Go Ahead Eagles vs PSV, Go Ahead op zoek naar nieuwe stunt

Jeroen van Veen
1. maart 2022

Vlak na de verrassende 2-1 zege op Ajax komt Go Ahead Eagles met PSV opnieuw een vaderlandse topploeg tegen, nu in de halve finale van het bekertoernooi. Go Ahead Eagles – PSV voor de KNVB-beker, 2 maart 2022.

De Adelaarshorst staat ongetwijfeld nog te trillen van de overwinning op Ajax van zondag. Het was niet alleen een overwinning op één van de beste Europese ploegen van dit moment, maar ook een belangrijke driepunter in de strijd tegen degradatie. Doordat de concurrenten allemaal onderuit gingen, staat Go Ahead nu zeven punten boven de streep. 

PSV had het eerder die dag op een slecht veld ontzettend moeilijk tegen Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft op achterstand, maar na een wat klungelige rode kaart van de thuisploeg, kon PSV alsnog de drie punten naar zich toetrekken. PSV heeft de afgelopen weken een zwaar programma gehad en voor de vierde week op rij komt de ploeg midweeks in actie, na ook een weekendwedstrijd gehad te hebben. 

Voor Roger Schmidt betekent dat een klein dilemma. De ploeg heeft de komende weken ook weer een moordend schema. PSV doet in de Eredivisie en de Conference League nog volop mee om de prijzen en die toernooien lijken belangrijker dan de nationale beker. Toch lijkt Schmidt niet van plan om veel wijzigingen aan te brengen voor deze halve finale. 

Fitheid PSV 

De grote vraag is of Cody Gakpo weer beschikbaar is. De vice-aanvoerder kampt al een tijd met enkelklachten die maar niet helemaal op willen lossen, waardoor hij in 2022 en afgelopen weken al meerdere wedstrijden moest missen. Noni Madueke lijkt daarentegen weer helemaal fit. De vleugelaanvaller miste ook al een groot deel van het seizoen, maar is de afgelopen weken weer belangrijk. Daarnaast mist PSV mogelijk ook Marco van Ginkel, Philipp Mwene, Armando Obispo en zijn Ryan Thomas en André Ramalho er zeker nog niet bij. 

Bij Go Ahead Eagles is Bas Kuipers weer terug van een schorsing, maar of de linksback gaat starten is nog maar de vraag, want tegen Ajax stond vooral de verdediging als een huis. 

Quoteringen voor Go Ahead Eagles – PSV 

Ondanks de overwinning van Go Ahead op Ajax, zijn de Nederlandse bookmakers het met elkaar eens; PSV is de grote favoriet op de overwinning en een plek in de finale. Voor een overwinning van de bezoekers krijg je bij Toto namelijk een quotering van 1.34, terwijl die voor een overwinning van de thuisploeg op 8.10 ligt. 

Go Ahead Eagles - PSV oddsToto werkt ook met zogenaamde match specials, als je denkt dat beide ploegen afwachtend beginnen kun je op een gelijke stand na precies 30 minuten wedden voor een quotering van 1.91. Of bijvoorbeeld dat PSV in de eerste 15 minuten scoort voor odds van 3.30.

Het zogenaamde ‘volgasvoetbal’ waar Schmidt voor staat is er op gericht om met een hoge intensiteit snel een doelpunt te maken en de tegenstander uit te putten, maar het kost zelf ook veel energie en dus is het de vraag of PSV zo uit de startblokken komt. Wil je dus legaal wedden op Go Ahead Eagles tegen PSV, vind je bij Toto allerlei interessante weddenschappen. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws