Wie zijn de Eurovisie Songfestival favorieten bij de bookmakers?

Het is weer tijd voor het Eurovisie Songfestival. Na een afgelaste versie van vorig jaar bekijken we weer alle ESC 2022 favorieten odds en proberen een voorspelling te wagen over wie het Eurovision Song contest wint. Na de verdiende overwinning van Nederlandse winnaar Duncan Laurence krijgt Nederland de eer om dit jaar als gastland het hele festival te organiseren in Rotterdam. Wil je graag wedden op het Songfestival? Dat kan hier vanuit Belgie, met volgende quoteringen!

Update: Momenteel kan je vanuit Nederland niet wedden op het songfestival Eurovision! Dit is namelijk geen sport die is aangesloten is bij het NOC NSF. Wel kan je wedden op tal van sporten bij de online bookmakers Nederland.

Vlag van EU

 

Net als elk jaar geven wij graag onze expert opinie over de voornaamste Eurovisie Songfestival favorieten odds bij de bookmakers. Dezelfde kandidaten van het vorige (afgelaste) Eurosong festival mochten nog eens opnieuw met een nieuw liedje afkomen.

De grootste Eurosong Festival kanshebbers 2021 op winst zijn op één hand te tellen. Wij willen graag dan ook eens even nuchter naar deze liedjes luisteren met de nodige extra commentaar bij. Wat volgt, zijn onze meningen over de voornaamste favorieten, outsiders & underdogs.

Halve finale 18 mei
Finale 22 mei

De grootste Favorieten Eurosong festival 2022 op een rij

Blijf niet langer wachten, volgens de Belgische bookmakers zijn dit de grootste favorieten. Onze man luistert naar alle liedjes, en schrijft los zijn mening neer.

Alle Eurovisie odds op een rij voor 2021

Land Bookie A Bookie B Bookie C Bookie D
Malta 4.3 4.4 4.3 4.35
Frankrijk 5 5 5 5
Zwitserland 5.5 5.5 5.5 5.6
Italie 9 9 9 9.00
Bulgarije 12 12 12 12
Litouwen 17 17 17 17
Belgie 71 71 71 71
Nederland 250 250 250 250

 

Malta: Destiny – Je me casse

Malta vlagWe beginnen meteen met een ongelofelijk belangrijk bericht van deze Destiny in haar fantastisch lied “Je me casse”. In het Frans betekent dit ongetwijfeld iets heel inspirerend. Ik ben helaas een Nederlander, dus ik ken helemaal geen Frans jong, wat kan mij het een reet schelen! Destiny is een heel coole meid, “she don’t want yo money, and she ain’t into dummies!”. Moest ze niet achter een monstertruck en een hoop dirt bikes staan te dansen dan zouden we haar wellicht nog geloven. Waarom is dit een favoriet? Hmm, misschien omdat het een redelijk ludieke clip is en het heel songfestival één grote grap is?

 

Beluister het lied hier

 

Frankrijk: Barbara Pravi – Voila

De Franse vlagDit is meteen één van die geweldige liedjes die je helemaal in de ‘feels’ raken. Een mooie piano ballade, gooi er nog wat snaren bij en je bent vertrokken. Een huilbui gegarandeerd, “voila”! Eerlijk gezegd, het is een heel mooi liedje… een beetje ‘ne me quitte pas’ gevoel, gezongen door een geweldige zangeres. Ja ik weet het, het is grappiger om super kritisch te zijn hierover zoals bij de rest van de Eurosong festival kanshebbers. Eigenlijk ben ik zelfs gewoon een beetje kwaad hierover. Heeft niemand tegen die meid uitgelegd dat het ESC enkel om te lachen is?

 

Beluister het lied hier

 

Zwitserland: Gjon’s tears – Tout l’Univers

Zwitserse vlagDe piano is een beetje stuk in het begin van het liedje. Er werkt precies maar één noot… ah nee, het zijn er twee nu. Ja wat moeten we hier over vertellen? Uhm, ja die gast zingt hoge noten, lijkt een redelijke gevoelige man te zijn. Rijdt graag rond in de bergen in zijn auto. Misschien is hij een beetje een eenzaat, wat ook meteen in de simpliciteit van de muziek verwerkt zit. Hola, nee hoor… er zitten zelfs crescendo’s en rustpauzes tussen? Ja man, dit wordt te ingewikkeld voor mij, ik moet even naar het conservatorium bellen om deze review over te nemen. Kort samengevat, standaard Eurosong cliché, en daarom is het meteen een favoriet om de uiteindelijke winnaar te zijn.

 

Beluister het lied hier

 

Italie: Maneskin – Zitte e Buoni

De vlag van ItalieEindelijk krijgen we een beetje een poppy/rocky beat met een beetje een groove erin. Signore Signore! Dat is zowat het enige woord wat we verstaan uit het lied van deze wannabe rock gods. Elke songfestival editie moet een echte “song festival rockband” hebben ala Lordi. Verkleed in lederen pakjes die je eerder in bepaalde ‘speelkerkers’ zou dragen, zoals alle echte rockbands dit tegenwoordig nog doen natuurlijk… Ah mooi, en nu kruipt er een kakkerlak over zijn gezicht. Dit is net wat we op een maandagochtend wouden bezichtigen nog voor ik mijn tas koffie op had. Een echte topper!

Beluister het lied hier

 

Bulgarije: Victoria – Growing up is getting old

Bulgarije vlagZe zingt over Tetris? Eindelijk iets waar we ons eigen in kunnen terugvinden. Er zijn tegenwoordig te veel liedjes over moderne spelletjes & gadgets, niet genoeg over good old fashioned Tetris. I say the hell with it! Ja hoor, het lied is nog volop bezig en ik moet zeggen… geef me twee minuten en ik ben deze klaagzang volledig vergeten. Jaja, growing up is getting old, lijkt me redelijk logisch. We kunnen het naast haar andere diepgaande hits zetten zoals; “being in a coma is tiresome”, “getting hit by a car is a real bumper“. En mijn persoonlijke favoriet… “Food poisoning is shitty”.

 

Beluister het lied hier

Wie zijn de grootste underdogs en outsiders voor Eurosong festival?

Als we iets verder kijken in het lijstje, dan komen wij bij deze grote outsiders uit:

Litouwen: The Roop – Discoteque

Litouwen vlagHoe trendy, iemand heeft weer het grootste trucje van heel de Eurosong gebruikt. Plagiaat! Als je ooit van het liedje ‘Blurred Lines’ hebt gehoord van Robin Thicke dan weet je meteen dat je deze Litouwse nietsnut eigenlijk gewoon moet diskwalificeren. Wat is nu het verschil? Een lamere versie van hetzelfde liedje met een dom dansje in de clip? Het zou mooi zijn moesten er wat vereisten bijkomen tijdens het goedkeuren van een clip. Eén van de belangrijkste zaken zou bijvoorbeeld kunnen zijn… dat je het liedje zelf moet schrijven?

Beluister het lied hier

 

Noorwegen: Tix – Fallen Angel

Noorwegen vlagOver plagiaat gesproken… ook al weet ik momenteel niet welk liedje ze hebben gestolen. Ik heb het sowieso al duizendmaal gehoord. Maar genoeg gezeurd over dit onderwerp, laten we het even over de tekst hebben. Moest je toevallig een puber hebben die wat treurig is, kan je hem misschien eens een tekst laten schrijven voor Tix. Wellicht zou de kwaliteit ongeveer hetzelfde zijn. Hij is een Fallen Angel, want zij ziet hem niet zitten… ze is te hoog voor hem gegrepen, blablabla. Een beetje optimistisch om jezelf als ‘fallen angel’ te zien gewoon alleen omdat een effectieve engel jouw niet wil daten.

 

Beluister het lied hier

 

Belgie: Hooverphonic – The wrong place

Belgische vlagOei, Hooverphonic is een echte band. Ik ga me er redelijk slecht bij voelen als ik deze te hard thrash. Regi zag er altijd als een sympathieke jongen uit, hoewel hij tegenwoordig 45 jaar oud is, en er nog altijd een beetje als een jonge man uitziet. Eerlijk gezegd is dit een redelijk normaal lied, niets op aan te merken. Is het een gigantische kanshebber op de overwinning in Nederland? Waarschijnlijk niet, met ongeveer een 1% kans op winst zal dit waarschijnlijk niet gebeuren.

 

Beluister het lied hier

Nederland: Jeangu Macrooy – Birth of a new age

De vlag van Nederland

De titelverdediger van 2019 is helaas ook geen grote favoriet. Toch vind ik het persoonlijk een leuk lied. De man is effectief ook een muzikant, wat natuurlijk veel helpt bij het maken van muziek (tenzij je meedoet aan het songfestival). Met een conservatoriumopleiding in Suriname brengt hij zijn talent op het podium in Nederland met mooie beats & een frisse kijk op het hele festival. Jammer genoeg dat het lied van vorig jaar niet meer mocht gebruikt worden, persoonlijk vind ik dit toch nog beter.

 

Beluister het lied hier

 

 

Top favorieten en kanshebbers Eurovisie Songfestival 2020

Hier zijn ze, de online bookmakers komen af met hun top favorieten odds voor het Eurovisie Songfestival.

IJsland: Daoi & Gagnamagnia – Think about things

De vlag van IJsland

We blijven deze post updaten telkens wanneer er verandering komt bij de grote favorieten voor Eurosong winst. En toen wij hoorden dat Ijsland afkwam met deze onschrijfbaar genoemde artiest, bleven we niet bij de pakken zitten. In zijn pyjama op het podium, dat zien we meteen al graag in de eurosong kanshebbers kandidaten. Als je dacht dat je deze melodie ooit al eens hoorde, dan zeg ik duidelijk… waarschijnlijk wel. Maar hoorde je ze ooit al eens live in pyjama’s & met lui in elkaar stekende dans choreografie? Nee? Dat dachten wij ook niet! Een grote tip voor alle muziekliefhebbers zonder talent, indien je het niet van je muzikale kunsten moet hebben, probeer dan iets anders te doen. Draag een pyjama op het podium, en doe mee aan het EurovisieSong content. Works like a charm!

 

Litouwen: The roop – On fire

De vlag van Litouwen

Topfavoriet voor de Eurovisie Songfestival editie 2020 overwinning is dit keer Litouwen met het lied ‘On Fire’. En ‘on fire’ he is, een typische rustige ballade met piano en een hiphop beat met nog eens teksten over zelfverbetering. Voeg er nog eens een paar ‘lalala’s’ toe, met nog eens een vreemde buitenaardse elektronisch klinkende synth en je hebt een winnaar! Kan de Baltische staat het ESC winnen? Kunnen zij de eer ontvangen om volgend jaar heel wat staatsgeld uit te geven aan het jaarlijkse muziek evenement. Deze pop rock band van de Litouwse hoofdstad Vilnius kan misschien wel eens voor heel wat furore zorgen.

 

Roemenië: Roxen – Cherry Red

Roemenie vlagOok één van de grote kanshebbers is de Roemeense ‘Roxen’, een sterke vrouw die zingt over heartbreaks, en als je toevallig dat van haar breekt, zij die van jou ook. Ze gelooft ook niet meteen in liefde zonder voorwaarden, en kan je het haar kwalijk nemen? Deze onafhankelijke, ‘auto tuned up’ zangeres biedt met haar moderne boodschap over relaties een ware dance track aan, met alle beats die je net ook in alle andere dance tracks kan terugvinden! En net daarom, is zij één van de grote favorieten op het Euro Songfestival contest. Is het eindelijk tijd voor de Roemenen om internationaal aanzien te krijgen voor iets dat niet met vampieren te maken heeft?

 

Italie: Diodato – Fai rumore

De vlag van ItalieVanaf het eerste woord en geluid weet je dat het hier om een gevoelige man gaat. Een mooie piano intro gevolgd door de teerhartige zangstem van deze Diodato die oplaait zoals de wind, of andere dingen die oplaaien, zoals misschien een gordijn… of een t-shirt dat niet zo goed past. Het zou mooi zijn moesten we twee woorden Italiaans kunnen verstaan, helaas is dit niet het geval. Toch zijn we onder de indruk van deze ballade. We gaan er vanuit dat Diodato een beetje problemen met de liefde heeft. Misschien bedroog zijn ex hem, en is zij weggelopen met de hond en de kindjes? Hij weet het precies ook niet zo goed, maar de Euro songfestival bookmakers weten wel dat hij één van de potentiële winnaars is!

 

Zweden: Dotter – Bulletproof (nog onbeslist)

Zweedse vlagHet opvallendste aan dit lied “bulletproof” van de Zweedse Dotter is het feit dat we dit al 500 keer gehoord hebben in andere lieden. Plagiaat is een beetje ‘het go to kenmerk’ voor de grote eurosong kanshebbers. Net daarom scoort deze, zichzelf herhalende, synthpop hit zo goed. Waarom zou je iets origineels schrijven, als je gewoonweg oude dingen kan recycleren? Dotter betekent trouwens ook ‘echter’ in haar Zweedse moedertaal. We moeten ‘echter’ besluiten dat, we liever iets meer diepgang in de structuur van ESC bookmaker kanshebbers verwachten.

 

De Nederlandse & Belgische inzendingen van 2020

Ook de Nederlanders & Belgen zijn weer beiden van de partij. Bij de Belgen kiest de nationale televisiezender (VRT) zelf de kandidaat, en mag Hooverphonic dit jaar (na 3 eerdere verzoeken te weigeren) de Belgische vlag vertegenwoordigen. De titel van het lied is ‘Release me’, en wordt momenteel volop gepromoot door de Belgische staat om Europa te veroveren.

Nederland: Jeangu Mcrooy – Grow

De vlag van Nederland

Ook Nederland ontbreekt niet in onze lijst, hoewel ze dit keer niet bij de meest verwachte winnaars behoren. Deze Surinamer heeft een heel rustig liedje waarin hij zingt over het verliezen van de controle. Neem niets persoonlijk, neem niets kwalijk, probeer het allemaal een beetje samen te houden wanneer je ouder wordt. Leuke boodschap, we worden natuurlijk allemaal een beetje ouder en hebben deze wijze woorden tegenwoordig heel hard nodig in tijden van moeilijkheid. Deze heel volwassen jongen leerde al wat lessen in zijn langdurige leven van 26 jaar. Kan deze moderne filosoof iets doen wat zelfs Nietzsche nooit kon verwezenlijken? Jawel, je wist het misschien zelf ook niet, maar het was altijd de grote droom van deze Duitse filosoof om het Eurosongfestival te winnen.

Wie waren de underdogs & outsiders?

Voor de eurovisie songfestival underdogs gaan we kijken naar landen zoals Bulgarije, Noorwegen en zelfs Australië.

Bulgarije: Viktoria

Bulgarije vlagOok al is het lied nog niet bekend, de Bulgaarse Viktoria zorgt voor soulful & catchy R&B songs. Het is misschien een beetje pop-achtig, maar valt best wel mee als relaxatie muziek. Tot zover wij horen gebruikt ze geen auto tune, wat ook mooi meegenomen is aangezien het meestal live moet gebeuren op het eurovisie songfestival. Bij gokken op outsiders zou je dan ook denken dat het belangrijk is om effectief ook te kunnen zingen. Vandaar dan dat we deze als outsider beschouwen ook, omdat de regel geldt; Hoe beter het lied? Hoe minder kans op winst.

Op verdere underdogs wordt het nog even wachten tot alle inzendingen bekend zijn. Momenteel beschikken we over een lijst met landen die nog niet volledig is.

 

Wedden op Eurovisie Songfestival 2021

Zoals je misschien al weet kan je het best bij Svenbet op het songfestival inzetten. Indien je liefst nog meer keuze hebt kan je ook even een kijkje nemen in ons sport bonus overzicht. Waar alle beste bonussen op een rij staan die je allemaal kan gebruiken tijdens eurovisie in Rotterdam.

Tips nodig om te wedden op ESC 2020? 

  • Speur onze nieuwsberichten af net voor het festival begint en wordt op de hoogte gehouden van de beste promo’s
  • Gebruik een bonus om meer winst te pakken
  • Zet in op landen met goede relaties met hun buren: Zoals je weet, Belgen & Nederlanders stemmen nooit op de Duitsers
  • Pak de allergrootste bonus op de markt! Krijg € 100 Bet365 bonus waar je trouwens ook kan storten met iDEAL