Vitesse vs AS Roma, Vitesse tegen Mourinho voor kwartfinaleplaats

Jeroen van Veen
9. maart 2022

# Ad – In de achtste finale van de Conference League kwam er met AS Roma een absolute topper uit de koker voor Vitesse, dat eerst thuis speelt. Vitesse – AS Roma in de Conference League, 10 maart 2022 om 18:45. 

Bet365 maakt AS Roma de duidelijke favoriet voor de overwinning in deze wedstrijd en dat lijkt logisch gezien het budget en de historie van beide ploegen, maar Vitesse is hoe dan ook niet kansloos. Eerder dit toernooi verloor AS Roma namelijk al een keer met 6-2 van het Noorse FK Bodo-Glimt, tegenstander van AZ in deze ronde, ook al speelden toen niet alle vaste krachten mee. 

Vitesse vs AS Roma odds
© Bet365 – screenshot 08/03/2022: odds onderhevig aan verandering.

Dit keer lijkt AS Roma wel op volle sterkte deze wedstrijd in te komen en dus is Vitesse op zoek naar een stunt. Het is echter onrustig bij Vitesse. Afgelopen vrijdag tegen Sparta Rotterdam waren er opnieuw ongeregeldheden met fans en moest de wedstrijd zelfs gestaakt worden. Ongeregeldheden met Vitesse supporters is niet de eerste keer dit seizoen. Ook kwam uit dat een sponsor geroyeerd is, omdat die vorige maand tijdens een wedstrijd verhaal kwam halen in de kleedmaker van de Arnhemmers. 

Op het veld gaat het beter, in de competitie werden mooie wedstrijden nog wel eens afgewisseld met dramatische potten, maar in de Conference League doet Vitesse het prima. Het won al een keer van (de reserves van) Tottenham Hotspur en zette in de tussenronde Rapid Wien met bij vlagen fantastisch voetbal opzij, maar AS Roma is andere koek. 

Vitesse en AS Roma met fitte ploeg wedstrijd in

Vitesse kan wel met een volledige ploeg naar deze wedstrijd toeleven. Loïs Openda was vorige wedstrijd nog geschorst vanwege accumulatie van gele kaarten, maar hij is voor deze wedstrijd gewoon beschikbaar. Alleen Million Manhoef lijkt er nog niet bij te zijn, maar de talentvolle rechtsback is meestal geen basisspeler. 

Ook het AS Roma van José Mourinho is vrijwel compleet voor deze wedstrijd. Voor Leonardo Spinazzola komt deze wedstrijd nog wel te vroeg. De Italiaans international die op het EK zwaar geblesseerd raakte, is weer in training, maar het herstel gaat voorlopig nog langzaam. 

Quoteringen Vitesse – AS Roma bij Bet365

Bij Bet365 kun je legaal wedden op deze wedstrijd en is AS Roma de favoriet voor de overwinning met odds van 1.85. Een overwinning van Vitesse in het Gelredome kan je 4.00 opleveren en een gelijkspel 3.75. De Nederlandse bookmakers zijn er dan ook van overtuigd dat AS Roma wel doorgaat, want de quotering voor plaatsing voor de kwartfinale van Vitesse ligt op 4.50 en die van AS Roma op 1.18. 

Vitesse kan na weken blessureleed achterin weer over Riechedly Bazoer beschikken en dat is een meevaller. De centrale verdediger schuift regelmatig in en dat vinden veel tegenstanders lastig te bespelen. Hoewel Mourinho bekend staat om goed oplossingen te verzinnen voor verdedigende problemen, kan dit toch de kans op doelpunten verhogen. Het is de vraag of AS Roma echt vol op zoek gaat naar een doelpunt met de thuiswedstrijd nog voor de boeg, maar de verwachting is dat de Italianen het al in deze wedstrijd willen beslissen. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je daarom een quotering van 1.75 aangeboden, terwijl die voor minder dan 2.5 doelpunten op 2.05 ligt.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws