Ierland vs België, jongelingen Rode Duivels in aanloop naar WK

Jeroen van Veen
25. maart 2022

Waar Nederland met Denemarken en Duitsland twee toppers tegenkomt in aanloop naar het WK in Qatar, moet België het een stuk minder weerstand doen met eerst Ierland en later Burkina Faso. Ierland – België, oefeninterland, 26 maart 2022 om 20:45. 

België ging met groot gemak door de WK-kwalificatie heen. Een groep met Wales en Tsjechië als beste tegenstanders bleek geen enkel probleem en dus plaatsten de Rode Duivels zich met nog een wedstrijd te gaan voor het WK in Qatar. Bij BetCity kun je interessante quoteringen vinden voor deze wedstrijd, al krijg je een interessante welkomstbonus voor nieuwe spelers bij een andere oefeninterland, namelijk bij Nederland – Denemarken. 

Bij België missen er nogal wat spelers, maar het nieuwtje is toch wel de nieuwe positie voor Thomas Vermaelen. De verdediger 85-voudig international van de Rode Duivels heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar heeft het nationale team nog geen gedag gezegd. De 36-jarige Vermaelen gaat vanaf dit moment namelijk verder als assistent van bondscoach Roberto Martinez en zal voor het eerst in die hoedanigheid op de bank zitten tegen Ierland. 

Martinez heeft voor deze wedstrijden een andere aanpak gekozen, want hij heeft alleen internationals geselecteerd die op minder dan 50 interlands staan. Dat betekent dus dat sterren zoals Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Romelu Lukaku er deze keer niet bij zijn. Voor de jonge garde betekent dat een ultieme kans zich te laten zien in de aanloop naar het WK in Qatar. 

Het meest ervaren lid van de selectie is Simon Mignolet. De 34-jarige keeper van Club Brugge speelt al jaren tweede viool achter Courtois, maar bij afwezigheid van de keeper van Real Madrid mag hij normaal gesproken opdraven. Of hij deze wedstrijd ook gaat starten is echter nog niet duidelijk van ook Tomas Kaminski en Matz Sels maken aanspraak op die plek. 

Ierland haalde het WK niet. In een zware groep met onder andere Portugal en Servië eindigde de ploeg als derde en dus moet de ploeg het eindtoernooi komende november op tv volgen. 

Wedden bij BetCity

Odds voor Ierland – België

De Belgen missen dus al hun topspelers, maar dat blijkt amper uit de quoteringen bij BetCity, want bij de Nederlandse bookmaker is België nog steeds de absolute favoriet met een quotering van 1.55. Ierland heeft natuurlijk maar weinig echte toppers, maar de quotering van 7.00 in eigen huis lijkt wat aan de hoge kant. Matt Doherty, rechtsback van Tottenham Hotspur is waarschijnlijk de bekendste speler bij de Ieren. 

Ierland - Belgie odds

Als je België ook met Thorgan Hazard, Leandro Trossard, Leander Dendoncker en Union Saint-Gilloise smaakmaker Dante Vanzeir een maatje te groot acht voor Ierland, maar denkt dat het verschil klein zal zijn, kun je ook op de handicap wedden. Ierland +1 geeft namelijk een quotering van 2.45, in dat geval hebben de Ieren voor jouw weddenschap genoeg aan een gelijkspel. Bij Ierland +2 is een nederlaag met maximaal één doelpunt nog genoeg en dat levert je 1.42 op. 

Je kunt ook voor een doelpunt voor het talent van Club Brugge Charles de Ketelaere gaan. De jonge aanvaller vindt in België als valse nummer negen makkelijk het net en bij de Rode Duivels zou je dat 3.20 opleveren. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.