Barcelona vs Napoli, wat kan vernieuwd Barcelona in Europa League

Jeroen van Veen
16. februari 2022

# Ad – In deze eerste Europese wedstrijd na de winterstop komt Barcelona in de voor hun onbekende Europa League direct een topclub tegen. Barcelona – Napoli wordt aanstaande donderdag om 18:45 gespeeld.

Barcelona had het zwaar voor de winterstop en moest in de Champions League zelfs zijn meerdere bekennen in Benfica, nadat ook Bayern München logischerwijs een paar maatjes te groot was. Barcelona staat dus voor de eerste keer sinds het seizoen 2003/2004 in de Europa League, hoewel het toernooi toen nog de Uefa Cup heette. 

Sinds de dramatische uitschakeling in de Champions League gaat het echter weer wat beter bij Barcelona. Onder Xavi werden Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Adama Traoré en Dani Alves aangetrokken en de laatste drie hebben ook direct een basisplek. Ook de terugkeer van blessureleed van een belangrijke speler als Pedri maakte dat het weer beter ging lopen en een week geleden werd Atlético Madrid nog met relatief gemak aan de kant geschoven. Je kunt op deze wedstrijd wedden bij Bet365 review.

Luuk de Jong

Ondanks de aanvallende versterkingen lijkt ook Luuk de Jong weer perspectief te hebben bij de blaugraña en de Nederlandse spits is in 2022 zelfs de topscorer van de ploeg met vijf doelpunten. Voor deze wedstrijd is Dani Alves in ieder geval niet beschikbaar aangezien er maar drie nieuwe spelers ingeschreven mochten worden voor het Europese toernooi en Ferran, Aubameyang en Traoré de voorkeur kregen boven de 38-jarige rechtsback. 

Daarnaast zijn ook onder andere Ronald Araujo, Memphis Depay, Ansu Fati en Clement Lenglet niet beschikbaar vanwege blessures, hoewel dat het team van Xavi niet al te hard lijkt te treffen. Napoli is vrijwel compleet voor deze wedstrijd, het lijkt erop dat alleen voormalig PSVer Hirving ‘Chucky’ Lozano vanwege een blessure niet naar Spanje afreist. 

Barcelona vs Napoli Europa League odds

Door de verbeterde resultaten in de laatste weken is Barcelona favoriet voor de overwinning bij de Nederlandse bookmakers, maar de ploeg kan de Italiaanse kandidaat voor de titel in eigen land zeker niet onderschatten. Een overwinning van de thuisploeg levert je bij Bet365 een quotering van 1.90 op, terwijl die voor een overwinning vanNapoli op 3.90 ligt.

Barcelona vs Napoli odds
Bet365 screenshot (15 februari 2022), odds onderhevig aan verandering

Beide ploegen slaan de competitie in eigen land hoger aan dan deze wedstrijd in de Europa League, dus kan het zo zijn dat zowel Xavi als Luciano Spalletti niet met hun beste elf aan de aftrap staan en dat kan de kansen sterk beïnvloeden. Ondanks dat zullen beide ploegen natuurlijk wel gewoon vol voor de volgende ronde gaan, maar het kan zijn dat zeker Napoli hier vooral komt om te verdedigen en dus zou het zomaar zo kunnen zijn dat er weinig doelpunten vallen. Voor maximaal twee doelpunten krijg je bijvoorbeeld een quotering van 2.10 en voor een 0-0 eindstand ligt die zelfs op 13.00. 

Kijk op Bet365 voor meer interessante weddenschappen op de Europa League wedstrijd van Barcelona in 18 jaar.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws