Feyenoord vs Cambuur, kan Feyenoord goede lijn doortrekken?

Jeroen van Veen
19. februari 2022

Sinds de winterstop is Feyenoord in prima vorm. Er werd in eerste instantie nog van Vitesse verloren, maar de volgende drie wedstrijden werden gewonnen en dus is Feyenoord bij Jack’s de favoriet voor deze wedstrijd. Feyenoord vs Cambuur in de Eredivisie op 20 februari 2022.

De ploeg van Arne Slot is al het hele seizoen goed bezig en hoefde afgelopen week niet in actie te komen in Europa. De ploeg won namelijk de groepsfase van de Conference League en mocht daarom deze tussenronde overslaan, dus konden de Rotterdammers zich volledig voorbereiden op deze competitiewedstrijd tegen promovendus Cambuur Leeuwarden, dat dit seizoen nog goed presteert. 

De kampioen van de Eerste Divisie van vorig jaar staat na 22 wedstrijden op de negende plaats en dat is boven verwachting goed. Met elf punten voorsprong op de degradatieplaatsen, lijkt Cambuur zich ook geen zorgen meer te hoeven maken om naar het tweede niveau af te glijden. 

Ziekte trainer de Jong

Dat is ondanks dat coach Henk de Jong en technisch directeur Foeke Booy maanden uitgeschakeld waren door ziekte. Booy werd in juli vorig jaar getroffen door een herseninfarct en kon tot januari niet werken en de Jong moest behandeld worden aan een cyste in zijn hoofd waardoor hij ruim een maand moest missen. Beide zijn inmiddels weer terug, maar moeten het van de dokter nog steeds rustig aan doen.

Hoewel Cambuur er nog steeds goed voor staat dateert de laatste overwinning alweer van 2021, twee dagen nadat de Jong tijdelijk wegviel en dus lijkt het missen van de trainer wel degelijk een grote invloed op Cambuur te hebben gehad. Voor deze wedstrijd zijn de Leeuwarders vrijwel compleet, alleen Letse middenvelder Roberts Uldrikis is er niet bij vanwege een hardnekkige blessure.

Datzelfde geldt voor de Rotterdammers, behalve nieuwe aanwinst Philippe Sandler lijkt de groep compleet voor deze wedstrijd en dus is Feyenoord de favoriet voor deze wedstrijd bij de Nederlandse bookmakers. Je kunt bij Jack’s ook verhoogde quoteringen krijgen voor deze wedstrijd met een special. Voor een overwinning van Feyenoord met een doelpunt van middenvelder Orkun Kokcu krijg je een quotering van 2.75. 

Feyenoord – Cambuur in volle Kuip

Dat lijkt niet zo hoog, maar voor eigen publiek is Feyenoord de torenhoge favoriet voor deze wedstrijd en Kokcu is al weken in grote vorm. De Turkse middenvelder scoorde vier keer in de afgelopen drie wedstrijden en is daarom ook nu weer een kandidaat om te scoren. Mooie bijkomstigheid voor Feyenoord is dat voor het eerst sinds oktober de Kuip weer helemaal vol mag, nadat eerder deze week de meeste coronaregels losgelaten zijn. 

Feyenoord vs Cambuur odds

Een overwinning van Feyenoord is bij Jack’s 1.15 waard, terwijl een overwinning van Cambuur je liefst 19.25 op kan leveren. Kokcu is al weken in vorm, maar vorig weekend had Feyenoord tegen RKC Waalwijk weer zo’n dag dat het amper kansen creëerde en met de hakken over de sloot won. Voor deze wedstrijd worden echter wel doelpunten verwacht, niet in het minst omdat Cambuur zich vrijwel nooit ingraaft. Eerder dit jaar ging de ploeg al eens met 9-0 onderuit tegen Ajax en in de laatste wedstrijd ging de ploeg met 4-3 en 3-2 onderuit. Voor minimaal drie doelpunten is de quotering dan ook maar 1.30. Voor vier doelpunten op meer ligt die op 1.81 en voor zes doelpunten of meer is dat 5.10. Je kunt met iDeal wedden bij Jack’s. Lees het Jack’s review of meld je aan.

Cambuur zal dus niet vol op de verdediging spelen, maar als de Rotterdammers opnieuw stroperig spelen kun je ook op maximaal drie doelpunten wedden, voor een quotering van 2.02. 

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Jacks Casino & Sport Nieuws