Ajax vs RKC Waalwijk, is motivatie Ajax op peil voor thuiswedstrijd tegen RKC?

Jeroen van Veen
4. maart 2022

Na de degelijke 0-2 overwinning in de bekerwedstrijd tegen AZ gaat Ajax thuis tegen RKC verder op zoek naar de landstitel. Ajax – RKC Waalwijk in de Eredivisie, 6 maart 2022 om 16:45. 

De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ was een saaie bedoening. De Amsterdammers kwamen te laat aan de aftrap vanwege een file op de A9 en het bleek het startsein voor een wedstrijd vol opstootjes en frustraties en weinig voetbal. Ajax wist al vroeg de leiding te pakken en hield het achterin goed dicht, waardoor het zich relatief makkelijk voor de bekerfinale tegen PSV plaatste. 

Coach Erik ten Hag gaf aan dat hij blij was met de intensiteit die zijn ploeg had laten zien, maar toch zal niet iedereen bij Ajax zo gerust zijn gesteld door het resultaat. Het spel was namelijk opnieuw stroef en na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles van vorige week is de angst dat de ploeg het in de beslissende fase van het seizoen af laat weten. 

Van RKC heeft het waarschijnlijk echter weinig te vrezen. De ploeg vecht nog tegen degradatie, maar haalt zijn punten vrijwel alleen tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst. In de wedstrijden tegen de ploegen in de top zes werd slechts één punt gepakt. 

Keepersprobleem bij Ajax door blessures

Noussair Mazraoui moest de wedstrijd tegen AZ vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan en de verwachting is dat hij ook deze wedstrijd niet aan de aftrap zal verschijnen. Met Perr Schuurs als vervanger, waardoor Jurrien Timber naar de rechtsback positie opschoof, ging het tegen AZ bijna vlekkeloos. Verder heeft Ajax nog te maken met een keepersprobleem. Maarten Stekelenburg staat al het hele seizoen aan de kant en Remko Pasveer moet nu ook bijna twee maanden vanaf de bank toekijken vanwege een gebroken vinger. Omdat ook Jay Gorter niet fit is, is er met André Onana slechts één volwaardige keeper beschikbaar. De 17-jarige Charlie Setford is op dit moment de reservekeeper.

De Nederlandse bookmakers laten er geen twijfel over bestaan wie de favoriet is voor de overwinning. Bij BetCity krijg je voor een overwinning van de thuisploeg een quotering van 1.07. Als je toch stiekem denkt dat RKC er met de overwinning vandoor gaat, krijg je daar liefst 31.00 voor. Ajax vs RKC Waalwijk odds

Je kunt daarom ook op de handicap wedden. Eerder dit seizoen won Ajax in Waalwijk met 5-0 en dat lijkt wel een favoriete uitslag van Ajax dit seizoen. In de competitie werd er al acht keer met 5-0 gewonnen. Met een handicap van Ajax -4 zou die uitslag dus genoeg zijn en die handicap levert je een quotering van 3.45 op. Als je iets conservatiever bent over de kansen van Ajax, kun je ook op een handicap Ajax -2 wedden voor een quotering van 1.47. Een 3-0 thuisoverwinning zou dan genoeg zijn om de weddenschap te winnen en al die weddenschappen kun je met iDeal wedden

Er worden ook doelpunten verwacht in Amsterdam, want meer dan 3.5 doelpunten is met een quotering van 1.48 nog erg laag. Het wordt pas interessant als je op meer dan 4.5 doelpunten wedt, of zelfs meer dan 5.5 doelpunten, want dan zijn de quoteringen van 2.10 en 3.40 al een stuk hoger. 

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.