AZ vs FC Twente, subtopper om de vierde plaats

Jeroen van Veen
11. maart 2022

In de competitie is AZ al maanden ongeslagen en is het vanuit de middenmoot opgeklommen naar de vierde plaats. Dat is één plek boven Twente, dat met een overwinning op een gelijk aantal punten kan komen.  AZ – FC Twente in de Eredivisie, 13 maart 2022 om 20:00.

Opmars AZ 

Na de matige seizoenstart leek de druk op de positie van trainer Pascal Jansen toe te nemen. AZ was dan weliswaar veel sterkhouders kwijtgeraakt, de ploeg presteerde alsnog ver onder verwachting en stond zelfs  kortstondig op een degradatieplaats. Het seizoen was echter nog lang en er was geen paniek en dat bleek maar goed ook, want de laatste competitienederlaag was begin november bij Feyenoord. Sindsdien werd er elf keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. AZ heeft zelfs nog een hele kleine kans op de landstitel. 

Dat AZ kampioen wordt verwacht eigenlijk niemand, want de achterstand van negen punten op Ajax en zeven punten op PSV is groot, maar de ploeg kruipt langzaam dichter bij de topploegen en heeft nog maar een punt achterstand op Feyenoord. Het matige spel dat vertoond wordt, geeft de fans echter weinig vertrouwen op een goede afloop. 

Tegen Twente heeft Jansen behalve op het middenveld een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. Fredrik Midtsjo en Jordy Clasie zijn nog vraagtekens. De Noor moest de Conference League wedstrijd tegen zijn landgenoten van FK Bodo-Glimt (2-1 nederlaag) al missen en het is nog de vraag of hij wel op tijd fit is voor de ontmoeting met Twente en Clasie haakte vlak voor de wedstrijd tegen de Noren af vanwege ziekte. AZ zal ook met een vervelend gevoel uit Noorwegen teruggereisd zijn. Tot in de blessuretijd stond het nog 1-1, toen een totaal onterecht gegeven penalty alsnog een nederlaag betekende. 

Bij de bezoekers is Mees Hilgers er nog steeds niet bij. Het jeugdproduct kwam als vervanger van de langdurig geblesseerde Kik Pierie het elftal in, maar bleek een absolute sensatie te zijn. Vorige maand raakte hij echter geblesseerd aan zijn lies en hij is er nog niet bij. Voor de rest heeft ook Ron Jans een fitte selectie tot zijn beschikking. 

Odds AZ vs FC Twente bij BetCity

Bij de Nederlandse bookmakers is AZ de duidelijk favoriet voor de overwinning en bij BetCity kun je daarop verantwoord gokken. Dat is ondanks de twijfelgevallen op het middenveld en de zware wedstrijd in het Noorden van Noorwegen en daar ligt misschien een interessante kans als je op FC Twente wilt wedden. AZ - FC Twente odds

Een overwinning van de bezoekers levert, met een BetCity bonus zelfs, een quotering van 5.75 op, terwijl een overwinning van AZ 1.60 waard is. Als je denkt dat het risico van een weddenschap op een overwinning van Twente wat groot is, kun je ook op een dubbele kans Twente/gelijkspel wedden voor een quotering van 2.43. 

AZ scoort dit seizoen een stuk minder makkelijk dan vorig jaar en FC Twente speelt ook meestal vanuit een gesloten verdediging, dus is de verwachting dat er niet veel doelpunten gaan vallen. Voor minder dan 3.5 doelpunten krijg je een quotering van 1.41, maar van minder dan 2.5 goals is die met 2.10 een stuk interessanter. 

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.