Hoe kan ik veilig online wedden?

fHoewel het nog altijd mogelijk is om in de winkel een lijstje in te vullen, komen er steeds meer online bookmakers op de markt. Veilig wedden op het internet is dan ook één van de belangrijkste facetten waar gokliefhebbers naar op zoek zijn.

Veilig wedden: Hoe en waar?

Wat zijn de beste manieren om jezelf in te dekken, en zeker te zijn dat je mogelijke winsten uitbetaald worden? Wij gingen op onderzoek, en delen meteen onze resultaten mee. We kunnen je reeds op voorhand zeggen dat alle bookmakers die over een Nederlandse licentie beschikken uitgebreid gescreend zijn door de kansspelautoriteit. Een bookmaker met een Nederlandse licentie is ook de enige legale plaats om weddenschappen te plaatsen voor mensen woonachtig in Nederland. Toch halen we graag even een paar punten aan.

6 tips om veilig online te wedden

Veiligheid bestaat helaas niet echter enkel over de legaliteit van de goksites in kwestie. We zullen het hebben over nog andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld je betaling & uitbetalingen, privacy en persoonlijke gegevens. En ook nog belangrijk dat je kijkt naar alle functies inzake verantwoord wedden die je kunnen helpen meer controle te krijgen over je hoeveelheid weddenschappen.

1. Licentie

Heel belangrijk is zoals gezegd licentie van de site in kwestie. Deze informatie vind je op elke serieuze bookmaker onderaan de site. Bookmakers met een licentie in Nederland tonen het ‘vergunninghouder kansspelautoriteit’ logo.

Ben je niet woonachtig in Nederland en wil je veilig online gokken? Andere licenties waar wij veel vertrouwen in hebben zijn de UK licentie, en de MGA (Malta Gaming Authority).

De enige licentie waar je een beetje op de reputatie van individuele bedrijven moet letten zijn deze uit Curacao. Sportsbooks met deze vergunningen zijn over het algemeen minder betrouwbaar, hoewel er nog altijd uitschuiters bij steken die via onze persoonlijke ervaringen heel correct werken.

2. Let op de algemene bonus voorwaarden

Bij elke bijna bookie krijg je tegenwoordig een bookmaker bonus. Wil je liever geen problemen krijgen tijdens een uitbetaling dan raden we je één ding hard aan. Lees de algemene voorwaarden! Elke site heeft anders algemene voorwaarden, en deze kan je altijd heel makkelijk lezen voor je de bonus aanvaard, aangezien deze altijd moet aanvaard worden met een “gelezen” kruisje.

Wat zijn sommige verrassingen waar je op moet letten bij bonussen?

 • Vaak zijn bonussen niet geldig voor een bepaalde betaaloptie.
 • Soms krijg je deze pas van een bepaald bedrag (20 EUR of meer)
 • Er zijn vaak rondspeelvoorwaarden mee betrokken
 • Soms is er sprake van een maximum bet bedrag dat je niet mag overschrijden
 • Systeemweddenschappen zijn vaak niet toegelaten
 • Handicap bets mogen vaak ook niet
 • Meestal kan je enkel op 1×2 bets inzetten, dus niet op tennis

3. Kies de veiligste optie voor te betalen en kies sites met een https protocol

Er zijn genoeg opties om mee te betalen, middelen zoals je bankrekening, iDEAL of Trustly zijn volgens ons nog altijd beter dan kredietkaarten. HTTPS: voor een website URL betekent ook dat deze beveiligd is, waardoor je bij online betalingen dus weer minder bang moet hebben om gehacked te worden. (hoewel dit altijd een mogelijkheid is, zelfs bij het afhalen van bij een bankautomaat)

4. Lees onze reviews over individuele goksites

Ben je niet zeker over een website? Doe zoveel mogelijk speurwerk en kijk online of er klachten tegen deze site zijn. Wij zijn voornamelijk geinteresseerd in bookmakers voor de lange termijn, vandaar dat we de zwarte schapen proberen zo hard mogelijk te vermijden.

Waar moet een goede site over beschikken? Dat kan je ook weer makkelijk vinden op onze beste bookmakers sectie.

5. Bekijk de sectie over verantwoord wedden 

Elk merk met een respectabele licentie moet informatie over verantwoord wedden op hun site hebben staan. Als je dit nergens makkelijk kan vinden op de hoofdpagina, dan moeten er al serieuze alarmbellen rinkelen.

Enkele maatregelen die je kan aanvragen indien je teveel hebt ingezet:

 • Je stortingslimiet aanpassen naar een lager bedrag per week of maand
 • Het aantal weddenschappen die je in totaal (bedrag in euro) kan plaatsen per periode
 • Een stopzetting van je account, zodat je niet meer kan inloggen voor een bepaalde periode

Sport goksites zijn natuurlijk wettelijk verplicht om verantwoordelijk wedden aanvragen serieus te nemen. Moest je vragen hierover hebben kan je altijd op elke bookmaker een link vinden naar tal van hulpzame sites inzake gokverslaving. (zoals onderaan de sportweddenschappen-bonus site ook)

6. Kies de beste betaalmethode

Sommige opties zijn veiliger dan andere, en dan heb je nog de verschillende soorten veiligheid. Is privacy voor jou belangrijk? Dan kan je best deze twee opties kiezen:

 • Crypto Bookmakers: Anonimiteit & snel betalen via een gedecentraliseerd systeem, dit zijn de twee pilaren waarop crypto leunt (Momenteel niet beschikbaar in Nederland).
 • Paysafe Bookmakers: Koop een voucher en gebruik deze ook anoniem super snel voor je online betalingen.

Wil je liever de traditionele kant op? Kies dan voor deze middelen:

 • Trustly Bookmakers: Via een tussenstap kan je rechtstreek via jouw bankrekening super veilig en snel zonder kosten storten. (Momenteel niet beschikbaar in Nederland).
 • iDEAL bookmakers: Bijna net hetzelfde als Trustly, hoewel dit enkel in Nederland wordt gebruikt. Trustly is internationaal overal bekend.