Ajax vs PEC Zwolle, nieuwe stap Ajax richting landstitel?

Jeroen van Veen
29. april 2022

Ajax komt steeds een stapje dichter bij de landstitel. Met nog vier wedstrijden te gaan staan de Amsterdammers vier punten voor op PSV. Toch is de titel met de huidige vorm lang geen zekerheidje. Kan Ajax tegen PEC een nieuwe stap zetten? Ajax – PEC Zwolle in de Eredivisie, 30 april 2022 om 21:00. Claim nu je Jack’s bonus en wedt op de laatste belangrijke wedstrijden van dit Eredivisieseizoen.

Ondanks de matige periode die Ajax beleeft is de ploeg nog steeds de absolute favoriet voor de titel. Dat heeft alles te maken met de vier punten voorsprong die de ploeg heeft op rivaal PSV. PSV moet nog tegen Feyenoord, dat de laatste jaren steevast te sterk is voor de Eindhovenaren, maar Ajax moet nog uit bij AZ en Vitesse, dus ook dat is niet zo’n makkelijk programma.

Blessures bij Ajax

Of Ajax deze wedstrijd over zijn sterkste opstelling kan beschikken is nog niet helemaal duidelijk. Keeper Remko Pasveer is weer bijna fit, maar deze wedstrijd lijkt nog te vroeg te komen. Of Lisandro Martinez en Noussair Mazraoui wel alweer terug zijn is ook niet duidelijk en datzelfde geldt over het lot van Steven Berghuis en Perr Schuurs die tegen NEC vorige week geblesseerd naar de kant moesten.

Maar wat nog belangrijker is, is dat de spelers die wel op het veld staan ook erg stroef spelen, de energie lijkt een beetje op en Ryan Gravenberch, Mazraoui en ook Andre Onana lijken met hun hoofd al bij een nieuwe club te zitten. Het kostte Onana zijn plaats in het doel als vervanger van Pasveer. Ook trainer Erik ten Hag heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hoewel hij zegt volledig met Ajax bezig te zijn, is hij met zijn gedachte waarschijnlijk ook al bij volgend seizoen, als hij bij Manchester United aan de slag gaat.

Met PEC Zwolle krijgen ze zeker geen makkelijke tegenstander, want PEC is in vorm. De ploeg staat nog steeds op een degradatieplaats, maar staat in de prestatielijst van 2022 op een verdienstelijke zesde plaats. Dat betekent dat de motivatie groot zal zijn. PEC wist echter nog nooit een competitiewedstrijd in Amsterdam te winnen en dat zal zorgen baren.

Inzetten op Ajax – PEC Zwolle bij Jack’s

Wil je wedden op deze wedstrijd, vindt dan je iDEAL bookmakers om je weddenschappen met iDEAL te kunnen betalen. Bij Jack’s bijvoorbeeld, krijg je een quotering van precies 1.12 voor een overwinning van Ajax, wat heel erg laag lijkt voor de huidige vorm van de Amsterdammers. De 21.00 voor een overwinning van PEC is dan veel interessanter. Ajax - PEC Zwolle odds

De kans dat PEC ook echt wint, is uiteraard niet zo groot, maar je kunt ook op de handicap inzetten. De laatste keer dat Ajax een competitiewedstrijd met meer dan twee doelpunten verschil won was begin februari en op de handicap PEC +3 krijg je alsnog een quotering van 1.85. Dat betekent dus dat een 2-0 nederlaag genoeg is om de weddenschap te winnen.

Er zijn ook bonus weddenschappen bij Jack’s en Jack’s Specials met verhoogde quoteringen. Je krijgt bijvoorbeeld een quotering van 4.50 als zowel Ajax, AZ als FC Twente hun competitiewedstrijden dit weekend winnen.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws