Grand Prix van Bahrein, Verstappen rijdt eerste GP als wereldkampioen

Jeroen van Veen
17. maart 2022

# Ad – Ruim drie maanden na de krankzinnige ontknoping van vorig seizoen, waarin Max Verstappen in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi de wereldtitel opeiste, zijn de hoofdrolspelers klaar voor een nieuw seizoen. De Grand Prix van Bahrein, zondag 20 maart om 16:00.

Het nieuwe Formule 1 seizoen staat op het punt van beginnen en dat betekent dat ook het wedden op Formule 1 weer in volle kracht losgaat. Bet365 speelt daarop in met leuke weddenschappen en interessante quoteringen

Het was een woelige winterperiode, waarin het lang onduidelijk was of Lewis Hamilton wel terug zou komen, na het controversiële einde van vorig seizoen en met veel nieuwe regels voor de auto’s. Maar Hamilton is er gewoon weer bij en het wordt interessant om te zien hoe alle coureurs er in dit nieuwe seizoen voor staan. 

Testdagen in het voordeel van Red Bull en Ferrari

In de laatste testdagen in Bahrein vorige week zagen vooral de Red Bull van Max Verstappen en de Ferrari’s van Carlos Sainz en Charles Leclerc er goed uit. De Mercedessen van Hamilton en George Russell leken de ideale afstelling nog niet te hebben gevonden en de auto leek flink te hobbelen. De coureurs van Mercedes manoeuvreerden zich direct in de rol van underdog voor deze GP, maar daar geloofde Verstappen weinig van. 

Toch wordt Verstappen ook door de Nederlandse bookmakers als favoriet aangewezen voor de GP-overwinning. Bij Bet365 krijg je voor een overwinning van Verstappen een quotering van 2.87 aangeboden. Lewis Hamilton staat daar met 3.50 nog vlak bij en de Ferrari’s van Charles Leclerc op 6.00 en Carlos Sainz, met 8.50, zitten er veel dichter op dan bij de races van vorig seizoen. 

Russell staat er met 11.00 ook nog redelijk in de buurt, maar dan valt er een groot gat naar Verstappen’s teamgenoot Sergio Pérez met 23.00 en de rest. Als het gaat om de kwalificatie is de volgorde hetzelfde, maar hier wordt Verstappen een grotere kans op succes toegedicht met een quotering van 2.37. 

Verhoogde quoteringen GP van Bahrein bij Bet365

GP Bahrein odds
© Bet365 – screenshot 16/03/2022: odds onderhevig aan verandering.

Bet365 biedt daarnaast ook nog een aantal verhoogde quoteringen aan voor deze GP. De eerste vrije training is al op vrijdagmiddag, en er is een verhoogde quotering van 3.00 beschikbaar als de Nederlander daar het snelste is. Fernando Alonso staat voor deze GP als achtste ingeschaald op het gebied van kanshebbers achter de Red Bulls, Mercedessen, Ferrari’s en teamgenoot Lando Norris. Als je echter denkt dat de 40-jarige coureur boven verwachting presteert met een plek in de top zes, krijg je daar een verhoogde quotering van 4.33 voor.

Voor de snelste raceronde van Verstappen is er ook een verhoogde quotering van 2.50 beschikbaar en denk je dat George Russell tegen de verwachting in dit jaar wereldkampioen wordt, krijg je daar bij Bet365 op dit moment een verhoogde quotering van 10.00 voor. Wat verder nog opvalt, is dat Haas, ondanks het wegvallen van hun grote Russische sponsor er een stuk beter op lijkt te staan dan vorig seizoen. Mick Schumacher en Nikita Mazepin eindigden vorig seizoen steevast achterin het veld, maar van Schumacher en Kevin Magnussen (de vervanger van Mazepin) wordt dit jaar een stuk meer verwacht. Voor een top zes plek voor Schumacher in Bahrein  krijg je een quotering van 8.00. Dat en nog veel meer mogelijkheden voor legaal wedden op Formule 1 vindt je bij Bet365.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws