Premier League of Darts in Ahoy, pakt van Gerwen in eigen huis zege?

Jeroen van Veen
23. maart 2022

Op donderdag gaat Michael van Gerwen in Rotterdam op zoek naar succes in de zevende avond van de Premier League of Darts. De Nederlander begint als koploper in eigen land. De zevende ronde Premier League of darts in Ahoy, Rotterdam, 24 maart 2022 vanaf 20:00. 

Mighty Mike van Gerwen is in eigen land de favoriet voor de zege na een aantal goeie weken, dus kun je weer wedden op darts. Bij Toto kun je een aantal leuke weddenschappen vinden waar we later verder op in gaan, met een Toto Bonus.

Dit seizoen van de Premier League heeft 17 speeldagen en veruit de meeste daarvan zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het circuit wijkt twee keer uit naar het Europese vaste land en daarvan is Rotterdam veruit de belangrijkste, want daar speelt de vijfvoudig winnaar een thuiswedstrijd. Na zes speelrondes staat van Gerwen ook weer bovenaan de ranglijst. 

De Vlijmenaar had een matige start van het toernooi, dat dit jaar in een gloednieuw format afgewerkt wordt. Elke ronde begint met vier kwartfinales en de winnaars krijgen twee punten. De twee winnaars van de halve finale krijgen nog een punt en de eindwinnaar krijgt in totaal vijf punten. 

Als winnaar van speelronde vier en vijf maakte van Gerwen de sprong naar de koppositie en dat was een mooie opsteker na een matige start van het seizoen. In de kwartfinale van speelronde zeven in Ahoy neemt de Nederlander het op tegen Michael Smith. Smith pakte eerder deze week de derde plaats op de Order of Merit af van de Nederlander, dus staat er veel op het spel. 

De finalist van het WK van eerder dit jaar wordt in Rotterdam echter gezien als de duidelijke underdog. Voor een overwinning van Michael van Gerwen krijg je bij Toto een quotering van 1.54 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van Smith op 2.51 ligt. Vorige week in Nottingham stond Smith nog in de finale, die hij van Gary Anderson verloor, maar in het hol van de leeuw is van Gerwen de duidelijke favoriet voor de Nederlandse bookmakers

Wedden op darts bij Toto

Van Gerwen favoriet voor eindzege Ahoy

Mighty Mike is ook de favoriet voor de overwinning van deze Premier League avond in eigen land, met een quotering van 4.00 houdt hij de Schotse nummer één van de wereld Peter Wright net achter zich met 4.50. De wereldkampioen van vorig jaar, Gerwyn Price volgt daarna met een quotering van 5.50 voor de overwinning in Ahoy.

Van Gerwen vs Smith odds

De wedstrijd van Smith en van Gerwen is de laatste kwartfinale, die om 21:40 begint. Om 20:10 begint het toernooi met Wright tegen James Wade, waar de Schot, die tweede staat in het Premier League klassement, de torenhoge favoriet is voor de overwinning. Daarna volgt Anderson tegen Joe Cullen. De welshman is na een goed begin met een finaleplaats op dag twee ver weggezakt is en staat nu helemaal onderaan de ranglijst. Vlak voor de wedstrijd tussen van Gerwen en Smith komt Price aan de oche voor zijn wedstrijd tegen Jonny Clayton, die op een verdienstelijke derde plaats staat na zes van de 17 speelrondes.

 

 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws