Manchester City vs Manchester United, stadsderby tussen leider en nummer vier

Jeroen van Veen
4. maart 2022

# Ad – Na een week met bekerwedstrijden staat een van de bekendste Engelse stadsderby’s op het programma. Manchester City – Manchester United in de Premier League, 6 maart 2022 om 17:30.

De meeste fans hebben weinig fiducie in het Manchester United van het moment. The Red Devils spelen al het hele seizoen matig en staan nu nog vierde. Dat kan echter veranderen als Arsenal in drie inhaalwedstrijden minimaal drie punten haalt. Met andere woorden, plaatsing voor de Champions League van volgend jaar staat op het spel.

Voor deze wedstrijd kan United in ieder geval niet beschikken over Edinson Cavani, de aanvaller staat al een aantal weken buitenspel met een liesblessure. Cavani speelde de laatste maanden een aantal keren in een 4-4-2 naast Cristiano Ronaldo en dat zag er bij vlagen goed uit, maar dat kan dus in deze wedstrijd niet. Mason Greenwood er ook nog niet bij. Hij wordt aan de kant gehouden tot de aanklacht van huiselijk geweld behandeld is.

Manchester City is met Liverpool in een zware strijd om de titel verwikkeld. The Citizens staan zes punten voor op de rivaal, maar Liverpool heeft nog een wedstrijd tegoed. De voorsprong is in de afgelopen weken teruggelopen, omdat Liverpool al twee maanden geen punt verspeeld heeft en dus kan City zich geen fouten veroorloven. In deze stadsderby kan Pep Guardiola over het grootste gedeelte van zijn vaste groep beschikken.

Het belangrijkste twijfelgeval is of centrale verdediger Ruben Dias op tijd fit is. Dias ging er dinsdag in de beker tegen Peterborough in de rust uit en het is nog niet zeker of hij er deze wedstrijd bij is, hoewel het lijkt dat hij er gewoon kan zijn.

Quoteringen stadsderby van Manchester

De Nederlandse bookmakers zijn het er zoals verwacht over eens dat Manchester City de grote favoriet is voor deze wedstrijd. Bij Bet365 krijg je een quotering van 1.40 voor een overwinning voor de thuisploeg, terwijl die voor een overwinning van United op 7.50 ligt. De ploeg van Guardiola zit dit seizoen opnieuw goed in elkaar en bij de bezoekers heeft de wisseling van Ole Gunnar Solskjaer naar Ralf Ragnick voorlopig nog niet heel goed uitgepakt.

Manchester City vs Manchester United odds
© Bet365 – screenshot 03/03/2022: odds onderhevig aan verandering.

City scoort dit seizoen opnieuw erg makkelijk, maar de stadsderby is de laatste jaren geen doelpuntenfestijn geweest. In de laatste vijf ontmoetingen werd er nooit meer dan twee keer gescoord en interessant genoeg, gingen de laatste drie ontmoetingen alle drie naar de bezoekende ploeg. Als je nu op unders wil wedden, krijg je daar een redelijke quotering voor, under 2.5 goals is namelijk 2.30 waard, terwijl over 2.5 goals met 1.61 een stuk lager ligt.

Als je op de doelpuntenmaker wilt wedden, dan is een weddenschap op Cristiano Ronaldo interessant. De Portugese spits scoorde dit jaar nog maar een keer, maar staat er meestal op de belangrijke momenten. De quotering voor een doelpunt van hem ligt op 3.20. Dat is bijvoorbeeld minder dan Kevin de Bruyne, die dit jaar weer fantastisch op dreef is en een quotering van 2.50 waard is.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws