AZ vs Ajax, gaat bekerhouder Ajax opnieuw naar finale?

Jeroen van Veen
2. maart 2022

De tweede halve finale van de KNVB-beker belooft een spannende wedstrijd te worden tussen een AZ in grootse vorm en Ajax dat dit seizoen één van de beste ploegen van Europa is. AZ – Ajax in de KNVB-beker, 3 maart 2022 om 20:00. Een interessante wedstrijd om te wedden op voetbal. 

Dat beide ploegen in deze fase van het bekertoernooi staan is niet heel verrassend. Ajax kreeg met Barendrecht en Excelsior Maassluis twee amateurs op bezoek, voordat het in de kwartfinale veel te sterk was voor Vitesse. AZ, net als Ajax nog actief in Europa na de winter, had met Heracles Almelo, FC Twente en RKC Waalwijk een lastiger schema, maar de Alkmaarders ondervonden alleen serieuze tegenstand in de 2-1 overwinning op Twente en dus staan beide ploegen nu tegen elkaar in de halve finale. De winnaar van deze wedstrijd neemt het in de bekerfinale op tegen de winnaar van Go Ahead Eagles tegen PSV. 

Ajax en AZ lange tijd ongeslagen in 2022

Ajax draaide begin dit jaar wekenlang fantastisch, maar de laatste week gaat het iets moeizamer. In de Champions League speelde de ploeg in een intense wedstrijd in Portugal met 2-2 gelijk tegen Benfica, maar afgelopen weekend leed de ploeg verrassend zijn eerste nederlaag van het jaar tegen Go Ahead Eagles. Net als in die wedstrijd zal André Onana waarschijnlijk weer het doel verdedigen. Remko Pasveer brak in de warming-up tegen Benfica een vinger en moet daarom bijna twee maanden vanaf de tribune toekijken. 

Ook Noussair Mazraoui (één helft) en Jurrien Timber werden in die wedstrijd gespaard, maar beide verdedigers lijken gewoon beschikbaar voor deze wedstrijd. Ondanks dat Ajax de favoriet is voor deze wedstrijd gaat AZ met goede moed deze halve finale in. De ploeg verloor al 18 wedstrijden op rij niet en won in die reeks al bij Ajax en PSV en afgelopen weekend nog in eigen huis tegen Feyenoord. 

AZ is na een matige start van het seizoen weer helemaal terug en dat heeft voor een deel met Owen Wijndal te maken. De aanvoerder was aan het begin van het seizoen lange tijd niet fit, maar sinds hij weer terug is, is de ploeg achterin een stuk stabieler. De linksback is samen met Jesper Karlsson de sterspeler van deze ploeg, maar ook spits Vangelis Pavlidis komt steeds beter in vorm. 

Jack’s Special AZ- Ajax

Ondanks de ongeslagen reeks van 18 wedstrijden is Ajax de favoriet voor deze wedstrijd in het AFAS-stadion in Alkmaar. Het weerhoudt Jack’s, met overigens een mooie Jack’s bonus, er in ieder geval niet van een special aan te bieden voor een overwinning van de thuisploeg met de beste odds. Je krijgt namelijk een verhoogde quotering van 3.50 (normaal 3.20) als AZ zich voor de volgende ronde plaatst. Het maakt dan niet uit of dat na 90 minuten, na verlenging of na strafschoppen is. 

Er is zelfs een special met een dubbel van AZ en Go Ahead Eagles plaatsen zich voor de bekerfinale voor een quotering van 21.00, maar dat lijkt wel erg onwaarschijnlijk. De normale quotering voor een overwinning van AZ ligt op 4.50 en voor Ajax op 1.66, maar dat moet dan wel in de reguliere speeltijd gebeuren. AZ vs Ajax odds

Ajax scoort makkelijk dit seizoen, terwijl AZ de laatste weken ook steeds makkelijker het net vindt, dus kun je ook op doelpunten wedden. Je krijgt bijvoorbeeld een quotering van 1.63 als er meer dan 2.5 doelpunten vallen. Het lijkt echter interessanter om op weinig doelpunten te wedden. Ajax kreeg in de competitie dit seizoen nog maar zeven doelpunten tegen en hoefde in de beker helemaal nog niet te vissen, alhoewel AZ niet vaak het doel schoon houdt. Voor minder dan 2.5 doelpunten krijg je een quotering van 2.28.  

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws