Chelsea vs Tottenham, Londense derby in halve finale EFL Carabao Cup

Robert Brondel
5. januari 2022

Lees alles in dit artikel over Chelsea – Tottenham Hotspur in de Carabao Cup halve finale, vanavond om 20u45. Het beste van Engels voetbal. – Na weken van afgelastingen door coronabesmettingen in de Britse Premier League staat de competitie nu even op pauze. 

Dat betekent echter niet dat er geen voetbal is, want het is tijd voor de bekertoernooien. In de eerste wedstrijd van de halve finale van de Carabao Cup (EFL) neemt Chelsea het in eigen huis op tegen Spurs, terwijl Liverpool en Arsenal in de andere halve finale strijden om een plek in de finale. Ontdek alle odds over Chelsea – Tottenham verder in dit artikel. 

Voor Chelsea komt deze wedstrijd vlak na de spectaculaire 2-2 tegen Liverpool, waardoor beide teams Manchester City nog verder zagen weglopen. Spurs won op nieuwjaarsdag wel,  waardoor ze nog volop in de race zijn voor een plaats bij de eerste vier, die aan het einde van het jaar recht geeft op een plek in de Champions League. 

De recente onderlinge resultaten voorspellen niet veel goeds voor Tottenham, want van de laatste acht onderlinge ontmoetingen wist Spurs er geen enkele winnend af te sluiten. Onder coach Thomas Tuchel wist Chelsea zelfs beide wedstrijden te winnen, allebei in het hol van de leeuw. Voor deze wedstrijd lijken de problemen echter bij Chelsea te liggen. Na het interview van Romelu Lukaku in Italiaanse media, waarin hij aangaf het niet met de speelstijl eens te zijn, werd de Belgische aanvaller buiten de selectie gelaten voor de topper tegen Liverpool. Het lijkt er ook nog niet op dat hij voor deze wedstrijd weer terugkeert in de ploeg. 

Chelsea – Tottenham odds bij BetCity

De problemen zijn verder vooral in de verdediging, waar naast Chilwell (tot het einde van het seizoen uitgeschakeld met een kruisbandblessure) ook Reece James en Andreas Christensen opnieuw niet van de partij lijken te zijn. Ook vervanger Trevoh Chalobah kampt met blessureleed en is daarom een twijfelgeval voor deze wedstrijd. 

Bij Tottenham lijkt vrijwel iedereen gewoon beschikbaar. Centrale verdediger Cristian Romero is nog wel een tijd uitgeschakeld, maar Davinson Sánchez heeft zich na een dramatische periode weer helemaal opgericht. Verder lijkt alleen Steven Bergwijn niet aanwezig bij de ploeg van Antonio Conte. Wil je toch je voetbal weddenschappen plaatsen, dan is deze eerste halve finale van de Carabao Cup een interessante optie. 

chelsea tottenham odds efl

Wedden op Chelsea vs Tottenham Hotspur

Ondanks de problemen bij Chelsea, is de thuisploeg gewoon de favoriet bij de bookmakers Nederland. Bij BetCity krijg je een quotering van 2.00 aangeboden voor een overwinning van Chelsea, terwijl die op 3.85 ligt voor een overwinning van de bezoekers.

De problemen van Chelsea zijn met name in de verdediging, waar nogal wat spelers deze wedstrijd lijken te missen. Toch worden er weinig doelpunten verwacht in deze wedstrijd. Tuchel staat er namelijk om bekend om zijn teams vooral in verdedigend opzicht goed neer te kunnen zetten en ook Tottenham scoort dit seizoen weinig.

Voor minder dan drie doelpunten krijg je een quotering van 1.84 en dat loopt op naar 3.60 als je op maximaal één doelpunt wedt. Als je denkt dat er juist wel veel goals gaan vallen kun je bijvoorbeeld een quotering van 3.55 krijgen voor minimaal vier gescoorde doelpunten. 

Wedden bij BetCity

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.