Real Madrid vs Paris Saint Germain, wie plaatst zich voor kwartfinale?

Jeroen van Veen
8. maart 2022

Na de 1-0 in Parijs weet Real Madrid dat het hoe dan ook moet winnen om een kans te hebben om door te gaan in het miljardenbal, welke favoriet delft al in de achtste finale het onderspit? Real Madrid – Paris Saint Germain in de Champions League, 9 maart 2022 om 21:00.

Bij Toto is het feest deze week met specials voor het wedden op voetbal. Er zijn vier Champions League wedstrijden en op allemaal kun je leuke specials krijgen. Je krijgt namelijk een quotering van 5.50 als Karim Benzema én Kylian Mbappé scoren. Of liefst 26.00 als Vinicius Junior twee assists geeft.

Je kunt ook een quotering van 7.00 krijgen als Messi deze wedstrijd vaker scoort dan Real Madrid. Messi is dit seizoen bij PSG nog niet echt in vorm met twee goals in 17 competitiewedstrijden. Dat hij toch belangrijk is voor PSG blijkt wel uit de tien assists die hij al gaf in de Franse competitie en de vijf doelpunten in de Champions League.

Blessure Mbappé

Het is namelijk Mbappé die er dit seizoen echt bovenuit steekt. De aanvaller is week in week uit belangrijk voor PSG en zonder Mbappé, geschorst vanwege gele kaarten, werd er afgelopen weekend nog verloren van Nice. Of de Fransman ook mee gaat doen is echter de vraag. Hij kreeg op maandag een tik op zijn voet op de training en dus is er in Parijs onduidelijkheid over zijn meespelen. 

Sergio Ramos is er tegen zijn oude club sowieso nog niet bij, de centrale verdediger kampt al het hele seizoen met klachten en is ook niet op tijd fit voor de return van de achtste finale. Ashraf Hakimi lijkt wel weer te kunnen spelen. De back, razend belangrijk in het team van Pochettino, miste de afgelopen wedstrijden, maar deed weer volledig mee met de training.

Bij Real Madrid is Toni Kroos het grootste twijfelgeval vanwege hamstringklachten. De regisseur op het middenveld lijkt deze wedstrijd daarom te moeten missen. Daarentegen zijn Federico Valverde en David Alaba wel weer helemaal fit en dus lijkt Real Madrid vrijwel op zijn sterkst. 

Quoteringen Real Madrid vs Paris Saint Germain

Het mogelijke gemis van Mbappé lijkt daarom de grootste aderlating en het laatste nieuws over zijn fitheid zal een belangrijk effect hebben op de quoteringen voor deze wedstrijd. Op het moment van schrijven hangen er nog grote vraagtekens rondom zijn inzetbaarheid en de quotering bij Toto is 2.50 voor een overwinning van Real Madrid en 2.65 voor een overwinning van PSG. Die zullen waarschijnlijk verder richting PSG hellen als Mbappé wel gewoon helemaal fit blijkt te zijn.

Real Madrid vs Paris Saint Germain oddsVoor PSG is een gelijkspel voldoende om door te gaan naar de volgende ronde en daarom zijn zij bij de Nederlandse bookmaker de grote favoriet voor plaatsing voor de kwartfinale. PSG naar de volgende ronde is namelijk 1.33 waard, terwijl Real Madrid naar de volgende ronde met 3.05 een stuk lager is. Dat komt ook deels door de eerste wedstrijd, toen Real Madrid eigenlijk vrijwel geen kans had en het met name aan doelman Thibaut Courtois lag dat er geen grotere nederlaag werd geleden.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Toto Nieuws