Ajax vs Benfica, gaat Ajax naar kwartfinale Champions League?

Jeroen van Veen
15. maart 2022

Voor Ajax staat na wat moeizame weken de belangrijke return in de achtste finale Champions League op het programma, na de 2-2 in Portugal gaat de winnaar van deze wedstrijd door in het miljardenbal. Ajax – Benfica in de Champions League, 15 maart 2022 om 21:00. 

De Amsterdammers kijken al weken naar deze wedstrijd uit. Ze hadden het in Portugal al in de eerste helft kunnen beslissen, maar een aantal goeie kansen waren bij een 1-2 stand niet aan ze besteed, waarna Benfica liet zien dat ze zich niet zomaar aan de kant laten schuiven. Een half uur lang lag de verdediging van Ajax zwaar onder vuur, waarna de onvermijdelijke 2-2 ook viel. 

Verdediging zorgenkindje Ajax

Die verdediging is precies waar bij Ajax de zorgen zijn in de aanloop naar deze wedstrijd. Noussair Mazraoui en Jurriën Timber zijn al weken niet helemaal fit en misten daarom een aantal wedstrijden. Van beide wordt verwacht dat ze er in deze wedstrijd gewoon bij zullen zijn en dat is nodig ook. Vervangers Perr Schuurs en Devyne Rensch pakten het niet goed op, waardoor de ploeg in de laatste drie competitiewedstrijden liefst zes tegendoelpunten kreeg. 

Afgelopen weekend was ook Edson Álvarez er niet bij, maar dat was uit voorzorg. Bij een gele kaart zou de Mexicaan de klassieker tegen Feyenoord moeten missen en dat wilde Erik ten Hag voorkomen. De verdedigende middenvelder is er tegen Benfica echter gewoon bij en dat zal nodig zijn om veel vuil werk op te knappen.

Benfica lijkt grotendeels compleet te zijn. De ploeg mist nog een aantal lang geblesseerden zoals Lucas Verissimo, maar zal waarschijnlijk met dezelfde elf aantreden als in Lissabon drie weken geleden. 

Wedden op Ajax vs Benfica bij Toto

Bij de Nederlandse bookmakers is Ajax de grote favoriet op plaatsing voor de kwartfinale van het miljardenbal. Voor een overwinning van Ajax krijg je bij Toto een quotering 1.41, terwijl die voor een overwinning van Benfica op 6.35 ligt. De bookmaker vindt ook dat de kans levensgroot is dat Ajax zich plaatst voor de kwartfinales, want de quotering daarvan ligt op 1.20, tegen 4.10 voor de Portugezen.  Ajax vs Benfica odds

Ajax staat dit seizoen garant voor doelpunten en krijgt er de laatste tijd ook meer tegen, alhoewel dat niet met de vaste verdediging was. Nu lijkt die echter wel op zijn sterkst te zijn, dus dat vermindert de kans op doelpunten iets. Toch is het interessant om op het aantal doelpunten te wedden, want tegen de ‘oude’ en wat trage verdediging van Benfica met Nicolas Otamendi en Jan Vertonghen (beide 34) zal er waarschijnlijk weer ruimte komen. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je dan ook maar 1.31 aangeboden. Voor minimaal 3.5 doelpunten wordt dat al wat interessanter met 1.79, maar toch is ook die quotering nog relatief laag. 

Omdat Portugese ploegen er om bekend staan wedstrijden dood te kunnen maken, iets waar bijvoorbeeld PSV eerder dit seizoen in de voorronde van de Champions League al mee te maken had, kan het ook een wat saaie wedstrijd worden. Als er minder dan 3.5 doelpunten vallen krijg je daarom een quotering van 1.91 en voor minder dan 2.5 doelpunten ligt die op 3.15. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws