EK Vrouwen 2022: Nederland – Zwitserland

Jeroen van Veen
16. juli 2022

In deze laatste wedstrijd van groep C neemt Nederland het op tegen Zwitserland. Een gelijkspel is genoeg voor plaatsing voor de kwartfinale, maar als Oranje minimaal het resultaat van Zweden evenaart, dat op hetzelfde moment tegen Portugal speelt, ontloopt het in die kwartfinale ook nog eens het sterke Frankrijk. Nederland – Zwitserland op het EK Vrouwen 2022, 17 juli 2022 om 18:00. Pak je Circus welkomstbonus en wedt op het Nederlands Elftal.

De wedstrijd tegen Portugal ging afgelopen woensdag niet zo makkelijk als verwacht. Na een snelle 2-0 voorsprong werd de ploeg slordiger en kwam Portugal op gelijke hoogte. Daniëlle van de Donk bezorgde de ploeg echter alsnog een 3-2 overwinning. Damaris Egurrola, vervanger van de positief geteste Jackie Groenen, werd tot speler van de wedstrijd verkozen. De middenvelder speelde zo goed dat nu Groenen weer beschikbaar is, de samenstelling van het middenveld met ook Sherida Spitse voor deze wedstrijd nog niet duidelijk is.

Ook Vivianne Miedema was er vanwege een coronabesmetting nog niet bij en het is nog de vraag of zij de wedstrijd tegen Zwitserland wel gaat halen. Verdediger Aniek Nouwen lijkt wel weer fit. De centrale verdediger was in de openingswedstrijd tegen Zweden nog vroeg uitgevallen met een blessure, maar ze traint weer mee met de groep. Dat kan belangrijk zijn, want vervanger Marisa Olislagers had het vooral tegen Portugal erg lastig met de watervlugge Jessica Silva.

Favorietenrol Nederland

Nederland is ook zonder Miedema, die zonder symptomen in isolatie wacht op een negatieve coronatest, de grote favoriet voor de overwinning in deze wedstrijd, maar het meespelen van de topspits zou wel een grote meevaller betekenen. De vrijdag 26 jaar geworden spits staat in haar carrière al op 94 interlanddoelpunten en is de absolute ster van dit elftal. Lieke Martens is normaal gesproken ook belangrijk, maar de linksbuiten is dit toernooi nog niet in vorm, nadat ze lang met blessures sukkelde.

Inzetten op Nederland vs Zwitserland

Bij Circus is Nederland dus de absolute favoriet voor de winst in deze wedstrijd met een quotering van 1.37. Een Zwitserse overwinning is 7.70 waard en zelfs een gelijkspel ligt met 5.05 ver buiten de verwachting, maar het Nederlands Elftal speelt dit EK nog stroperig, dus het spel zal tegen Zwitserland moeten verbeteren.

Vooral verdedigend zit het nog niet goed in elkaar. Portugal kreeg al voor de 1-0 grote kansen en dat ging eigenlijk de hele wedstrijd door. Nederland scoorde zelf ook drie keer dus werd dat niet fataal, maar het was af en toe billenknijpen. Dat kan betekenen dat er tegen Zwitserland ook weer doelpunten te verwachten zijn. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je odds van 1.61 en dat loopt op naar 2.50 voor meer dan 3.5 goals. Dat zijn toch relatief lage quoteringen, maar dat heeft dus alles te maken met de gebrekkige verdediging van het moment.

Nederland - Zwitserland odds

In deze wedstrijd is het voorblijven van Zweden natuurlijk belangrijk, maar het allerbelangrijkste is toch gewoon plaatsing voor de kwartfinale. Als Nederland het achterin dus dichttimmert en gaat voor een saaie wedstrijd waarin vooral het hoofddoel behaald wordt, dan kun je ook op minder dan 2.5 doelpunten inzetten voor een quotering van 2.22. Kijk verder voor gratis wedden op Nederland – Zwitserland.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.