AS Roma vs Juventus, kan Juventus in de buurt van de top vier blijven?

Robert Brondel
7. januari 2022

In de door corona geteisterde Serie A neemt Juventus het in Rome op tegen het AS Roma van José Mourinho. Voorspelling Roma – Juventus + kansen bij de bookmakers lees je hier.

Op donderdag kwamen beide ploegen nog in actie in de Italiaanse competitie. AS Roma verloor in Milaan met 3-1 van AC Milan en Juventus kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen titelkandidaat Napoli. Bij beide ploegen waren er spelers niet beschikbaar vanwege corona. Bij AS Roma waren Borja Mayoral en Daniel Fuzato er om die reden niet bij tegen Milan en bij Juventus waren Georgio Chiellini en Arthur de voornaamste slachtoffers voor de wedstrijd tegen Napoli. 

Roma – Juventus odds bij BetCity

Het lijkt onvermijdelijk dat er voor deze wedstrijd weer een aantal nieuwe gevallen bijkomen, maar Roma kan hoe dan ook geen beroep doen op verdedigers Rick Karsdorp en Gianluca Mancini. Beide spelers werden tegen Milan met een rode kaart van het veld gestuurd en missen de wedstrijd tegen Juventus. Roma heeft ook twee spelers die zijn afgereisd naar het Afrikaans kampioenschap, maar geen van beide speelt dit seizoen een belangrijke rol bij de ploeg van Mourinho. Verder komt Leonardo Spinazzola steeds dichter bij zijn rentree na de zware achillespeesblessure die hij op het EK opliep, maar is hij deze wedstrijd zeker nog niet beschikbaar. 

Bij Juventus is aanvoerder Leonardo Bonucci waarschijnlijk opnieuw niet van de partij vanwege een spierblessure en datzelfde lot is ook weggelegd voor Danilo. Aaron Ramsey is wel weer bijna fit, maar hij komt niet meer voor in de plannen van Massimo Allegri en lijkt deze transferwindow bij Juventus te gaan vertrekken. Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd tussen twee traditionele topploegen een interessante optie. Ontdek de odds bij een van de beste bookmakers Nederland, Betcity.

wedden op roma juventus

Wedden op AS Roma vs Juventus

Op het moment van schrijven, voordat er een nieuwe testronde voor coronabesmettingen is gedaan, is Juventus de favoriet bij de bookmakers. Voor een overwinning van de bezoekers krijg je bij BetCity namelijk een quotering van 2.18, terwijl die voor een overwinning van AS Roma op 3.30 ligt. Ontdek alles over deze bookie in Betcity ervaringen.

De recente onderlinge ontmoetingen zijn niet de meest doelpuntrijke wedstrijden geweest en met name Juventus heeft dit seizoen maar weinig scorend vermogen in het team zitten, dus kun je bijvoorbeeld op een laag aantal doelpunten wedden. Zo krijg je voor maximaal twee doelpunten een quotering van 1.93 aangeboden en dat loopt op naar 3.85 als er niet meer dan één keer wordt gescoord. 

De Romeinen missen echter een aantal van de vaste verdedigers en Mancini is één van de leiders van dit team, dus dat kan de kans op doelpunten ook juist groter maken. Denk je dat er bijvoorbeeld minimaal drie doelpunten vallen, dan zijn daar odds van 1.87 voor en met minimaal vier doelpunten ligt dat al op 3.30. Wil je echt een klapper maken dan kun je ook op zes doelpunten of meer wedden voor een quotering van 13.00, maar dat is wel een risicovolle gok, want dat is deze eeuw nog niet voorgekomen tussen deze twee ploegen. 

De aftrap van AS Roma vs Juventus is aanstaande zondag om 18:30.  

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.