Ajax vs Feyenoord, Klassieker belangrijk in titelstrijd

Jeroen van Veen
19. maart 2022

Waar Ajax deze week een fikse domper te verwerken kreeg door op een vervelende manier uitgeschakeld te worden in de Champions League, plaatste Feyenoord zich in de aanloop naar de Klassieker met speels gemak voor de kwartfinale van de Conference League. Ajax – Feyenoord in de Eredivisie, 20 maart 2022 om 14:30.

Champions League avontuur Ajax weer voorbij

Het was het nieuws van de week, Ajax domineerde vrijwel de hele wedstrijd tegen Benfica, maar kreeg bij een spaarzame kans van Benfica het deksel op de neus. In tegenstelling tot de wedstrijd in Portugal creëerde Ajax nu veel minder kansen, maar het verdiende op basis van het veldoverwicht toch veel meer dan de tegenstander, totdat Darwin Nuñez met het hoofd een vrije trap tot doelpunt verwerkte. Het was één van de weinige momenten dat Benfica zich op de helft van de tegenstander bevond, maar het was voldoende om Amsterdam in rouw te dompelen. 

Feyenoord daarentegen gaat met een beter gevoel deze wedstrijd. De Rotterdammers hadden weinig moeite met Partizan Belgrado, dat uiteindelijk met een totaalscore van 8-3 aan de kant geschoven werd. Wat niet in het voordeel van Feyenoord spreekt is dat de ploeg donderdag nog in actie kwam en daardoor twee dagen minder hersteltijd had dan de Amsterdammers. 

Op fysiek vlak lijken de Amsterdammers ongeschonden uit de Champions League wedstrijd gekomen te zijn. Jurriën Timber, Noussair Mazraoui en Edson Alvarez hadden allen met fysiek ongemak te maken in de aanloop naar de wedstrijd tegen Benfica, maar ze waren allen gewoon beschikbaar en lijken ook deze wedstrijd als vertrouwd te gaan spelen. Toch lijkt de verdediging de laatste tijd wat minder stabiel en dat zou te maken kunnen hebben met André Onana. De keeper is weer terug in het team door de lange blessure van Remko Pasveer, maar maakt een wat onrustige indruk. Ook tegen Benfica zat hij bij het doelpunt helemaal mis.

Ook Feyenoord mist zijn eerste keeper, want Justin Bijlow is voorlopig uitgeschakeld door opnieuw een blessure. Zijn vervanger Ofir Marciano heeft tot nog toe nog geen heel zekere indruk achtergelaten en dus is dat een flinke aderlating voor de Rotterdammers. Ook Gernot Trauner miste de wedstrijd tegen Partizan, maar de kans dat de Oostenrijker er tegen Ajax weer bij is, lijkt redelijk groot. 

Wedden bij BetCity

Wedden op de Klassieker bij BetCity

Er zijn uiteraard talloze weddenschappen beschikbaar bij BetCity. Ze hebben namelijk een Speel Slimmer weddenschap voor deze Klassieker. Zo krijg je een verhoogde quotering van 6.00 voor een doelpunt van Cyriel Dessers van binnen het 16 meter gebied. De spits is dit seizoen veelvuldig invaller, maar profiteerde van de blessure van Bryan Linssen en scoorde in elk van de laatste vier wedstrijden.

Odds Ajax Feyenoord maart 2022

Of de Belg mag blijven staan is nog de vraag, want Linssen is weer helemaal terug. Met of zonder Dessers, Ajax is voor de Nederlandse bookmaker de grote favoriet op de overwinning. De laatste jaren is Ajax heer en meester tegen Feyenoord en ook deze keer krijg je een quotering van 1.46 voor een overwinning van de gastheer, tegen 6.50 voor een overwinning van Feyenoord. 

De keepersproblemen van beide ploegen kunnen ook invloed hebben op het aantal doelpunten in deze wedstrijd, want voor meer dan 3.5 doelpunten krijg je bijvoorbeeld een quotering van 2.07 aangeboden. Verwacht je echter net zoals eerder dit seizoen een saaie bedoening waar beide ploegen geen risico’s nemen, dan kun je ook op minder dan 2.5 doelpunten wedden voor een quotering van 2.95. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.