World Matchplay Darts 2022, van Gerwen weer terug op niveau?

Jeroen van Veen
16. juli 2022

Deze week staat één van de grote jaarlijkse darttoernooien op het programma met het World Matchplay darts. Alle toppers staan hier aan de oche voor een week van spektakel in Blackpool. Kunnen de drie Nederlanders ook potten breken in Winter Gardens? World Matchplay darts 2022, tussen 16 en 24 juli. Grijp je ZEbet bonus en wedt op Michael ‘Might Mike’ van Gerwen of andere spelers.

Mighty Mike pakte in juni zijn eerste grote titel in twee jaar door de Premier League te winnen en leek weer helemaal terug op het hoogste niveau. Hij ging daarna echter onder het mes voor een ingreep aan zijn pols. Zijn terugkeer aan de oche was sneller dan verwacht, maar de Nederlander bleek bij het Dutch Darts Masters nog niet op niveau en deed daarna weer even een stapje terug. De grote vraag is hoe zijn niveau nu is.

World Matchplay Darts 2022

Bij het World Matchplay strijden de beste 16 darters van de wereld met de 16 hoogstgeplaatste spelers in het Protour circuit om de titel. Tussen zaterdag en maandag worden de eerste rondes gespeeld als best of 19 legs. Gedurende de week worden daarna de achtste finales (best of 21), kwartfinales (best of 31) en halve finales (best of 33) gespeeld, totdat op zondag de finale, een best of 35 legs, op het programma staat.

Bij Zebet wordt Mighty Mike als de favoriet voor de titel aangeduid, ondanks dat het niet helemaal duidelijk is hoe zijn herstel gegaan is na zijn operatie. Voor toernooiwinst van de eerste Nederlander krijg je een quotering van 5.50. Dat ligt net voor de Welshman Jonny Clayton, die in de groepsfase van de Premier League nog als eerste eindigde, maar in de halve finale verrassend verloor van James Wade. Voor Clayton krijg je een quotering van 6.25, net voor zijn landgenoot Gerwyn Price 7.25. Nummer 1 van de wereld Peter Wright komt daar net weer achter met een quotering van 8.00, maar er is dus geen duidelijke favoriet voor de titel.

aanmelden bij ZEbet

Nederlanders World Matchplay 2022

Er doen nog twee Nederlanders mee met Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert. Beide staan ook in de top 16 van de wereld en hebben dus een geplaatste status op dit toernooi. ‘Aubergenius’ won vorige week nog een Players Championship en ook op zijn laatste grote toernooi, de Dutch Darts Masters haalde hij verrassend de finale, dus van Duijvenbode komt in goede vorm naar dit toernooi.

World Matchplay odds

‘The Freeze’ Noppert is ook aan een gestage opmars bezig. Ook Noppert won vorige week een Players Championship en klopt steeds vaker op de deur bij de allergrootsten in de dartwereld. Voor een toernooioverwinning van ‘The Freeze’ krijg je een quotering van 16.00, dat is even hoog als oud-wereldkampioen Rob Cross. ‘Aubergenius’ wordt door Zebet nog iets lager ingeschakeld, maar met een quotering van 20.00 mag ook hij niet onderschat worden, dus zoek je bet sites iDEAL en wed!

Alle drie de Nederlanders komen op zondag 17 juli in actie voor hun wedstrijd in de eerste ronde en ze zijn dan ook favoriet voor de overwinning bij de Nederlandse bookmakers. Van Duijvenbode komt als eerste in actie tegen Ryan Searle, direct gevolgd door Noppert tegen Brendan Dolan. Michael van Gerwen speelt als een-na-laatste zijn wedstrijd tegen Adrian Lewis.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.