Feyenoord vs Olympique Marseille, allereerste halve finale Conference League

Jeroen van Veen
27. april 2022

In het eerste jaar van dit nieuw opgerichte Europese toernooi staat Feyenoord meteen in de halve finale tegen de nummer twee van Frankrijk, Olympique Marseille. Feyenoord – Olympique Marseille in de Conference League, 28 april 2022 om 21:00. Claim nu je Toto sportsbook bonus en wedt op de Rotterdammers.

Weg naar de halve finale Feyenoord en Marseille

Voor Feyenoord is het de eerste Europese halve finale sinds de UEFA-cup overwinning in het seizoen 2001/02 en de Rotterdammers staan er goed voor. Onder Arne Slot begon het seizoen al vroeg, met een voorronde van de Conference League tegen FC Drita. Nadat Feyenoord met moeite langs de Kosovaren ging, (0-0 in Kosovo en een zwaarbevochten 3-2 in Rotterdam met drie doelpunten van Guus Til) raakte de ploeg op stoom en werden er nog twee voorrondes, de groepsfase en daarna ook de volgende rondes tegen Partizan Belgrado en Slavia Praag overleefd, waardoor Feyenoord nu in de halve finale staat.

Olympique Marseille begon dit seizoen in de Europa League, maar de ploeg werd derde in een poule met Galatasaray en Lazio Roma, waardoor de Fransen door mochten in de Conference League. In de tussenronde was Marseille veel te sterk voor FK Qarabag, waarna ook FC Basel en Paok Saloniki aan de kant geschoven werden. Feyenoord zal vooral moeten uitkijken voor spelmaker Dimitri Payet. De voormalig Frans international is op zijn 35ste nog steeds een van de beste spelers in de Franse competitie. Hij kreeg in het weekend nog rust om zo fit mogelijk aan de aftrap te staan in Rotterdam. Of aanvaller Charles Bakambu er ook bij is, is nog de vraag. De spits van de Democratische Republiek Congo kampt met een lichte blessure en doet mogelijk niet mee.

Bij Feyenoord is de vraag met name of Guus Til op tijd terug is voor deze wedstrijd. De ploeg heeft zeker niet de beschikking over Jens Toornstra en de spoeling op het middenveld zou wel eens dun kunnen zijn als Til deze wedstrijd ook mist. Het noopte trainer Slot er van het weekend toe om Bryan Linssen op het middenveld uit te proberen. En dat zou ook in deze wedstrijd weer het geval kunnen zijn. Justin Bijlow is er zeker nog niet bij en daarom staat Ofir Marciano weer in het doel.

Gokken op Feyenoord – Olympique Marseille

De beste bookmakers Nederland vinden dat er niet veel verschil zit tussen de kansen op succes van beide ploegen. Bij Toto is Feyenoord de favoriet om in eigen huis de zege op te strijken met quoteringen van 2.18 voor een Feyenoord overwinning en 3.20 voor een overwinning van Olympique Marseille.  De Fransen zijn volgens Toto echter de lichte favoriet om de finale te halen, want voor een finaleplaats van Marseille krijg je 1.80 tegen 1.95 voor de Rotterdammers.

Feyenoord - Olympique Marseille odds

De bookmaker biedt ook verhoogde quoteringen voor deze wedstrijd, want voor meer dan 3.5 doelpunten biedt Toto 3.25 en met de vorige wedstrijden van Feyenoord in het achterhoofd lijkt dat een interessante quotering. Als de eerste goal van de wedstrijd door Payet gescoord wordt, krijg je daar een verhoogde quoteringen van 8.00 voor.

 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws