Real Madrid vs Barcelona, clasico tussen Real en vernieuwd Barcelona

Jeroen van Veen
18. maart 2022

Beide ploegen zijn dit jaar kwartfinalist in Europa, maar Barcelona dit jaar een niveautje lager na een matig 2021. Toch lijkt de ploeg weer terug, kunnen ze dat ook laten zien tegen Real Madrid? Real Madrid – Barcelona in de Primera Division, 20 maart 2022 om 21:00 en Jack’s pakt uit met de clasico.

Real Madrid heeft een prima seizoen met Carlo Ancelotti aan het roer, de ploeg lijkt zonder problemen op het kampioenschap af te stevenen en plaatste zich vorige week op spectaculaire wijze ten koste van Paris Saint Germain voor de kwartfinale van de Champions League. 

Barcelona daarentegen heeft het zwaar dit seizoen. Vooral voor de winterstop draaide de ploeg voor geen meter en de titel kon al gauw uit het hoofd gezet worden. Ronald Koeman werd vervangen door Xavi en er werden in de winterstop een aantal gerichte aankopen gedaan en sindsdien is het voetbal dat op de mat gelegd wordt al een stuk beter. De ploeg won de meeste wedstrijden en plaatste zich voor de kwartfinale van de Europa League. Dat het allemaal nog niet zo vanzelf gaat, liet de ploeg zien tegen Galatasaray. 

Barcelona en Real Madrid met grotendeels fitte groep 

Barcelona moest in de return een achterstand goedmaken en plaatste zich uiteindelijk met de hakken over de sloot ten koste van de Turken. Naast de aankopen lijkt ook eindelijk het blessureleed achter de ploeg te liggen. Ansu Fati is er nog steeds niet bij, maar onder andere Pedri, Gerard Pique, Memphis Depay, Ronald Araujo en Eric Garcia zijn inmiddels weer helemaal fit, waardoor Xavi nu een stuk ruimer in de keuzes zit. Serginho Dest moest er tegen Galatasaray nog wel geblesseerd af, maar sinds Dani Alves terug is zit Dest in de competitie meestal op de bank. 

Ook Ancelotti werkt met een redelijk fitte groep naar deze wedstrijd toe. Er waren nog wel wat zorgen om de fitheid van Eder Militao en Rodrigo, maar de Brazilianen kunnen gewoon meedoen. De grootste zorgen zijn rondom Karim Benzema. De Franse aanvoerder, met drie doelpunten bijna eigenhandig verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSG kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Mallorca en is nog een twijfelgeval, terwijl Ferland Mendy er sowieso niet bij is. 

Wedden op de clasico bij Jack’s

Jack’s heeft een aantal leuke weddenschappen met verhoogde quoteringen voor deze wedstrijd met hun Specials. Zo krijg je een quotering van 4.00 voor een overwinning van Barcelona in het Bernabeu. Real Madrid is echter de favoriet op de overwinning bij de Nederlandse bookmaker, want waar de oorspronkelijke quotering van Barcelona op 3.30 ligt, staat die van de Koninklijke op 2.10. Ook voor Real Madrid is er echter een Special beschikbaar, want als Benzema deze wedstrijd haalt en ook nog eens het doel vindt, krijg je daar 3.50 voor. Real Madrid vs Barcelona odds

Mocht Benzema er niet bij zijn, dan zullen alle ogen op Vinicius Junior gericht zijn. De Braziliaanse vleugelaanvaller is al het hele seizoen in topvorm en voor een overwinning van de Koninklijke met een doelpunt van Vinicius krijg je een Special van 5.25.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws