Benfica vs Ajax, neemt Ajax eerste stap op weg naar kwartfinale?

Jeroen van Veen
22. februari 2022

In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League neemt Ajax het in Portugal op tegen Benfica, kan Ajax de favorietenrol waarmaken? Benfica – Ajax in de Champions League, 23 februari 2022 om 21:00. 

Na een perfecte groepsfase waarin de Amsterdammers alle zes de wedstrijden wonnen, neemt Ajax het in de achtste finale opnieuw op tegen Portugezen. In de groepsfase won Ajax al twee keer ruim van Sporting Portugal en die staan in Portugal boven Benfica op de ranglijst. 

Verdediging Benfica valt tegen

Mede daarom wordt Ajax door de bookmakers in binnen- en buitenland als favoriet aangemerkt voor de overwinning. Benfica heeft dit seizoen vooral een matige verdediging. Waar de Portugese ploegen vaak bekendstaan om hun ondoordringbare verdediging is die bij Benfica nu niet optimaal en de ploeg hield in eigen land al zes duels lang het doel niet schoon. 

Benfica vs Ajax oddsDe ploeg heeft met Nicolas Otamendi en Jan Vertonghen twee 34-jarige centrale verdedigers op het veld staan en beiden lijken langzaam op hun retour te raken. Normaal gesproken hebben ze concurrentie van Lucas Verrisimo, maar de Braziliaans international is de rest van het seizoen uitgeschakeld door een kruisbandblessure. 

Dat lijkt een kolfje naar de hand van de succesvolle aanvallers van Ajax. Sébastian Haller is samen met Robert Lewandowski toernooitopscorer met tien doelpunten en scoort er ook sinds zijn terugkeer van de Africa Cup weer op los met zes doelpunten in vier wedstrijden. 

Jack’s Specials voor Ajax in de Champions League

Mede daarom is Ajax bij de bookmakers de grote favoriet en Jack’s, één van de bookmakers waar je legaal wedden kunt, pakt uit met allerlei aan Ajax gerelateerde Specials voor deze editie van de Champions League. Zo krijg je een verhoogde quotering van 4.00 voor een overwinning van Ajax waarin beide teams tot scoren komen. 

Hoewel Ajax makkelijk scoort, is het dit seizoen misschien nog wel belangrijker dat ze amper goals tegen krijgen. Zo moesten Remko Pasveer (20 wedstrijden) en Maarten Stekelenburg (3 wedstrijden) samen in de Nederlandse competitie pas vijf keer vissen en dus is het niet gezegd dat Benfica zomaar even zal scoren tegen dit Ajax. 

Daarnaast krijg je een verhoogde quotering van 18.00 als Ajax de Champions League wint, al is dat natuurlijk nog ver weg en krijg je 4.00 voor Haller, als hij uiteindelijk topscorer wordt van deze editie van het miljardenbal. Als Anthony de assistkoning wordt krijg je een quotering van 10.00, maar de Braziliaan, die op vier assists staat, moet dan in ieder geval Bruno Fernandes voorbij. De Portugees van Manchester United staat al op zes assists en Kylian Mbappé en Leroy Sané staan net als de Ajacied op vier. 

Ajax favoriet tegen Benfica bij bookmakers

Buiten de Specials heeft Jack’s ook de normale weddenschappen beschikbaar en kun je met iDEAL wedden. Zo krijg je voor een overwinning van Ajax in deze heenwedstrijd een quotering van 1.80 krijgen, terwijl die voor Benfica op 4.50 ligt. De bookmakers lijken er ook van overtuigd dat Ajax naar de kwartfinale gaat, want de odds voor plaatsing voor de Amsterdammers zijn 1.22 en voor Benfica 4.25.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws