Grand Prix van Saudi-Arabië, kan Ferrari kunststukje herhalen?

Jeroen van Veen
25. maart 2022

# Ad – De seizoensstart in Bahrein was niet zoals verwacht voor Verstappen, maar zeven dagen later krijgt hij direct een herkansing op het circuit waar vorig jaar de een-na-laatste GP van het jaar gereden werd. De GP van Saudi-Arabië, zondag 27 maart om 18:00.

De terugkeer van de Formule 1 in het nieuwe seizoen liep uit op een deceptie voor Max Verstappen. De Nederlander was de hele race in een verbeten gevecht met Charles Leclerc, dat de Monegask in zijn voordeel leek te beslissen. Toch leek Verstappen met een tweede plaats geen slechte zaken te doen tot de Red Bull niet meer door kon en de pitstraat in moest. 

Omdat ook teamgenoot Sergio Pérez het einde niet haalde, eindigden de Ferrari’s op één en twee en kwam Lewis Hamilton met zijn Mercedes toch nog onverwacht op het podium terecht. Achter de tweede Mercedes van George Russell eindigde Kevin Magnussen op een prachtige vijfde plaats. De Deen zou in eerste instantie niet eens meedoen dit seizoen, maar nadat Haas zich van Nikita Mazepin ontdeed vanwege de oorlog in Oekraïne kwam er op het laatste moment alsnog een stoeltje vrij. Magnussen greep de kans met beide handen aan. 

Het was voor Verstappen dus geen goed weekend, maar er waren ook genoeg positieve punten voor de Nederlander. De Red Bull deed de hele race  mee voor de winst en dat was bijvoorbeeld veel beter dan de Mercedes van Hamilton, die moeite had het tempo bij te benen en uiteindelijk erg tevreden mocht zijn met de derde plaats. 

Of de krachtsverhoudingen in Saudi-Arabië hetzelfde zijn valt nog te bezien. Vorig jaar was Mercedes duidelijk sterker op het snelle circuit en als de Duitste renstal een deel van de problemen van het schudden van de auto  kan oplossen, zullen ze ongetwijfeld weer dichter bij de koplopers zitten. 

Leclerc en Verstappen favoriet in Djedda 

Toch is de verwachting dat Mercedes het gat in een week niet kan dichten en daarom zijn voor deze race Leclerc en Verstappen de favorieten. Bij Bet365 kun je legaal wedden. De bookmaker schat de kans van de Monegask iets hoger in met 2.37, maar Verstappen staat kort daarachter met 2.50. Na de Ferrari van Sainz (7.00), komen we Hamilton als vierde favoriet tegen met een quotering van 11.00. Het is dus duidelijk dat de kaarten dit seizoen anders geschud zijn dan vorig seizoen. 

Quoteringen Grand Prix Saudi Arabie 03 2022
©Bet365 – Screenshot 25-03-2022 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Bij Bet365 zijn er ook een aantal weddenschappen met verhoogde quoteringen beschikbaar voor deze GP. Als beide Red Bull’s op het podium eindigen, krijg je een verhoogde quotering van 4.00 aangeboden. Verstappen wordt dus vrijwel gelijk met Leclerc aangemerkt voor het winnen van deze wedstrijd, maar wedden op de Nederlander wordt interessanter met een verhoogde quotering van 2.70. Als hij naast de winst ook nog eens de snelste raceronde rijdt, krijg je daar liefst 7.00 voor.

Kevin Magnussen deed het vorige race dus fantastisch. Hij is nog wel duidelijk langzamer dan de Ferrari’s, Mercedessen en Red Bull’s, maar was wel de best of the rest en met één uitvaller uit dat rijtje zou hij dan al in de top zes komen. Ook nu is hij de zevende favoriet met een quotering van 2.25 voor een positie in de top zes. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws