Nederland vs Denemarken, rentree Eriksen bij oefeninterland Nederland

Jeroen van Veen
25. maart 2022

In de aanloop naar het WK in Qatar heeft de KNVB een aantal goede tegenstanders gestrikt om tegen te oefenen. Dinsdag komt Duitsland op bezoek, maar aanstaande zaterdag komt eerst Denemarken naar de Johan Cruijff Arena. Nederland – Denemarken, oefeninterland, 26 maart 2022 om 20:45. 

Terugkeer Cristian Eriksen

Ondanks dat er niets op het spel staat, wordt dit waarschijnlijk een speciale interland voor Denemarken, want het markeert de terugkeer van Cristian Eriksen bij het Deense nationale elftal. De nummer tien is er in het stadion waar hij jarenlang voor Ajax speelde voor het eerst weer bij na het angstaanjagende incident tijdens het EK van vorig jaar. Toen stortte de spelmaker uit het niets ter aarde en moest hij nog op het veld gereanimeerd worden. Eriksen was ruim een half jaar uit de roulatie, maar herstelde wonderwel en heeft bij Brentford inmiddels zijn rentree gemaakt. 

Hoewel hij pas net terug is was dat voor bondscoach Kasper Hjulmand ruimschoots voldoende om hem weer bij het nationale team te halen. Nu is het vooral een eerbetoon aan de spelmaker, maar Eriksen wil in de aanloop naar het WK ook weer belangrijk worden voor het nationale team. In de tussentijd heeft het voetbal natuurlijk niet stil gestaan en Denemarken is een tegenstander van niveau. De halve finalist van het EK ging vrijwel foutloos door de kwalificatiereeks en het was het eerste Europese land dat zich voor het WK plaatste met negen overwinningen in de eerste negen wedstrijden. 

Die kwalificatie ging Nederland een stuk lastiger af. Nederland verloor de eerste wedstrijd in Turkije en liep vanaf dat moment lang achter de feiten aan. Omdat de Turken en Noorwegen ook regelmatig punten lieten liggen had het Nederlands elftal met nog een wedstrijd voor de boeg de kans om zich tegen Montenegro al te plaatsen, maar liet het op onbegrijpelijke wijze een 0-2 voorsprong glippen. Een paar dagen later moest Nederland het thuis tegen Noorwegen afmaken en een moeizame overwinning was voldoende om het grote doel te halen, een plek op het WK in Qatar. 

Wedden op Nederland – Denemarken bij Jack’s

Bij Nederland komt er in ieder geval één debutant in actie. Bondscoach Louis van Gaal heeft al bevestigd dat Mark Flekken op doel zal staan, vanwege het ontbreken van Justin Bijlow en Jasper Cillessen. De doelman van SC Freiburg lijkt een grote onbekende, want hij heeft nooit in Nederland gespeeld, maar in Duitsland is hij na Manuel Neuer de minst gepasseerde doelman. Nederland vs Denemarken odds

Jack’s heeft een Special in petto voor deze wedstrijd, want voor een Nederlandse overwinning met twee doelpunten van Memphis Depay krijg je een verhoogde quotering van 12.00 aangeboden. Oranje is de favoriet bij de Nederlandse bookmaker, want voor een overwinning van Nederland in de Johan Cruijff Arena krijg je een quotering van 1.86 aangeboden, terwijl die voor een Deense overwinning op 4.30 staat. In oefenwedstrijden zijn gelijke spelen ook nooit zo’n punt voor ploegen, dus dat kan ook een interessante optie zijn voor 3.55. 

De Nederlandse man in vorm de laatste tijd is Arnaud Danjuma. De aanvaller van Villarreal lijkt samen met Memphis in een tweespitsensysteem aan de aftrap te staan. Een doelpunt van Danjuma levert je deze wedstrijd 3.90 op. 

 

 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws