 34.00 34.00 29.00
België 41.00 34.00 34.00 43.00