AZ vs Feyenoord, Slot opnieuw tegen zijn oude club

Jeroen van Veen
26. februari 2022

Na een Europese week waarin beide clubs nog niet in actie hoefden te komen neemt het Feyenoord van Arne Slot het in Alkmaar op tegen AZ. AZ – Feyenoord in de Eredivisie, 27 februari 2022 om 12:15. 

Vroeg op de zondagmiddag staat meteen een topper in de Eredivisie op het programma tussen AZ en Feyenoord. Begin november van afgelopen jaar was Feyenoord in eigen huis met 1-0 te sterk in een wedstrijd waarin Feyenoord veel beter was, maar dat kan deze keer zomaar anders zijn, want dat was ook de laatste nederlaag van AZ. 

AZ is namelijk met een fantastische reeks bezig, want sinds de wedstrijd tegen Feyenoord werden er al 17 officiële wedstrijden op rij niet meer verloren. Zowel PSV en Ajax werden in hun eigen huis aan de kant gezet en dus is AZ opgeklommen naar de vierde plaats, zes punten achter de Rotterdammers. Beide ploegen komen donderdag in actie in de achtste finale van de Conference League, na in hun poule als eerste geëindigd te zijn. 

AZ en Feyenoord proberen aansluiting met top te behouden

In die periode is het voetbal van AZ niet heel veel beter geworden, maar de ploeg is vooral veel georganiseerder geworden, waardoor ze maar weinig tegendoelpunten krijgen en weer konden aanhaken met de topploegen. In de tussentijd is Feyenoord onverminderd goed gebleven. Met zes punten achterstand op koploper Ajax en maar één punt op PSV is de ploeg nog in de strijd voor de titel en met vier gewonnen wedstrijden op rij is de vorm ook in orde. 

Bij Feyenoord zijn de voornamelijk wisselspelers Reiss Nelson, Cyriel Dessers and Philippe Sandler waarschijnlijk nog niet beschikbaar, maar AZ lijkt zonder zorgen met een complete selectie naar deze wedstrijd toe te werken. Man in vorm bij Feyenoord, Orkun Kökçü, zal dus weer op het middenveld staan. De middenvelder scoorde in 2022 al vijf keer en dat is meer dan de laatste anderhalf jaar bij elkaar opgeteld. 

AZ – Feyenoord, quoteringen bij BetCity

Bij BetCity kun je volop op deze wedstrijd inzetten met promoties voor nieuwe spelers, je krijgt namelijk een verhoogde quotering van 6.00 voor een overwinning van Feyenoord als je je nu aanmeldt. AZ vs Feyenoord odds

De Nederlandse bookmaker ziet weinig verschil tussen de ploegen als het gaat om de kans op een overwinning. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je namelijk een quotering van 2.70 aangeboden en voor Feyenoord ligt die met 2.60 maar net ietsje lager. Een gelijkspel is daarom dan ook realistische optie met een quotering van 3.60. 

Je kunt ook op de doelpuntenmaker inzetten en zoals gezegd is vooral Orkun Kökçü in supervorm. De quotering voor een doelpunt van de Turkse Nederlander staat ondanks de goede vorm op 4.40, terwijl je meer krijgt voor doelpunten van acht van zijn teamgenoten, waaronder ook Bryan Linssen met 2.80. Denk je dat Vangelis Pavlidis voor een vierde duel op rij gaat scoren voor AZ, dan is daar een quotering van 2.95 voor beschikbaar. De Griek staat na een moeizame start van het seizoen inmiddels al op tien doelpunten en is in 2022 voorlopig in goede vorm. In tegenstelling tot Kökçü is Pavlidis wel de meest vooruitgeschoven pion bij AZ en dus komt hij normaal gesproken dus vaker in scoringspositie dan de Feyenoorder. 

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.